Marie Curie’s biography

Μάθημα 4ο

Τι κάνετε παιδιά; Χρόνια πολλά σε εσάς και τις οικογένειές σας! Ελπίζω να περάσατε όμορφα!

Στο σημερινό και το επόμενο μάθημα θα ασχοληθούμε με τα εξής:

  1. Θα παρακολουθήσουμε τη βιογραφία μιας σπουδαίας επιστήμονα, της Μαρί Κιουρί.
  2. Θα μάθουμε σχετικό  λεξιλόγιο.
  3. Θα εντοπίσουμε τι πρέπει να περιλαμβάνει μια πετυχημένη βιογραφία.
  4. Θα γράψουμε τη δική μας βιογραφία.

Πάμε λοιπόν! Πριν παρακολουθήσουμε το βίντεο με τη βιογραφία της Μαρί Κιουρί, ας δούμε το καινούργιο λεξιλόγιο που θα συναντήσουμε. Ακολουθήστε το σύνδεσμο που σας δίνω παρακάτω. Θα σας ζητηθεί να κάνετε δωρεάν εγγραφή με το μέιλ των γονιών σας ή κάποιο δικό σας, για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις καρτέλες του λεξιλογίου.

Marie Curie – Quizlet

Αφού εγγραφείτε, θα δείτε κάτι παρόμοιο:

Θα πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο flashcards που έχω κυκλώσει.

Μόλις το πατήσετε, μπορείτε να δείτε τις καρτέλες του δικού μας λεξιλογίου. Πατώντας το δεξί βελάκι που έχω κυκλώσει, θα μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την επόμενη λέξη. Αν πατήσετε πάνω στην καρτέλα, θα δείτε τη σημασία της λέξης στα ελληνικά. Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε την εφαρμογή. Σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε το καινούργιο λεξιλόγιο παίζοντας.  Για τυχόν απορίες, θα μιλήσουμε στον τοίχο της e-me.

Αφού λοιπόν μάθετε τις λέξεις, πάμε να δούμε ένα βίντεο με τη βιογραφία της Μαρί Κιουρί. What do you know about her?

Marie Curie’s biography

Μπορούμε να δούμε το βίντεο αρκετές φορές. Εάν μας δυσκολεύει, μπορούμε να επιλέξουμε να βλέπουμε και τους υπότιτλους στα αγγλικά. Στη συνέχεια θα κάνουμε μερικές ασκήσεις στην e-me. Θα σας δώσω οδηγίες στον τοίχο της κυψέλης. Για να κάνουμε τις ασκήσεις, είναι σημαντικό να έχουμε μάθει καλά το λεξιλόγιο και να έχουμε παρακολουθήσει το βίντεο. Αν στην πορεία όμως δυσκολευτούμε, μπορούμε να δούμε το βίντεο ξανά και ξανά.

Περιμένω νέα σας!

Past Simple of regular verbs

Μάθημα 6ο

Γεια σας παιδιά! Χρόνια πολλά σε εσάς και την οικογένειά σας! Ελπίζω να περάσατε όμορφα! Σήμερα θα μπούμε στην ενότητα 7 του βιβλίου μας και μάθουμε τον Past Simple ( Απλό Αόριστο) των ομαλών ρημάτων (regular verbs).

Ανοίγουμε το βιβλίο μας στη σελ. 158. Εδώ βλέπουμε πότε χρησιμοποιείται ο Simple Past και πώς κλίνεται σε κατάφαση, άρνηση και ερώτηση το ρήμα finish. Στη σελ. 159 βλέπουμε πώς δίνουμε σύντομες απαντήσεις (short answers) και στη συνέχεια, πώς προσθέτουμε την κατάληξη -ed σε ένα ρήμα. Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο, το οποίο μας βοηθάει πολύ να κατανοήσουμε τους κανόνες και να μάθουμε πώς προφέρονται τα ομαλά ρήματα στον Simple Past, ανάλογα με την κατάληξη που έχουν. Ενώ παρακολουθείτε, σημειώστε μερικές προτάσεις που σας αρέσουν και γράψτε τις στον τοίχο της κυψέλης μας.

Simple Past rules

Πολύ ωραία! Αφού λοιπόν μάθουμε καλά τους κανόνες, πάμε να κάνουμε ένα φύλλο εργασίας:



Λήψη αρχείου

Θα ολοκληρώσουμε το μάθημα, απαντώντας στο τετράδιό μας στην ερώτηση What did you do at the weekend? Μπορώ να χρησιμοποιήσω ρήματα που συνάντησα ή που ήδη γνωρίζω, κατά προτίμηση regular verbs (ομαλά ρήματα). Περιμένω νέα σας!

Present Simple, daily routines

Μάθημα 6ο

Γεια σας παιδάκια μου! Χρόνια πολλά σε εσάς και τις οικογένειές σας! Ελπίζω να περάσατε όμορφα!

