Αρχεία για Φεβρουάριος 2017

Έως 5 Μαρτίου οι αιτήσεις μεταθέσεων »

Λόγω τεχνικών προβλημάτων του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του eDatacenter, παρατείνονται:

ΔΟΕ: Οι ανακοινώσεις του Σ.Ε.Β. για την εκπαίδευση και ο στόχος για τη διάλυση της δημόσιας – δωρεάν παιδείας »

«Η έξοδος από την κρίση ξεκινάει στα θρανία», έχει ως τίτλο η έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από τον Σ.Ε.Β. αλλά τα «καλά νέα» σταματούν στη διατύπωση αυτή. Οι διαπιστώσεις και οι προτάσεις που ακολουθούν, δεν σηματοδοτούν τίποτε άλλο από τον στόχο για τη διάλυση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.

Διευκρινίσεις επί των εγκυκλίων μεταθέσεων εκπαιδευτικών ΠΕ & ΔΕ »

Το ΥΠΠΕΘ σε συνέχεια των σχετικών εγκυκλίων μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2016-17 και με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν, εξέδωσε εγκύκλιο με συμπληρώσεις, διορθώσεις και διευκρινίσεις.

Πίνακας εκπαιδευτικών προς απόσπαση σε σχολεία του εξωτερικού »

Το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε τον επικυρωμένο τελικό αξιολογικό πίνακα επιλογής υποψηφίων εκπαιδευτικών προς απόσπαση στις σχολικές μονάδες των χωρών περιοχής ευθύνης των Συντονιστικών Γραφείων Λονδίνου, Καΐρου, Γιοχάνεσμπουργκ, Μελβούρνης, Βρυξελλών, Μαριούπολης, Βερολίνου-Ντίσελντορφ και Μονάχου-Στουτγάρδης, για το σχολικό έτος 2016-2017 και 2017 για το Νότιο Ημισφαίριο.

ΥΠΠΕΘ: Ενημέρωση σχετικά με την εφαρμογή της αριθμ.80/2016 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αναφορικά με τη χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών στους μόνιμους εκπαιδευτικούς »

Μετά την έκδοση της αριθμ. 80/2016 Γνωμοδότησης της Α΄ Τακτικής Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έγινε δεκτή στις 13-7-2016 από τον αρμόδιο Υπουργό του ΥΠ.Π.Ε.Θ., δεν εφαρμόζεται στους μόνιμους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η χορήγηση της τετράμηνης γονικής άδειας άνευ αποδοχών ανατροφής τέκνου ηλικίας έως έξι (6) ετών, η οποία προβλέπεται στις διατάξεις […]

ΔΟΕ: Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση κατά συναδέλφων »

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., καταδικάζει την σωματική και λεκτική βία που δέχτηκαν, ο διευθυντής και μια εκπαιδευτικός του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ. Κερατσινίου Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», εντός του Α.Τ. Κερατσινίου όπου είχαν κληθεί να προσέλθουν σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, η οποία εκδόθηκε μετά από αίτηση της οικογένειας μαθητή.

Συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. »

Συνάντηση με κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα πραγματοποίησε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Στόχος της συνάντησης ήταν η, όσο το δυνατό πληρέστερη, ενημέρωση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δράσεων της Ύπατης Αρμοστείας σε σχέση με το σημαντικό ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών […]

ΔΟΕ: Επιθέσεις κατά εκπαιδευτικών σε Ικόνιο, Περιστέρι, Κερατσίνι »

Συναδέλφισσες συνάδελφοι. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με αφορμή διαφόρων ειδών επιθέσεις (φραστικές, νομικές κλπ.) που δέχονται οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων στο Ικόνιο, το Περιστέρι, το Κερατσίνι και αλλού από μερίδα γονέων, καθώς και την ένταση που βιώνουν, καθημερινά σχεδόν, μετά την ένταξη των προσφυγόπουλων στα συγκεκριμένα σχολεία, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η εγκύκλιος μεταθέσεων 2016-2017. Αιτήσεις έως 28-2-2017 »

