Χρήσιμα widgets

Κάπου το διάβασα.. Πάλι το ξεκίνημα έγινε από το twitter.    

Για το μπλογκ της τάξης μας, ωραίο θα ήταν να χρησιμοποιούμε, πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, και δύο ακόμα widgets (το clustrmaps, και το live traffic feed). Ο λόγος είναι ότι blogsschgr-2010-2-9-11-58.pngμε αυτά τα widgets μπορούν τα παιδιά να βλέπουν στον παγκόσμιο χάρτη (clustrmaps) σε ποια σημεία της γης έχουν αναγνώστες. Η ανατροφοδότηση και η ευχαρίστηση πάει σύννεφο!

blogsschgr-2010-2-9-11-59.pngΜε το live traffic feed γίνεται πάλι κάτι παρόμοιο όμως σ’ αυτό βλέπεις σε πραγματικό χρόνο τη σημαία και τον τόπο απ’ όπου σε διαβάζουν.

Πέρα από την ανατροφοδότηση, τα παιδιά μπορούν να συνειδητοποιήσουν το γεγονός ότι με το μπλογκ έχουν αναγνώστες πραγματικά απ’ όλο τον κόσμο. Βέβαια, η γλώσσα μας είναι περιοριστική όσον αφορά την παγκόσμια εμβέλεια, αλλά ένας εντυπωσιακός τίτλος (αν έχει μέσα και καμιά αγγλική λέξη) θα τραβήξει πολλούς αναγνώστες!

Τελικά θυμήθηκα! Το είδα στο μπλογκ μιας καθηγήτριας αγγλικών από την Τουρκία.

Εγώ τα έβαλα εδώ και λίγες μέρες στην αριστερή στήλη και δε σας κρύβω χαίρομαι που βλέπω σιγά σιγά το χάρτη να κοκκινίζει και τις σημαίες από διάφορα μέρη της γης.(βασικά από την Ελλάδα είναι)

Αφήστε μια απάντηση