Σήμερα θα προχωρήσουμε στην ενότητα 5 του βιβλίου μας. Στο σημερινό μάθημα θα μάθουμε:

  1. Ρήματα που περιγράφουν καθημερινές μας συνήθειες.
  2. Να κλίνουμε ρήματα στον Present Simple (Απλό Ενεστώτα)

Πάμε λοιπόν! Ανοίγουμε το βιβλίο μας (student’s book) στη σελίδα 152. Στον πίνακα που βλέπουμε κλίνεται το ρήμα play και το ρήμα watch στον Present Simple, σε κατάφαση, άρνηση και ερώτηση. Ακριβώς από κάτω παρουσιάζονται οι κανόνες ορθογραφίας για το τρίτο πρόσωπο. Θα τα διαβάσουμε πολύ καλά και θα κλίνουμε μόνοι μας τα ρήματα, απ’ έξω. Στο μάθημα 3 σας είχα δώσει μια παρουσίαση για τον Απλό Ενεστώτα, μπορείτε να την συμβουλευτείτε.

Πολύ ωραία! Πάμε τώρα να δούμε το καινούργιο μας λεξιλόγιο με θέμα τις καθημερινές μας συνήθειες (daily routines). Πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο, θα δούμε στην οθόνη μας αυτό:

Daily routines – Quizlet

Το γαλάζιο κουμπί που σας δείχνω με το κόκκινο βελάκι, μας ζητάει να κάνουμε δωρεάν εγγραφή με το μέιλ των γονιών μας, προκειμένου να μπορούμε να δούμε τις καρτέλες με τις λέξεις και να παίξουμε με αυτές. Θα σας ζητήσει να βάλετε όνομα χρήστη (username) και κωδικό (password).

Αφού εγγραφείτε, θα βρεθείτε μέσα στην τάξη που έχω φτιάξει (D class). Εκεί θα πρέπει να πατήσετε τη λέξη flashcards που έχω κυκλώσει στην παρακάτω εικόνα για να παίξετε με τις καρτέλες.

Μόλις εγγραφείτε, θα δείτε μια εικόνα παρόμοια με την παρακάτω (η φωτογραφία είναι από υλικό της Γ τάξης):

Πατώντας το δεξί βελάκι που σας έχω κυκλώσει, θα βλέπετε την επόμενη λέξη και θα την ακούτε! Αν πατήσετε πάνω στην καρτέλα, θα δείτε και τη σημασία της στα ελληνικά. Κάντε δοκιμές μέχρι να μάθετε πώς δουλεύει. Ακούστε τις λέξεις ξανά και ξανά και χωρίστε τις σε ομάδες για να τις μάθετε σιγά σιγά για ορθογραφία. Στην e-me θα μπορέσουμε να γράψουμε και ορθογραφία, όταν θα είστε έτοιμοι! Θα σας εξηγήσω με ποιο τρόπο, στον τοίχο της κυψέλης.

Πολύ ωραία παιδιά, μπράβο! Σας στέλνω και ένα φύλλο εργασίας με ασκήσεις πάνω στον Present Simple και το λεξιλόγιο που αναφέραμε πριν. Περιμένω νέα σας! Μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε την κυψέλη μας!



Λήψη αρχείου

 

School is fun

Μάθημα 6ο

Γεια σας παιδάκια μου! Χρόνια πολλά σε εσάς και τις οικογένειές σας! Ελπίζω να περάσατε όμορφα! Στο σημερινό μας μάθημα θα προχωρήσουμε στην ενότητα 5 του βιβλίου μας με τίτλο The animal school (το σχολείο των ζώων). Θα μάθουμε:

  1. Λεξιλόγιο με θέμα το σχολείο
  2. Πώς θα πω “χρειάζομαι” και “δε χρειάζομαι” στα αγγλικά.
  3. Την ώρα

Πριν διαβάσουμε το πρώτο μάθημα, ας δούμε τις καινούργιες λέξεις που θα συναντήσουμε. Πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο, θα δούμε στην οθόνη μας αυτό:

Quizlet vocabulary practice

Το γαλάζιο κουμπί που σας δείχνω με το κόκκινο βελάκι, μας ζητάει να κάνουμε δωρεάν εγγραφή με το μέιλ των γονιών μας, προκειμένου να μπορούμε να δούμε τις καρτέλες με τις λέξεις και να παίξουμε με αυτές. Θα σας ζητήσει να βάλετε όνομα χρήστη (username) και κωδικό (password).

Αφού εγγραφείτε, θα βρεθείτε μέσα στην τάξη που έχω φτιάξει (C class). Εκεί θα πρέπει να πατήσετε τη λέξη flashcards που έχω κυκλώσει στην παρακάτω εικόνα για να παίξετε με τις καρτέλες.

