Αρχεία για 11 Φεβρουαρίου 2014

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Εκδήλωση-Συζήτηση για την “αυτοαξιολόγηση” την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου »

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Δ.Σ του Συλλόγου μας σεβόμενο τις ανησυχίες σας και τα ερωτηματικά που υπάρχουν για την “αυτοαξιολόγηση” της σχολικής μονάδας και το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης, αποφάσισε να διοργανώσει συζήτηση με θέμα την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος του ΠΤΔΕ  Θεσσαλονίκης Γ. Γρόλλιος ενώ θα παρίσταται και μέλος του Δ.Σ της […]

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Στάση εργασίας την Τετάρτη 12 του Φλεβάρη 2014 »

Συνάδελφοι – σσες  Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, η Σχολική Σύμβουλος της Προσχολικής Αγωγής καλεί σε παιδαγωγική συνάντηση τις νηπιαγωγούς τις Νότιας Κέρκυρας με θέμα την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ60-Νηπιαγωγών και ΠΕ70-Δασκάλων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. »

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2013-2014, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 4 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών και 22 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων αναπληρωτές για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΔΟΕ: Έλεγχος νομιμότητας πτυχίων »

Στις 16-12-2013, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όρισε πως «Οι αρμόδιοι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Διοικητικού / Προσωπικού των Υπηρεσιών, καλούνται εντός τριών (3) μηνών να ελέγξουν τη νομιμότητα πρόσληψης/μετάταξης και μετατροπής της εργασιακής σχέσης σε αορίστου χρόνου των υπαλλήλων».

Β. Παληγιάννης: 9.689 οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση »

Με βάση τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έως σήμερα έχουν προσληφθεί 9.989 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης.

ΔΟΕ: Να πληρωθούν άμεσα οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές ΕΣΠΑ »

Έπειτα από τις διαμαρτυρίες Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και συναδέλφων μας που εργάζονται στα σχολεία μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, ότι δεν έχουν λάβει το μισθό τους από 20 Δεκεμβρίου αλλά και τις «απαντήσεις» που έλαβαν από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας,  πως   “γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί σύντομα λύση  και ότι πρέπει οι συνάδελφοι να κάνουν […]

Ηλεκτρονικό μάτι στις μεταθέσεις »

Στοχευμένες μεταθέσεις, που θα συνδέονται αποκλειστικά με τα πραγματικά κενά που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες προωθεί το υπουργείο Παιδείας, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει «μαχαίρι» στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΔΟΕ: Παραπομπή της αιρετού Ελισάβετ Παπαδοπούλου σε Πειθαρχικό Συμβούλιο »

Η Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας κλιμακώνει τη συνδικαλιστική δίωξη ενάντια στην πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γιάννης Ρίτσος» και αιρετό μέλος του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας Ελισάβετ Παπαδοπούλου, παραπέμποντάς την (μετά την ΕΔΕ όπου κλήθηκε σε απολογία χωρίς καν να έχει ενημερωθεί για το κατηγορητήριο) στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με κατηγορίες που αν δεν υπέκρυπταν επικίνδυνες συνδικαλιστικές, εκπαιδευτικές και πολιτικές […]

Μετατάξεις πλεοναζόντων εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης στην Π/θμια Εκπαίδευση »

Ύστερα από εξέταση των ενστάσεων επί των υποχρεωτικών μετατάξεων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ανακοινώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οι ακόλουθες υπουργικές αποφάσεις:

ΔΟΕ: Κινητοποίηση Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής.Κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας. Τετάρτη 12/2/2014 »

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού κύκλου προκειμένου να διευκολυνθούν να συμμετάσχουν οι συνάδελφοι μας Π.Ε. 19 -20 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12:00.

ΔΟΕ: Σχετικά με το έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου «Διαδικασίες Εφαρμογής της Αξιολόγησης Εκπαιδευτικού Έργου» »

Σχετικά με το έγγραφο που απέστειλε στις 29-1-2013 ο Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου στις σχολικές μονάδες της περιφέρειας, με θέμα τις «Διαδικασίες Εφαρμογής της Αξιολόγησης Εκπαιδευτικού Έργου» το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει τα παρακάτω:

Β. Παληγιάννης: Παραιτήσεις, Αποσπάσεις, Μετατάξεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης »

Συνεδρίασε σήμερα, 04/02/2014, το ΚΥΣΠΕ και εξέτασε τα παρακάτω θέματα: 1. Παραιτήσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξέτασε 34 αιτήσεις και εισηγήθηκε θετικά για τις 26 και αρνητικά για τις υπόλοιπες 8. Θα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί ότι γνωματεύσεις-βεβαιώσεις από ιδιώτες ιατρούς ή κέντρα υγείας δεν λαμβάνονται υπόψη για τις παραιτήσεις.

ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας: Τοποθετήσεις 4-2-2014 »

Ανάκληση απόσπασης εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70, Τροποποίηση προσωρινής τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ60, ΠΕ19-20 και ΠΕ06 (ΕΣΠΑ) και συμπλήρωση ωραρίου εκπ/κού κλάδου ΠΕ06, Τροποποίηση προσωρινής τοποθέτησης εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ06 και ΠΕ19-20 χωρίς αίτησή τους και για τις ανάγκες της υπηρεσίας, Προσωρινή τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ60,ΠΕ60.50 ,ΠΕ06 και ΠΕ19-20. Δείτε εδώ το έγγραφο.

ΔΟΕ: Εφαρμογή ηλεκτρονικής πλατφόρμας my school »

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με απόφασή του στις 22 Νοεμβρίου 2013 εξέθεσε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του σε σχέση με την έναρξη της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας my school. Ζητήσαμε, τότε, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος για την εκπαίδευση, που θα περιελάμβανε και το ζήτημα αυτό.