Αρχεία για 4 Μαρτίου 2014

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για τη μεταβατική μεταρρυθμιστική περίοδο »

Oδηγό με 20 σημαντικές ερωτήσεις – απαντήσεις με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του ΕΟΠΥΥ, για την μεταβατική μεταρρυθμιστική περίοδο και μέχρι την λειτουργία του νέου φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Μεταξύ άλλων όλοι οι γιατροί (γιατροί νοσοκομείων, κέντρων υγείας, ιδιωτικών κλινικών και ιδιώτες ιατροί συμβεβλημένοι ή μη […]

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Εκατοντάδες σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πανελλαδικά δεν συγκροτούν ομάδες εργασίας, δε συναινούν στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης »

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει μια από τις πιο κρίσιμες και ιστορικές μάχες του ενάντια σε μια αντιεκπαιδευτική πολιτική που απαξιώνει το δημόσιο σχολείο και τον εκπαιδευτικό. Κομβικό επεισόδιο αυτού του αγώνα είναι η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση που αυτή την περίοδο προωθείται με την ΑΕΕ και την αυτοαξιολόγηση.

Το Προεδρικό Διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών »

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ.48/28-02-2014/τ.Α΄) το Προεδρικό Διάταγμα 28 για τις μεταθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι διατάξεις του Π.Δ. 28 εφαρμόζονται για τη μετάθεση των εκπαιδευτικών που πλεονάζουν εξολοκλήρου στην περιοχή μετάθεσης που υπηρετούν. Δείτε εδώ ολόκληρο το προεδρικό διάταγμα.

Διευκρινίσεις επί τροποποιήσεων, ανακλήσεων και υποχρεωτικών μετατάξεων »

Όσοι μετατάσσονται ανήκουν πλέον στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσων τροποποιείται η Διεύθυνση μετάταξης υπάγονται στις νέες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ όσων η μετάταξη ανακαλείται επιστρέφουν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες ανήκαν πριν οργανικά. Προκειμένου όμως να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, όσοι υπηρετούν σε σχολικές μονάδες θα παραμείνουν μέχρι τη λήξη του […]

Τρεις ταχύτητες για το συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών »

Με τη συµπλήρωση 30 ετών ασφάλισης και του 60ού έτους της ηλικίας δικαιούνται πλήρη σύνταξη οι εκπαιδευτικοί που θεµελίωσαν δικαίωµα µέχρι το τέλος του 2010. Η σχετική ρύθµιση προβλέπεται στον νόµο 3075/2002, ωστόσο δεν έχει εφαρµογή σε όσους κλειδώνουν το δικαίωµα µετά την 1η Ιανουαρίου 2011.

Παράσταση διαμαρτυρίας Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τη δίωξη της συναδέλφου Ελισάβετ Παπαδοπούλου – συνάντηση με Υφυπουργό Παιδείας κ. Κεδίκογλου »

Την Πέμπτη 27/2/2014 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας παράσταση διαμαρτυρίας από συνδικαλιστικά στελέχη της Δ.Ο.Ε., της Ο.Λ.Μ.Ε.  και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου αιρετού του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μολάων, Ελισάβετ Παπαδοπούλου.

ΑΔΕΔΥ: Πογκρόμ βίας και συλλήψεων για να περάσουν απολύσεις »

Σε όργιο βίας και τρομοκρατίας προχώρησε για άλλη μια φορά  η μνημονιακή Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις. Από το πρωί και ενώ εξελίσσονταν ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εργαζομένων σε διαθεσιμότητα, σημειώθηκαν απρόκλητες επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής.  Αποτέλεσμα τους ήταν αρκετοί τραυματισμοί εργαζομένων με τέσσερεις από αυτούς να μεταφέρονται στο νοσοκομείο, ανάμεσα τους το […]