Μόλις το πατήσετε, θα δείτε στην οθόνη σας το παρακάτω:

Πατώντας το δεξί βελάκι που σας έχω κυκλώσει, θα βλέπετε την επόμενη λέξη και θα την ακούτε! Αν πατήσετε πάνω στην καρτέλα, θα δείτε και τη σημασία της στα ελληνικά. Κάντε δοκιμές μέχρι να μάθετε πώς δουλεύει. Ακούστε τις λέξεις ξανά και ξανά και χωρίστε τις σε ομάδες για να τις μάθετε σιγά σιγά για ορθογραφία. Τις επόμενες μέρες, όταν θα είστε έτοιμοι, θα προσπαθήσουμε να γράψουμε ορθογραφία στην e-me! Θα σας δώσω οδηγίες στον τοίχο της κυψέλης.

Πολύ ωραία! Ανοίγουμε τώρα το βιβλίο μας στη σελ. 67 και προσέχουμε μέσα ενώ ακούμε το παρακάτω βίντεο με την ιστορία:

School is fun

Μπορούμε να το ακούσουμε πολλές φορές, μέχρι να είμαστε σε θέση να το διαβάσουμε μόνοι μας.

Μόλις τελειώσουμε, μπορούμε να κάνουμε το παρακάτω κρυπτόλεξο:

Hidden words

Μπράβο παιδιά! Τέλος, σας δίνω ένα σταυρόλεξο με τις λέξεις που μάθαμε:



Λήψη αρχείου

Περιμένω νέα σας!

My room

Μάθημα 4ο

Τι κάνετε παιδάκια; Χρόνια πολλά σε εσάς και τις οικογένειές σας! Ελπίζω να περάσατε όμορφα!

Σήμερα, ο τίτλος του μαθήματός μας είναι My room (Το δωμάτιό μου). Στο πρώτο φύλλο της παρουσίασης που σας στέλνω, θα δείτε ένα μοντέρνο παιδικό δωμάτιο (modern bedroom) και το δωμάτιο του Van Gogh (Van Gogh’s bedroom). O Vahn Gogh ήταν διάσημος Ολλανδός ζωγράφος και είχε ζωγραφίσει το δωμάτιό του πριν από πολλά χρόνια. Βλέπουμε όμως ότι οι δύο εικόνες έχουν πολλά κοινά, γιατί οι ανάγκες των ανθρώπων τότε και τώρα είναι παρόμοιες.

Ποιο δωμάτιο μοιάζει με το δικό σου;

My room

Αν πλησιάσετε με το ποντίκι το ηχειάκι δίπλα στις φράσεις, θα ανοίξει ένα παράθυρο και από εκεί μπορείτε να πατήσετε το βελάκι για να ακούσετε πώς διαβάζονται οι λέξεις. Στα επόμενα φύλλα της παρουσίασης, βλέπουμε τι υπάρχει συνήθως μέσα σε ένα υπνοδωμάτιο:

a bed = ένα κρεβάτι

a desk = ένα γραφείο / θρανίο

a chair = μία καρέκλα

a poster = μια αφίσα

a carpet = ένα χαλί

a lamp = μία λάμπα

Μπορείτε να πατήσετε το ηχείο δίπλα σε κάθε λέξη και να ακούσετε πώς διαβάζεται. Σας στέλνω ένα φύλλο εργασίας για να γράψετε τις λεξούλες. Αν δε θέλετε να το τυπώσετε, μπορείτε να τις γράψετε στο τετράδιό μας αρκετές φορές για εξάσκηση.



Λήψη αρχείου

Πώς είναι το δωμάτιό σου; Ζωγράφισέ το και στείλε μου φωτογραφία στον τοίχο της e-me!

Περιμένω νέα σας!

Happy Easter

Μάθημα 3ο

Σε λίγες μέρες έχουμε Πάσχα παιδιά! Happy Easter!

Why do we celebrate Easter? (γιατί γιορτάζουμε το Πάσχα;) Ας δούμε μερικές συγκεντρωμένες πληροφορίες παρακάτω. Σας δίνω και κάποιες λέξεις που ίσως σας δυσκολέψουν:

Christians = Χριστιανοί

Maundy Thursday = Μεγάλη Πέμπτη

Good Friday = Μεγάλη Παρασκευή

Jesus was nailed / crucified= Ο Ιησούς σταυρώθηκε

tomb = τάφος

Jesus rose = ο Ιησούς αναστήθηκε

service = λειτουργία

Why-do-we-celebrate-Easter

Πάμε τώρα να κάνουμε και μια πασχαλινή χειροτεχνία! Στο παρακάτω φύλλο εργασίας, απεικονίζεται συνοπτικά η ιστορία του Πάσχα σε μικρές εικόνες. Θα πρέπει να τις κόψουμε και να τις κολλήσουμε στη σωστή θέση πάνω στο σταυρό. Προσέξτε! Κολλήστε μόνο το πάνω μέρος της εικόνας, αφού το τσακίσετε, για να μπορείτε να τη σηκώσετε και να διαβάσετε το κείμενο από κάτω. Μπορείτε και να τις ζωγραφίσετε αν θέλετε.



