Αρχεία για Ιούλιος 2012

ΔΟΕ: Έφυγε από τη ζωή ο Χρίστος Τσολάκης. Καλό ταξίδι Δάσκαλε! »

«Οι γλώσσες ακολουθούν τις κοινωνίες. Όταν χειροτερεύουν οι κοινωνίες, χειροτερεύουν οι έννοιες που διέπουν τη ζωή, χειροτερεύει και η γλώσσα που τις εκφράζει. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πλουτίζει. Προστίθενται νέες έννοιες που εκφράζουν την ευτέλεια που μας διέπει….» έλεγε ο Δάσκαλος, Χρίστος Τσολάκης – ο ομότιμος καθηγητής νεοελληνικής γλώσσας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης […]

Η αλήθεια για το ωράριο των εκπαιδευτικών της Α/θμιας »

Είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να αυξήσει το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κατά πέντε (5) ώρες την εβδομάδα. Στόχος δεν είναι άλλος από την μείωση του αριθμού των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και την αντίστοιχη μείωση των κονδυλίων για την Παιδεία.

Αποσπάσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και ΕΕΠ σε ΚΕΔΔΥ 2012-13 »

Αποσπάσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε για το διδακτικό έτος 2012-2013 και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2012-2013. Δείτε εδώ όλα τα ονόματα.

Β. Παληγιάννης: Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών. Την Τετάρτη 01/08/2012 θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ. Ανησυχία και διαμαρτυρίες προκαλεί στους εκπαιδευτικούς η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών σε Φορείς και Διευθύνσεις »

Η μη έγκαιρη πραγματοποίηση αυτών των αποσπάσεων έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερούν και οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Με την ελπίδα πως μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι αποσπάσεις σε φορείς και διευθύνσεις το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

ΔΑΚΕ ΠΕ: Η κυβέρνηση Πικραμμένου κατάργησε το δικαίωμα της δωρεάν εισόδου των εκπαιδευτικών σε μεμονωμένα Μνημεία, οργανωμένους Αρχαιολογικούς Χώρους, Ιστορικούς Τόπους και Μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο!!! Άμεση απόσυρση της απαράδεκτης προεκλογικής απόφασης »

Με μια απαράδεκτη προεκλογική απόφαση (ΦΕΚ 15/06/2012, τεύχος 2ο, αρ. φύλλου 1945) των υπουργών Οικονομικών κ. Γ. Ζανιά και Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Τ. Καραπαναγιώτη της υπηρεσιακής κυβέρνησης του κ. Πικραμμένου στις 15 Ιουνίου 2012 (μόλις δύο ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012) καταργήθηκε το δικαίωμα της δωρεάν εισόδου των εκπαιδευτικών στα […]

Πλήρωση κενών και κενούμενων θέσεων Διευθυντών όλων των τύπων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης »

Η πλήρωση των κενών και κενούμενων θέσεων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε. θα καλυφθούν από τους ήδη εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς στους αξιολογικούς πίνακες του έτους 2011 και σε περίπτωση εξάντλησης των πινάκων αυτών, οι θέσεις θα καλυφθούν με τη διαδικασία που προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 24, παρ. 7, 9, 10, 11 […]

ΔΑΚΕ ΠΕ: Το ωράριο των Ελλήνων Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι στο Μ.Ο. των χωρών της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πάρει ξεκάθαρη θέση… »

Με αφορμή τα δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων που αναφέρονται στην αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. επισημαίνει τα εξής: Στην πρόσφατη συνάντηση (18/07/2012) του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε ερώτημα του Προέδρου της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. και Αντιπροέδρου της ΔΟΕ Χαράλαμπου Κόκκινου «κατά πόσο ευσταθούν οι φήμες και τα σενάρια για […]

ΔΑΚΕ ΠΕ: Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα »

24 Ιουλίου 1974: Η Δημοκρατία επανέρχεται στην Ελλάδα. 24 Ιουλίου 2012: Αγώνας για εθνική αναγέννηση. Συμπληρώνονται τριάντα οκτώ (38) μεταπολιτευτικά χρόνια από την 24η Ιουλίου 1974 όταν ο αείμνηστος Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά από πολύχρονη εξορία επέστρεψε στην Ελλάδα.

