School is fun

Μάθημα 6ο

Γεια σας παιδάκια μου! Χρόνια πολλά σε εσάς και τις οικογένειές σας! Ελπίζω να περάσατε όμορφα! Στο σημερινό μας μάθημα θα προχωρήσουμε στην ενότητα 5 του βιβλίου μας με τίτλο The animal school (το σχολείο των ζώων). Θα μάθουμε:

  1. Λεξιλόγιο με θέμα το σχολείο
  2. Πώς θα πω “χρειάζομαι” και “δε χρειάζομαι” στα αγγλικά.
  3. Την ώρα

Πριν διαβάσουμε το πρώτο μάθημα, ας δούμε τις καινούργιες λέξεις που θα συναντήσουμε. Πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο, θα δούμε στην οθόνη μας αυτό:

Quizlet vocabulary practice

Το γαλάζιο κουμπί που σας δείχνω με το κόκκινο βελάκι, μας ζητάει να κάνουμε δωρεάν εγγραφή με το μέιλ των γονιών μας, προκειμένου να μπορούμε να δούμε τις καρτέλες με τις λέξεις και να παίξουμε με αυτές. Θα σας ζητήσει να βάλετε όνομα χρήστη (username) και κωδικό (password).

Αφού εγγραφείτε, θα βρεθείτε μέσα στην τάξη που έχω φτιάξει (C class). Εκεί θα πρέπει να πατήσετε τη λέξη flashcards που έχω κυκλώσει στην παρακάτω εικόνα για να παίξετε με τις καρτέλες.

Μόλις το πατήσετε, θα δείτε στην οθόνη σας το παρακάτω:

Πατώντας το δεξί βελάκι που σας έχω κυκλώσει, θα βλέπετε την επόμενη λέξη και θα την ακούτε! Αν πατήσετε πάνω στην καρτέλα, θα δείτε και τη σημασία της στα ελληνικά. Κάντε δοκιμές μέχρι να μάθετε πώς δουλεύει. Ακούστε τις λέξεις ξανά και ξανά και χωρίστε τις σε ομάδες για να τις μάθετε σιγά σιγά για ορθογραφία. Τις επόμενες μέρες, όταν θα είστε έτοιμοι, θα προσπαθήσουμε να γράψουμε ορθογραφία στην e-me! Θα σας δώσω οδηγίες στον τοίχο της κυψέλης.

Πολύ ωραία! Ανοίγουμε τώρα το βιβλίο μας στη σελ. 67 και προσέχουμε μέσα ενώ ακούμε το παρακάτω βίντεο με την ιστορία:

School is fun

Μπορούμε να το ακούσουμε πολλές φορές, μέχρι να είμαστε σε θέση να το διαβάσουμε μόνοι μας.

Μόλις τελειώσουμε, μπορούμε να κάνουμε το παρακάτω κρυπτόλεξο:

Hidden words

Μπράβο παιδιά! Τέλος, σας δίνω ένα σταυρόλεξο με τις λέξεις που μάθαμε:



Λήψη αρχείου

Περιμένω νέα σας!