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2016-2017, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις ακόλουθες κατηγορίες μεταθέσεων: α) γενικές από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης, β) σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, γ) στα Πειραματικά […]

Β. Παληγιάννης: 13.420 οι προσλήψεις αναπληρωτών στην ΠΕ έως 14-2-2017. Αναλυτικοί πίνακες »

Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου παιδείας οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε. σχολ. έτους 2016-2017 ανέρχονται σε 13.420. Συγκεκριμένα από τους 13.420 αναπληρωτές οι 12.694 είναι πλήρους ωραρίου και οι 726 μειωμένου ωραρίου. Από αυτούς 4.028 είναι ΠΕ70, 1.661 ΠΕ60, 3.588 ειδικότητες και 4.143 στην ειδική αγωγή.

Νόμος 4452/2017 Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις »

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (ΦΕΚ.17/15-02-2017τ.Α΄) ο νόμος «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις».

ΔΑΚΕ ΠΕ: Αναμοριοδότηση Σχολικών Μονάδων »

Με την έκδοση του Π.Δ. 111/2016 το οποίο τροποποιεί το Π.Δ. 50/1996 και αφορά στις «Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» θεσπίζεται νέα κατηγοριοποίηση για τις σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Δημοσίευση νέων μελετών του Δικτύου «ΕΥΡΥΔΙΚΗ» στην ελληνική γλώσσα »

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την εκπόνηση και δημοσίευση μελετών και εκθέσεων σχετικών με όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, δημοσιεύει στην ελληνική γλώσσα τρεις νέες μελέτες:

ΔΟΕ: Νέα μείωση των εσόδων λειτουργίας των σχολείων. Φόρος 29% στα έσοδα των σχολικών επιτροπών »

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός το ότι οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, εδώ και χρόνια έχουν μειωθεί πάνω από 50%, από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Εκπαιδευτικό Συνέδριο Δ.Ο.Ε. – Π.Ο.Ε.Δ. με θέμα «Η εκπαίδευση στα χρόνια της κρίσης. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην εκπαίδευση». »

Συνάδελφοι To Συνέδριο Δ.Ο.Ε.-Π.Ο.Ε.Δ. το οποίο για πολλά χρόνια αποτέλεσε θεσμό κοινής επιστημονικής αναζήτησης και δράσης των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών της Ελλάδας και της Κύπρου υπήρξε και αυτό, όπως η εκπαίδευση συνολικά, θύμα της εφαρμογής της πολιτικής των μνημονίων. 

Β. Παληγιάννης: Αποφάσεις ΚΥΣΠΕ 3-2-2017 »

Το ΚΥΣΠΕ συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 3-2-2017 κι αποφάσισε τα παρακάτω:

ΔΟΕ: Αίτημα συνάντησης με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ »

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα οι Έλληνες εκπαιδευτικοί βιώνουμε μια πρωτόγνωρη σε ένταση και έκταση πραγματικότητα που αφορά στο ζήτημα των μικτών μεταναστευτικών ροών, οι οποίες γίνονται  ολοένα και εντονότερες, καθώς και το γενικότερο μεταναστευτικό ζήτημα που παίρνει εξαιρετικά μεγάλες διαστάσεις. Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι, για εμάς, το ζήτημα που αφορά […]

Η τοποθέτηση του προέδρου της ΔΟΕ στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ »

ΔΟΕ: Παράταση της διαδικασίας υποβολής προτάσεων για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων »

Κύριε Υπουργέ, Επειδή η συζήτηση που αναπτύσσεται αυτό το διάστημα σε σχέση με την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων είναι εξαιρετικά σοβαρή και τα χρονικά όρια τα οποία έχουν τεθεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι αρκετά στενά, θεωρούμε αναγκαία την παράτασή της ώστε ναμπορέσει να αναπτυχθεί σε πλήρη έκταση η όλη συζήτηση και να ληφθούν […]

B.Παληγιάννης: Συνεδριάζει το ΚΥΣΠΕ την Παρασκευή 3-2-2017 »

Το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω: