Αρχεία για 6 Μαρτίου 2013

Β. Παληγιάννης: Αξιολόγηση στην εκπαίδευση »

Τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο δίνεται έμφαση στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εκπαίδευσης και των παραγόντων που υπεισέρχονται στη λειτουργία της. Η έμφαση αυτή υπαγορεύεται κυρίως από την ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαίδευσης η οποία θεωρείται διεθνώς βασική προϋπόθεση για την επιτυχή ανταπόκριση της κοινωνίας της γνώσης.

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 ξεκινούν τα επιμορφωτικά προγραμμάτα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου. »

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα κλήρωσης των ΚΣΕ που καλούνται να υλοποιήσουν επιμορφωτικά προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου, η ημερομηνία έναρξης υλοποίησης των επιμορφωτικών προγραμμάτων επιμόρφωσης Β’ επιπέδου κατά την 4η περίοδο επιμόρφωσης, τα οποία είναι διάρκειας 96 διδακτικών ωρών και διεξάγονται εκτός σχολικού ωραρίου, είναι η  Δευτέρα 8 Απριλίου 2013. Άρα οι αιτήσεις όσων επιθυμούν […]

Αποσύρθηκε η τροπολογία για την αξιολόγηση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση »

Αποσύρθηκε από την Κυβέρνηση η τροπολογία για την αξιολόγηση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που είχε κατατεθεί από το υπουργείο Παιδείας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που εισάγει επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας και άλλων υπουργείων.

Δ. Μπράτης: Η απάντηση του Υπ. Παιδείας για τη μη συγκρότηση των Συμβουλίων Επιλογής Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Εκπαίδευσης στην Π.Ε. »

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Με έκπληξη διάβασα, στο υπ. αριθμ. Φ353.1/6/31068/Δ1/6-3-2013 έγγραφο, την απάντηση που μου έστειλε η αρμόδια Δ/νση προσωπικού του Υπ. Παιδείας, σχετικά με τη μη λειτουργία των Συμβουλίων Επιλογής Δ/ντών Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η θητεία των μελών έληξε στις 31/12/2012, ενώ είναι γνωστό ότι το Συμβούλιο Δ/ντών Εκπαίδευσης δε […]

Υπ. Παιδείας: Τελική πρόταση για το Σχέδιο “Αθηνά” »

Aνακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», όπως θα παρουσιασθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Για την τελική πρόταση του Σχεδίου “Αθηνά” πατήστε εδώ. Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.