Αρχεία για 14 Μαρτίου 2013

Κοινό δελτιο τύπου ΣΕΠΕ Κέρκυρας, ΕΛΜΕ Κέρκυρας, Ένωση Γονέων Κέρκυρας για κινητοποιήσεις »

Κατόπιν κοινής συνεδρίασης των Διοικητικών Συμβουλίων του ΣΕΠΕ Κέρκυρας, της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας και ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων στο χώρο της παιδείας, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μαζικό κλείσιμο σχολικών μονάδων και χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών, αποφασίστηκαν από κοινού τα κάτωθι:

Δ. Μπράτης: Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.-Μετατάξεις εκπαιδευτικών Β/θμιας στην Α/θμια »

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Σύμφωνα με ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα μεταθέσεων του Υπ. Παιδείας η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, που θα εξετάσει τις ειδικές κατηγορίες μεταθέσεων στην Π.Ε. , προσδιορίζεται για το τέλος του Μάρτη. Η ανακοίνωση των μεταθέσεων εκτιμώ ότι θα γίνει μετά το τέλος του Απρίλη του 2013.

ΔΟΕ: Ανακοίνωση για την πανελλήνια συνάντηση του αυτοαποκαλούμενου «συντονιστικού Νηπιαγωγών »

Με αφορμή ερωτήματα για την πανελλήνια συνάντηση που διοργανώνει το  αυτοαποκαλούμενο «Συντονιστικό Νηπιαγωγών» το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει πως ουδεμία σχέση έχει αυτό με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

ΔΟΕ: Ανακοίνωση για επιμορφωτικά σεμινάρια αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής »

Την εποχή που τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα έχουν οδηγήσει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους νέους, στην απόλυτη εξαθλίωση, το Υπουργείο Παιδείας δείχνει να μην έχει αντιληφθεί το μέγεθος των προβλημάτων.

ΔΟΕ: Ανακοίνωση για απόφαση ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων »

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων να μην επιτρέψει σε συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ να είναι υποψήφια στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στις αρχαιρεσίες της ΕΛΜΕ.

ΔΟΕ: Συμπαράσταση σε διωκόμενους συναδέλφους στα Χανιά »

Εφτά εκπαιδευτικοί, μεταξύ των οποίων και τέσσερα μέλη του Συλλόγου Π.Ε. Χανίων,  βρίσκονται στο στάδιο της προανάκρισης, διωκόμενοι ουσιαστικά για τη συμμετοχή τους σε απεργιακούς και κοινωνικούς αγώνες στους οποίους βρίσκονταν μετά από κάλεσμα του τοπικού συλλόγου. Σύμφωνα με το νέο πειθαρχικό δίκαιο κινδυνεύουν με αργία ή ακόμη και απόλυση. Με τη δίωξη αυτή στοχοποιούνται  […]

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων-ΤΜΗΜΑ ΠΣΠΚ: Έκκληση για βοήθεια »

Το Τμήμα Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε κίνδυνο. Έκκληση για συλλογή υπογραφών στο http://www.ipetitions.com/petition/greek-conservation-department-at-stake/ Ψήφοι υποστήριξης προς το Τμήμα έρχονται καθημερινά από την Ελλάδα και το εξωτερικό από φοιτητές, καθηγητές πανεπιστημίων, φορείς πολιτισμού, συντηρητές, αρχαιολόγους, μουσειολόγους, ανθρώπους της Εκκλησίας και της πολιτικής, το προεδρείο του ελληνικού ICOMOS  και απλούς πολίτες.

Μία ενδιαφέρουσα πρόταση για το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου »

Το Υπουργείο Παιδείας, οι τοπικοί πολιτευτές και βουλευτές της Κέρκυρας και γενικότερα των Επτανήσων από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, προκειμένου να διασώσουν τις ψήφους τους, επέλεξαν όπως κάνουν πάντα, να επιδείξουν τον πλέον ακραίο ιρασιοναλισμό και την πλέον κυνική αδιαφορία για κάθε ακαδημαϊκό κριτήριο. Με το πάγιο, συνεπώς, πνεύμα τους αποφάσισαν για εμάς αλλά χωρίς […]

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών μέσω ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ »

Δείτε εδώ την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών μέσω ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ , για σοβαρούς λόγους υγείας και οικογενειακούς λόγους.

Ανίχνευση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην επιμόρφωση Β΄ επιπέδου με το μοντέλο μικτής μάθησης »

Γίνεται γνωστό ότι, στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ) του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013, η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και του Ελληνικού Δημοσίου, πρόκειται να υλοποιηθεί ένας αριθμός […]

Το σκανδιναβικό μοντέλο η λύση για την εκπαίδευση »

Το σκανδιναβικό μοντέλο υποδεικνύει ως το καλύτερο σύστημα δημόσιας εκπαίδευσης ο Αντρέας Σλάιτσερ, ειδικός του ΟΟΣΑ για το θέμα και εμπνευστής του διεθνούς τεστ αξιολόγησης PISA. Όπως τονίζει ο κ. Σλάιτσερ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ, οι Σκανδιναβοί – και ιδιαίτερα οι Φιλανδοί και οι Νορβηγοί – «έχουν ένα εκπαιδευτικό σύστημα “προσωποποιημένο”, […]

Δ. Μπράτης: Υπογράφηκαν οι παραιτήσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.που εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΠΕ στις 6 του Φλεβάρη 2013 »

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Υπογράφηκαν, από τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου (ΑΡ. ΠΡΩΤ. Υ.Α. 34631/Δ1/12-3-2013) , οι 30 παραιτήσεις των παρακάτω εκπαιδευτικών Π.Ε., που εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΠΕ στις 6-2-2013. Η σχετική απόφαση έχει αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

Η δραματική επιστολή της Διευθύντριας του Δ.Σ. Γόμφων Τρικάλων »

Η Αικατερίνη Νικολαϊδου, διευθύντρια του Δ.Σ. Γόμφων, αναφέρεται σε υποσιτισμένους μαθητές σχολείων της περιοχής καιαπευθύνει έκκληση για δράση, πριν θρηνήσουμε θύματα από την πείνα!… Η επιστολή πήρε πανελλήνια διάσταση, αλλά ξέφυγε και από τα σύνορα της χώρας, ευαισθητοποιώντας ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο σύμφωνα με το trikalavoice.

ΔΟΕ: Όχι στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου στο πλαίσιο έρευνας για το Νέο Σχολείο »

Με αφορμή το με αρ.πρωτ. 5291/6.3.2013 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου στο πλαίσιο έρευνας για το Νέο Σχολείο το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει: