Αρχεία για Απρίλιος 2014

ΑΔΕΔΥ: Απόφαση για την ακύρωση της αξιολόγησης »

H Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεδρίασή της, στις 24 Απριλίου 2014, δήλωσε την αντίθεσή της στην υποτιθέμενη αξιολόγηση που με το Ν. 4250/2014 προωθεί η Κυβέρνηση.  Πρόκειται για μια κίνηση που αποσκοπεί στη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού απολύσεων, στην περαιτέρω μείωση μισθών και  στην αποδιάρθρωση των δομών του Δημοσίου. Έχοντας υπόψη τα παραπάνω και στο πλαίσιο της εξουσιοδότησής της από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε:

Πώς θα αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί. Η αξιολόγηση … αποκεντρώνεται »

H σχολική κοινότητα της χώρας μπαίνει από την ερχόμενη χρονιά σε μια καινούργια περίοδο. Χίλια στελέχη της εκπαίδευσης επιμορφώθηκαν τους τελευταίους μήνες, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου. Την ίδια στιγμή, οι συνδικαλιστές της ομοσπονδίας των καθηγητών δημόσιων σχολείων (ΟΛΜΕ) παρεμπόδιζαν τις σχετικές διαδικασίες με κατάληψη χώρων του […]

Λειτουργία Σχολείων λόγω διενέργειας εκλογών »

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το με αρ.πρ. 15027/15-04-2014 έγγραφο της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, λόγω της διενέργειας των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών στις 18 Μαΐου 2014, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 και Δευτέρα 19 Μαΐου 2014.

Ν. Ράμμος: Διευκρινίσεις για την υποβολή αιτήσεων μετάθεσης εντός ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας »

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, Σας υπενθυμίζω ότι όσοι από εσάς επιθυμούν να αλλάξουν την οργανική τους θέση εντός του ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας αλλά και όσοι είναι στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ και θέλουν να τοποθετηθούν οριστικά, θα πρέπει έως 2 Μαΐου, να υποβάλουν αίτηση για βελτίωση ή οριστική τοποθέτηση χωρίς να αναγράφουν προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων.

Οι Φιλαρμονικές της Κέρκυρας: Το δικό μας el sistema κατοικεί εδώ και 200 χρόνια στην Κέρκυρα »

Περισσότερο ίσως κι από τον θόρυβο των κανατιών που πέφτουν από τα παράθυρα στη Μικρή Ανάσταση ή τον κρότο των βεγγαλικών που χρωματίζουν τον νυχτερινό ουρανό στη Μεγάλη Ανάσταση, ο πασχαλινός επισκέπτης της Κέρκυρας θα κρατήσει στη μνήμη του τον ήχο των πνευστών οργάνων, που γεμίζει τις πλατείες και τα καντούνια του νησιού ολόκληρη σχεδόν […]

Β. Παληγιάννης: Αμοιβαίες Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών »

Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τη διαδικασία των αμοιβαίων μεταθέσεων 2014, και παρ’ ότι πιστεύω ότι η εγκύκλιος είναι σαφής, επισημαίνω τα εξής. Σύμφωνα με τα ΠΔ50/1996 και ΠΔ100/1997:

Διευκρινιστικές οδηγίες επί των εγκυκλίων μετάθεσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης »

Σε συνέχεια των αριθμ. 59755/Δ1/15-04-2014 και  59747/Δ2/15-04-2014 εγκυκλίων μεταθέσεων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα και έπειτα από την έκδοση του ν. 4250/2014 (Α’ 74), το υπουργείο Παιδείας με σημερινό έγγραφο διευκρινίζει τα ακόλουθα σχετικά με τα δικαιολογητικά που υποχρεούνται να υποβάλουν οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης με τις αιτήσεις μετάθεσης:

ΔΟΕ: Κατάργηση αναγνώρισης των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών τίτλων για τη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών »

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την άδικη και πέρα από κάθε λογική κοινή υπουργική απόφαση Κ.Υ.Α. 2/24529/0022 (ΦΕΚ 928/Β-14-4-2014),  την οποία συνυπογράφουν ο Υπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Έτσι θα είναι το Δημόσιο μέχρι το 2016 »

Mήνας δεν θα… περάσει μέχρι το Μάρτιο του 2015 χωρίς μία αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου. Μερικές από αυτές τις αλλαγές θα είναι: •Η σύνδεσης αξιολόγησης απόδοσης με τους μισθούς ή ακόμα και με τις απολύσεις -επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του “Κεφαλαίου” και του Capital.gr. Σύμφωνα με το ντοκουμέντο του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο παρουσιάζεται […]