ΔΟΕ: Επιστολή στον υπουργό Παιδείας για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών »

Κύριε Υπουργέ, Κατά την πρόσφατη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με εσάς προσωπικά και τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου 2012 μετά από πρόσκλησή σας, υπήρξε η κατηγορηματική διαβεβαίωσή σας, πως οτιδήποτε εφαρμοστεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα είναι προϊόν διαλόγου και όχι αιφνιδιασμού και επιβολής, καθώς όπως δηλώσατε πρέπει να υπάρχει […]

Δ. Μπράτης: Σε πλήρη ακινησία οι διαδικασίες για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών. Άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις, οι μόνιμοι διορισμοί και οι προσλήψεις αναπληρωτών »

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Ένα μήνα, περίπου, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και σε πλήρη ακινησία βρίσκονται οιδιαδικασίες για την πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών Π.Ε. (αποσπάσεις, μόνιμοι διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών). Συγκεκριμένα:

Δ. Μπράτης: Πόσοι εκπαιδευτικοί παραιτήθηκαν από 1 έως 10 Ιουλίου στην Π.Ε. Όλα τα στοιχεία ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης »

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Σας κοινοποιώ τους αναλυτικούς πίνακες, ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στους οποίους φαίνονται οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε.  από 1 έως  και 10 Ιουλίου 2012 , καθώς και οι αυτοδίκαιες απολύσεις λόγω ορίου ηλικίας και 35ετίας . Αν στους αριθμούς αυτούς (1378 + 28 ) προστεθούν και οι 261 παραιτήσεις που εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΠΕ […]

ΔΟΕ: Ανακοίνωση για την επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας »

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  καταδικάζει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των αγωνιστών απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, οι οποίοι απεργούν επί εννέα μήνες διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που μεθοδεύει η διοίκηση της εταιρείας.

Αύξηση ωρων διδασκαλίας για εκπαιδευτικούς »

Στην εφαρμογή σχεδίου περιορισμού προσλήψεων μονίμων και αναπληρωτών που βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο στα συρτάρια προσανατολίζεται η κυβέρνηση με στόχο την εξοικονόμηση κονδυλίων. Πρόταση για διδακτικό ωράριο στις 22 ώρες στη δευτεροβάθμια και 25 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Διευκρινήσεις σχετικά με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από χώρες μέλη της Ε.Ε. »

Δείτε εδώ την εγκύκλιο με τίτλο “Διευκρινήσεις σχετικά με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

ΔΑΚΕ ΠΕ: Συνάντηση Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. με πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας. Τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών ζητούν λύσεις. Απαιτούνται τομές και αλλαγές – Τα «παλιά και φθαρμένα υλικά» δεν φέρνουν το καινούριο. Αποκατάσταση της Αξιοκρατίας και της Δημοκρατίας στην Εκπαίδευση »

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 18/07/2012 συνάντηση του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου, του Υφυπουργού κ. Θ. Παπαθεοδώρου και του Συμβούλου κ. Σ. Γκλαβά με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μετά από πρόσκληση του κ. Υπουργού.

ΑΔΕΔΥ: Μήνυμα συμπαράστασης στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας »

Αγαπητοί συνάδελφοι, Η ΑΔΕΔΥ και οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Δημόσιο εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιείτε ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας τα οποία προωθεί η κυβέρνηση της χώρας σας, σε συνεργασία με την ΕΕ, εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας και ιδιαίτερα κατά των εργαζομένων στο Δημόσιο.

ΑΔΕΔΥ: «Αιτία πολέμου» οι περικοπές στα εφάπαξ »

«Αιτία πολέμου» χαρακτήρισε η ΑΔΕΔΥ τις περικοπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, σε ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση εκπροσώπων της με τον υπουργό Εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε τη μείωση κατά 22,68% στο εφάπαξ των εργαζομένων στο Δημόσιο. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ο υπουργός «δεν έκανε δεκτή καμία από τις […]

Να ανακληθεί η απόφαση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου για πρόσληψη προσωπικού με μπλοκάκι »

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την απόφαση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, που γίνεται με τις «ευλογίες» του Υπ. Υγείας, για την πρόσληψη Νοσηλευτικού, Ιατρικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού με δελτίο παροχής υπηρεσιών «μπλοκάκι».

Ανασυγκρότηση Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) »

Ανασυγκροτήθηκε με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ). Δείτε εδώ την απόφαση.

Συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας »

Σήμερα Τετάρτη 18 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον Υφυπουργό κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έκανε αναφορά σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης και ζήτησε από τον Υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δώσει λύσεις. Συγκεκριμένα, τέθηκε […]