Αρχεία για Φεβρουάριος 2014

ΔΟΕ: Σχετικά με τις ενέργειες της διοίκησης για την επιβολή της αξιολόγησης »

Αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα τα κείμενα εκ μέρους στελεχών της διοίκησης που με πιο υπηρεσιακό ή πιο πιεστικό τρόπο επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα υλοποίησης της αυτοαξιολόγησης. Πιο πρόσφατη περίπτωση, το έγγραφο των προϊσταμένων  επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Πλήθος, επίσης, καταγγελιών φτάνουν στη Δ.Ο.Ε. για τον «υπέρμετρο ζήλο» […]

ΦΕΚ.224 κ 225/25-02-2014τ.Γ΄ για διορισμούς εκπαιδευτικών. Ανάληψη υπηρεσίας νεοδιοριζόμενων έως και την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 »

Mε την 21189/Δ1/14−02−2014 απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 12, 13 και 15 του Ν. 1566/1985, του άρθρου 6 παρ. 2 του Ν. 3255/2004, των άρθρων 4 και 9 του Ν. 3848/2010 και την αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.10/164/28947/20.12.2013 εγκριτική απόφαση της επιτροπής του άρθρου 2 παρ. 1 της αριθ. […]

ΑΔΕΔΥ: Αγώνας Διαρκείας σε όλο το Δημόσιο »

48ωρη απεργία την ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου των απολύσεων και του κλεισίματος οργανισμών και 48ωρη απεργία στις 13-14 Μαρτίου 2014. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Συμπληρώνονται 4 χρόνια από την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο και παρά τις απέλπιδες επικοινωνιακές προσπάθειες της Κυβέρνησης, οι εικόνες οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής είναι πλέον διάχυτες.

ΔΟΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ανάκληση εγγράφου και δέσμευση για άρση των πιέσεων »

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. πραγματοποίησε  την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη έπειτα από πλήθος καταγγελιών για πράξεις εκφοβισμού και συνεχείς μεθοδεύσεις για συγκρότηση «ομάδων εργασίας» για την αυτοαξιολόγηση που δέχτηκε από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Ζητούνται επειγόντως δάσκαλοι! »

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. στα Πανεπιστήμια για το σχολικό έτος 2013-2014 »

Αποσπούνται στα Πανεπιστήμια της χώρας για το σχολικό έτος 2013-2014 ύστερα από αίτησή τους και χωρίς δαπάνη για το δημόσιο 16 Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.). Δείτε εδώ την υπουργική απόφαση.

ΔΟΕ: Αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας »

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ, Επανερχόμαστε για μια ακόμη φορά αιτούμενοι συνάντηση μαζί σας. Τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση απαιτούν άμεσες  λύσεις.

ΔΟΕ: Διοργάνωση σεμιναρίων εκτός ωραρίου εργασίας »

Παρουσιάζεται όλο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό  το φαινόμενο του προγραμματισμού σεμιναρίων και άλλων δράσεων από Σχολικούς Συμβούλους και άλλους φορείς της εκπαίδευσης σε μέρες και ώρες εκτός ωραρίου λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

ΔΟΕ: Νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ – Κλοπή των εισφορών των εργαζομένων »

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι των ληστρικών μειώσεων στο εφάπαξ των εργαζομένων από την κυβέρνηση.

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Καταγγελία για Σχολικούς Συμβούλους ν. Κέρκυρας »

Τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. ομόφωνα καταγγέλλουμε την επιχειρούμενη προσπάθεια Σχολικών Συμβούλων του ν. Κέρκυρας να μετατρέψουν τις επισκέψεις τους στις σχολικές μονάδες σε «ενημερώσεις για την αξιολόγηση». Επιθυμούν να ανατρέψουν την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των εκπαιδευτικών ενάντια στην «αξιολόγηση» και στην στελέχωση των «ομάδων εργασίας» με αντισυναδελφικές τακτικές.

ΥΠΑΙΘ: Καθορισμός στρατηγικών στόχων έτους 2014 »

Έχοντας υπόψη: 1) Τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν. 3230/2004. 2) Τις διατάξεις του άρθρου 1 του Π.Δ. 259/2005 περί συστάσεως της Δ/νσης Ποιότητας και Αποδοτικότητας, του ΥΠ.Ε.Π.Θ. 3) Την ΚΥΑ με αρ. 153168/ΙΚ/2008.  4) Τις διατάξεις του Ν. 4009/2011  5) Τις διατάξεις του Ν. 4046/2012 6) Τις διατάξεις του Ν. 4186/2013  7) Επιχειρησιακό […]

Πρόσληψη μίας (1) αναπληρώτριας νηπιαγωγού Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) και πέντε (5) αναπληρωτών δασκάλων του ενιαίου πίνακα γενικής εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014 »

Πρόσληψη μίας (1) αναπληρώτριας νηπιαγωγού Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) και πέντε (5) αναπληρωτών δασκάλων του ενιαίου πίνακα γενικής εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014, στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και […]

ΔΟΕ: Αποστολή υποδείγματος πρακτικού Συλλόγου Διδασκόντων ενάντια στην αυτοαξιολόγηση »

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την απόφασή του στις 20 Ιανουαρίου 2014 κάλεσε τους συλλόγους διδασκόντων όλων των σχολικών μονάδων να μην προχωρήσουν στη συγκρότηση των ομάδων εργασίας που ως σκοπό έχουν την υλοποίηση της διαδικασίας αυτοαξιολόγησης η οποία είναι συνδεδεμένη με την αξιολόγηση χειραγώγηση των νόμων 3848/2010, 4024/2011 και του Π.Δ. 152/2013.

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου θα καταβληθεί ο μισθός Ιανουαρίου στους αναπληρωτές ΕΣΠΑ ΠΕ70 και ΠΕ60 »

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΙΘ προς τις Διευθύνσεις ΠΕ Καβάλας, Κέρκυρας, Κορίνθου, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας και Δράμας, καθώς και Έβρου, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Θσπρωτίας, Ιωαννίνων, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, θα κατατεθούν οι πιστώσεις για το έναντι του μηνός Ιανουαρίου 2014, οι οποίες αφορούν στην μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών […]

Αιτήσεις εκπαιδευτικών σε προγράμματα μοντέλου μεικτής επιμόρφωσης Β Επιπέδου ΤΠΕ »

Aπό σήμερα, Τρίτη 18/02/2014, καλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα της  1ης περιόδου εφαρμογής μοντέλου μεικτής επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ (Β’ Φάση/ Μάρτιος – Νοέμβριος 2014), να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. […]

Προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων ΑΔΕΔΥ »

Αγωνιστική – απεργιακή απάντηση στην Κυβέρνηση, που συνεχίζει τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Παιδείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και των Υπηρεσιών της Κεντρικής Διοίκησης, μέσω των συνεχιζόμενων και διαδοχικών διαθεσιμοτήτων – απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων, αποφάσισε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κλιμακώνοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλο το Δημόσιο Τομέα.

ΑΔΕΔΥ: Δελτίο Τύπου για το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΠΥ και τη διαθεσιμότητα 8.500 γιατρών του Δημοσίου »

H Κυβέρνηση με την καθοδήγηση της Τρόικα και του ΔΝΤ προχωράει στη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Ιατρικής Περίθαλψης κλείνοντας τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) σε όλη τη χώρα και βγάζοντας σε διαθεσιμότητα 8.500 ιατρούς. Αφήνει το λαό για διάστημα μεγαλύτερο των δυο μηνών χωρίς καμιά ιατρική στήριξη και φροντίδα παραδίδοντας την υγεία στα μονοπωλιακά ιδιωτικά […]

Tα ονόματα 99 εκπαιδευτικών, κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70, οι οποίοι διορίζονται σε θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών »

Aπό το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα ονόματα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ60-Νηπιαγωγών και ΠΕ70-Δασκάλων, οι οποίοι διορίζονται σε θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2013-2014. Οι διορισμοί ανά κλάδο και κατηγορία διορισμών έχουν ως εξής:

ΔΟΕ: Ένταση των πιέσεων για εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης. Γνωμοδοτικό σημείωμα σχετικά με τις δυνατότητες άρνησης στην αυτοαξιολόγηση »

 ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ σχετικά με τις δυνατότητες, που παρέχονται στους Συλλόγους Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων να αρνηθούν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων , της Μαρίας  Μαγδαληνής Τσίπρα Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, Λαμβάνοντας υπόψη:

ΔΟΕ: Σχετικά με την εμπλοκή της Γ.Α.Δ.Α. στη λειτουργία των σχολικών μονάδων »

Με έγγραφό της, στις 6-2-2014, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.), κάλεσε τα αστυνομικά τμήματα της Αττικής να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές – συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων με σκοπό την καταγραφή προβλημάτων και αναγκών αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, και ειδικότερα της Αστυνομίας, και να συντάξουν εμπεριστατωμένες εκθέσεις. Καλούνται, μάλιστα, οι Υποδιευθύνσεις της […]