Είμαστε οι άνθρωποι που πάντα περιμέναμε

wearethepeoplemoviecom-2010-4-9-2-18.png

Εμπνευσμένος τίτλος και εμπνευσμένη δουλειά. Ένα φιλμ-ντοκιμαντέρ από την Μεγάλη Βρετανία που σχολιάζει και αναρωτιέται για το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα αυτή και μας προτρέπει να πούμε τη γνώμη μας.  Απ’ ό,τι κατάλαβα το φιλμ παρέχεται δωρεάν μόνο στους κατοίκους της UK και εμείς μπορούμε να δούμε μόνο τα κλιπ που εμφανίζονται, που είναι πολύ ενδιαφέροντα. Μιλάνε γνωστοί, καταξιωμένοι της χώρας τους (Ken Robinson, Richard Branson, Henry Winkler – αυτούς αναγνώρισα) και λένε πως στο σχολείο δεν ενδιαφέρονται να αναδείξουν τα ταλέντα των παιδιών αλλά απλώς να τα παραγεμίσουν με γνώσεις. Ή πως αν και χάλια μαθητές τα κατάφεραν μια χαρά στη ζωή τους και άλλα τέτοια προτρέποντας για αλλαγές στον τρόπο αντιμετώπισης της εκπαίδευσης.

Έχει και ένα τεστ που αφορά τους έφηβους (γιατί όχι κι εμάς-ποτέ δεν είναι αργά!) για να ανακαλύψουν τους ορίζοντές τους.

Τι τα γράφω όλα αυτά; Όπως λέει και ο ars longa, ποια είναι η παιδαγωγική αξιοποίηση; Έλεγα  να το ρίξουμε μια ματιά και να πούμε κι εμείς τη γνώμη μας ή να εμπνευστούμε.

Το είδα στο iLearnTechnology και λέγεται We are the people we’ve been waiting for.

Αφήστε μια απάντηση