Λήψη αρχείου

Να περνάτε όμορφα!

Happy Easter

Μάθημα 5ο

Σε λίγες μέρες έχουμε Πάσχα παιδιά! Θυμάστε πώς ευχόμαστε Καλό Πάσχα;

Happy Easter!

Ας δούμε συνοπτικά την ιστορία του Πάσχα εικονογραφημένη. Μπορείτε να την τυπώσετε και να τη ζωγραφίσετε:



Λήψη αρχείου

Παρακάτω θα βρείτε πασχαλινές ζωγραφιές και χειροτεχνίες:



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Να περνάτε όμορφα!

Happy Easter

Μάθημα 5ο

Τι κάνετε παιδιά; Σε λίγες μέρες έρχεται το Πάσχα. Why do we celebrate Easter? (γιατί γιορτάζουμε το Πάσχα;) Ας δούμε μερικές συγκεντρωμένες πληροφορίες παρακάτω. Σας δίνω και κάποιες λέξεις που ίσως σας δυσκολέψουν:

Christians = Χριστιανοί

Maundy Thursday = Μεγάλη Πέμπτη

Good Friday = Μεγάλη Παρασκευή

Jesus was nailed / crucified= Ο Ιησούς σταυρώθηκε

tomb = τάφος

Jesus rose = ο Ιησούς αναστήθηκε

service = λειτουργία

Why-do-we-celebrate-Easter

Πάμε τώρα να κάνουμε και μια πασχαλινή χειροτεχνία! Στο παρακάτω φύλλο εργασίας, απεικονίζεται συνοπτικά η ιστορία του Πάσχα σε μικρές εικόνες. Θα πρέπει να τις κόψουμε και να τις κολλήσουμε στη σωστή θέση πάνω στο σταυρό. Προσέξτε! Κολλήστε μόνο το πάνω μέρος της εικόνας, αφού το τσακίσετε, για να μπορείτε να τη σηκώσετε και να διαβάσετε το κείμενο από κάτω. Μπορείτε και να τις ζωγραφίσετε αν θέλετε.



Λήψη αρχείου

Να περνάτε όμορφα!

 

My hobbies

Μάθημα 4ο

Πώς περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας; Ποια είναι τα χόμπι σας; Ας δούμε το παρακάτω βίντεο:

What I like doing

Για να διαλέξουμε τώρα τη σωστή λέξη για να συμπληρώσουμε τα κενά στις προτάσεις:

Multiple choice activity

Στο παρακάτω εικονογραφημένο λεξικό, μπορώ να βρω κι άλλα χόμπι! Πατάω πάνω στα μικρά ακουστικά δίπλα στις λέξεις για να ακούσω πώς προφέρονται. Ίσως χρειαστώ κάποιες από αυτές παρακάτω. Μπορώ να ξαναγυρίσω στο λεξικό όσες φορές θέλω!

Picture dictionary – Hobbies

Και τώρα ας παίξουμε! Στο παιχνίδι που ακολουθεί, πρέπει να βάλω στη σωστή σειρά τα γράμματα που μου δίνονται για να βγει μια λέξη. Για να βοηθηθώ, διαβάζω την πρόταση που μου δίνεται πάνω από τα γράμματα, η οποία με καθοδηγεί. Μπορώ να δοκιμάσω ξανά και ξανά!

Anagram

Είστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι; Πατάω μια φορά στη φράση που θέλω και μόλις γίνει γκρι, πατάω στο κουτάκι που βρίσκεται κάτω από την εικόνα που ταιριάζει.

Free time

Ας κάνουμε τώρα μερικά φύλλα εργασίας για περισσότερη εξάσκηση:



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Μπράβο παιδιά! Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανεβάζω το υλικό μας στην πλατφόρμα e-me.  Εκεί θα μπορείτε να μου γράφετε σχόλια, ερωτήσεις και ότι άλλο θέλετε σχετικό με το μάθημα.

Σε λίγο θα ανεβάσω εδώ και κάτι για το Πάσχα. Να περνάτε όμορφα!

Happy Easter

Μάθημα 5ο

Τι κάνετε παιδάκια; Το Πάσχα πλησιάζει! Θυμάστε πώς ευχόμαστε Καλό Πάσχα στα Αγγλικά; Happy Easter! Ας ακούσουμε ένα τραγουδάκι να το θυμηθούμε:

Happy Easter song

Παρακάτω θα βρείτε πασχαλινές ζωγραφιές και καρτούλες:



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Να περνάτε όμορφα!