Colours

Μάθημα 2ο

Σήμερα θα θυμηθούμε τα χρώματα! Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο:

Colours

Ας τραγουδήσουμε τώρα!

Colours song

Τι λέτε, τα θυμηθήκατε λίγο; Για να παίξουμε και ένα παιχνίδι μνήμης! Όσο παίζουμε, τόσο καλύτερα τα μαθαίνουμε! Ανοίγουμε τα κουτάκια δύο-δύο. Κάθε φορά που πετυχαίνουμε να ταιριάξουμε το χρώμα με τη σωστή λέξη, κερδίζουμε!

Colours memory game

Μπράβο παιδιά! Να κάνουμε τώρα και μερικά φύλλα εργασίας; Χρειάζομαι και τους μαρκαδόρους μου!



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

 

Ελπίζω να σας άρεσε το μάθημα!

Daily routines

Μάθημα 3ο

Σήμερα θα ξεκινήσουμε την επανάληψη της ενότητας 2. Θα θυμηθούμε πως κλίνεται ο Present Simple και πώς χρησιμοποιούμε τις χρονικές προθέσεις (Time prepositions). Παρακάτω θα βρείτε μια μικρή παρουσίαση των κανόνων για τον Present Simple, υπάρχουν όμως και στο βιβλίο μας, στη σελ. 153.

the-present-simple-grammar-guides

 

Σας δίνω και ένα εικονογραφημένο λεξικό με ρήματα που περιγράφουν τις καθημερινές μας συνήθειες (daily routine). Μπορείτε να διαβάσετε τις λέξεις, να ακούσετε πώς προφέρονται, να βρείτε λέξεις που θα θελήσετε ίσως να χρησιμοποιήσετε παρακάτω. Ξεφυλλίστε το αρκετές φορές!

Daily routine

Πάμε τώρα να κάνουμε μια καλή επανάληψη τις χρονικές προθέσεις! Βρίσκονται στον πίνακα του βιβλίου μας, στη σελ. 28. Για να δούμε τι θυμόμαστε:

Time prepositions

Στην παρακάτω άσκηση, πρέπει να συμπληρώσω τα κενά του κειμένου με τις  λέξεις που μου δίνονται:

Daily routine

 

Μπράβο παιδιά! Πάμε τώρα να κάνουμε και το φύλλο εργασίας μας! Μπορούμε να το χωρίσουμε σε ενότητες αν δε θέλουμε να το κάνουμε όλο μαζί:



Λήψη αρχείου

Περιμένω νέα σας!