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» »

Σε δημόσια διαβούλευση εισήχθηκε από τον Υπουργό Παιδείας, σύμφωνα με το ν.4048/2012 (ΦΕΚ 34/τΑ΄/-23-02-2014), το σχέδιο νόμου για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Αφορά τις δομές και τη λειτουργία και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, υποβάλλοντας παρατηρήσεις, σχόλια και προτάσεις, μέχρι την 9η Μαΐου 2014. Δείτε εδώ το σχέδιο νόμου […]

Εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. σε Μειονοτικά Σχολεία και σε Τμήματα Ένταξης Μειονοτικών Σχολείων (17-04-2014) »

Τις εγκυκλίους  για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Μειονοτικά Σχολεία και σε Τμήματα Ένταξης Μειονοτικών Σχολείων εξέδωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Β. Παληγιάννης: Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών: Σχόλια – Προτάσεις »

Aναρτήθηκε επιτέλους, με πεντάμηνη καθυστέρηση, η εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με βάση την εγκύκλιο οι αιτήσεις μεταθέσεων θα υποβληθούν από 23 Απριλίου έως 2 Μαΐου 2014. Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο δεν υπάρχουν. Το μόνο που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως οι μεταταχθέντες συνάδελφοι από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αποκλείονται από τη […]

Εγκύκλιος Μεταθέσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (15-04-2014) »

To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2013-2014, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις ακόλουθες κατηγορίες μεταθέσεων: α) γενικές από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης, β) στα σχολεία Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και γ) αμοιβαίες από […]

Προγραμματισμός εξετάσεων πιστοποίησης Β΄ Επιπέδου ΤΠΕ »

Γίνεται γνωστό στους εκπαιδευτικούς που έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ και επιθυμούν να πιστοποιηθούν, ότι σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, οι εξετάσεις πιστοποίησης προβλέπεται να διεξαχθούν στο διάστημα τέλος Μαΐου – τέλος Ιουνίου 2014 (Σαββατοκύριακα), σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕΠΙΣ) σε όλη τη χώρα.

Προσωρινή ημερήσια διάταξη 83ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (22-24 Ιουνίου 2014) »

Σύμφωνα με τα άρθρα 33, 34, 37, 38, 40 του Καταστατικού της Δ.Ο.Ε., καλούμε τους Αντιπροσώπους των Συλλόγων-Μελών της, στην 83η Τακτική Γενική Συνέλευση του Κλάδου, από 22 έως 24 Ιουνίου 2014, στην Αθήνα, για λήψη αποφάσεων στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης θα αρχίσουν στις 9.00 π.μ. της Κυριακής 22 […]

Καλό Πάσχα! »

Εγκύκλιος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων »

To Yπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε εγκύκλιο που ορίζει τις διαδικασίες αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων –πλην των εκπαιδευτικών λειτουργών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης– βάσει του νόμου 4250/2014. Δείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Πρόσληψη 20 αναπληρωτών ΠΕ60 ΕΑΕ, 2 αναπληρωτών ΠΕ70 ΕΑΕ, 2 ΠΕ60 και 42 ΠΕ70 του ενιαίου πίνακα γενικής εκπαίδευσης »

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την πρόσληψη είκοσι (20) αναπληρωτών νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), δύο (2) αναπληρωτών δασκάλων ΕΑΕ, δύο (2) αναπληρωτών νηπιαγωγών και σαράντα δύο(42)αναπληρωτών δασκάλων του ενιαίου πίνακα γενικήςεκπαίδευσης, πλήρους ωραρίου,στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας […]

Κερκυραϊκές εκδηλώσεις Πάσχα 2014 »

Έντυπο κυκλοφόρησε ο Δήμος Κέρκυρας με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο του Λαζάρου έως και την Τρίτη μετά το Πάσχα 2014 στο νησί της Κέρκυρας.

Μητσοτάκης: Ανοίγει η συζήτηση περί άρσης μονιμότητας στο δημόσιο »

«Πιστεύω ότι πλέον είμαστε ώριμοι να ανοίξει συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Είναι ένα ζήτημα που θα συζητήσουμε (αν θα αφορά τους νέους ή τους παλιούς) γιατί υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις, αλλά η κοινωνία είναι ώριμη να ανοίξει ζήτημα άρσης μονιμότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.