Ανακοίνωση Αναστολής Λειτουργίας Νηπιαγωγείου

Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, λόγω καιρικών φαινομένων, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα μείνουν κλειστά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός

ΚΕΔΑΣΥ Κεφαλληνίας: τιμωρία ή οριοθέτηση;

Ποιος ο ρόλος της τιμωρίας; Μπορεί να είναι αποδεκτή σήμερα;

Γιατί κρίνεται σημαντική η οριοθέτηση της συμπεριφοράς των παιδιών; Τι προφέρουν τα όρια στα παιδιά;

Στον σύνδεσμο θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες του ΚΕΔΑΣΥ Κεφαλληνίας αναφορικά με τα παραπάνω ερωτήματα, καθώς και συμβουλές για την ορθή οριοθέτηση της συμπεριφοράς των παιδιών.

Δημιουργικές «χειμωνιάτικες» δραστηριότητες για… σπίτι!

α) ψεύτικο χιόνι

Για να μην λείψει από κανέναν το παιχνίδι με το χιόνι, όπου και αν είμαστε, φτιάχνουμε χιόνι με τον δικό μας τρόπο. Στο βίντεο θα δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε «χιόνι» με δύο υλικά που έχετε στο σπίτι.

β) ταΐστρες για πουλιά

Τον χειμώνα τα ζωάκια δυσκολεύονται να βρουν τροφή. Για να μην πεινάσει κανείς τις κρύες μέρες του χειμώνα, φτιάχνουμε με τα παιδιά ταΐστρες για πουλιά, χρησιμοποιώντας κουκουνάρια και υλικά που έχουμε στο σπίτι.

Καλή διασκέδαση!

Φωνολογική ενημερότητα

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε πληροφορίες αναφορικά με το τι είναι η φωνολογική ενημερότητα και γιατί είναι σημαντικό να αναπτυχθεί στην προσχολική ηλικία.

https://eidikospaidagogos.gr/ti-einai-i-fonologiki-enimerotita-kai-giati-einai-toso-simantiki/

 

Παιχνίδια του χειμώνα

Αν και άργησε, ο χειμώνας είναι εδώ. Μαζί του έφερε κρύο και βροχές, που μας κρατούν στο σπίτι (ή στην τάξη) για παιχνίδι.

-Επιτραπέζια παιχνίδια με θέμα τον χειμώνα θα βρείτε εδώ.

-Παιχνίδια με τα αξεσουάρ του χειμώνα θα βρείτε εδώ.

Καλή διασκέδαση!

Πηγή: 3λιζα

ΚΕΔΑΣΥ Κεφαλληνίας: «Θέλεις να παίξουμε;»

Γιατί είναι σημαντική η εμπλοκή των γονέων στο παιχνίδι των παιδιών;

Στον σύνδεσμο θα βρείτε άρθρο του ΚΕΔΑΣΥ Κεφαλληνίας για την αξία του παιχνιδιού στους μαθητές προσχολικής ηλικίας και την εμπλοκή των γονέων σε αυτό.

Ενδοσχολική Επιμόρφωση «Το κρυμμένο μυστικό της ιστορίας»

IMG 20221219 141234

Με βάση τα άρθρα 95 και 96 του ν. 4823/21, «Με απόφαση του Διευθυντή ή Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας πραγματοποιούνται, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, επιμορφωτικά σεμινάρια, συνολικής διάρκειας τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ωρών ανά σχολικό έτος».

Το Νηπιαγωγείο Σάμης σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) υλοποίησε από 28/11/2022 μέχρι 11/12/2022 ενδοσχολική επιμόρφωση διάρκειας δεκαπέντε (15) ωρών, εξ αποστάσεως και ασύγχρονα (πλατφόρμα Moodle).

Το σεμινάριο με τίτλο «Το κρυμμένο μυστικό της ιστορίας», αφορούσε την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε υλικό εγκεκριμένο από το Ι.Ε.Π. που εντάσσεται στο πρόγραμμα των εργαστηρίων δεξιοτήτων και συγκεκριμένα στην θεματική «Ζω Καλύτερα ‐ Ευ Ζην. Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία και πρόληψη». 

 Η επιμόρφωση ήταν προαιρετική για τους εκπαιδευτικούς, ενώ πραγματοποιήθηκε εκτός διδακτικού ωραρίου.