Το μικρό συναντά τη συγγραφέα Τασούλα Τσιλιμένη!

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης του σχολείου μας για την αναβάθμιση της σχολικής βιβλιοθήκης και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ουσιαστική διαδικτυακή επιμόρφωση για όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Είχαμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε την πολύ σπουδαία συγγραφέα και πανεπιστημιακό, κ. Τασούλα Τσιλιμένη, η οποία με τον λόγο, τη γνώση και την εμπειρία της μας ενέπνευσε και μας προσέφερε πολύτιμα παιδαγωγικά εφόδια γύρω από το παιδικό βιβλίο, τη φιλαναγνωσία και τον ρόλο της σχολικής βιβλιοθήκης στη μαθησιακή διαδικασία.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες:

στο «Μικρό», στη Θεοδώρα Κατσιφί, για την άψογη διοργάνωση της επιμόρφωσης, καθώς και στη συγγραφέα Λίλη Λαμπρέλη, για τη συμβολή και τη στήριξή της στη δράση. Η επιμόρφωση αυτή αποτέλεσε μια ιδιαίτερα γόνιμη εμπειρία για το εκπαιδευτικό προσωπικό και ενισχύει ουσιαστικά τις προσπάθειές μας να δημιουργήσουμε ένα σχολικό περιβάλλον που αγαπά το βιβλίο, τη μάθηση και τη δημιουργική σκέψη. Συνεχίζουμε με ενθουσιασμό τις δράσεις μας, με κοινό στόχο ένα σχολείο που καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία και τη χαρά της ανάγνωσης από τα πρώτα σχολικά χρόνια.

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΣΙΑΜΑΝΤΗ ΡΑΦΑΕΛΛΑ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ-ΝΕΙΛΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

IMG 6286mik

 

Ο σάκος της Σίας της Φιλαναγνωσίας ταξιδεύει στα σπίτια μας!

Στο νηπιαγωγείο μας η αγάπη για τα βιβλία συνεχίζεται με μια νέα, ξεχωριστή δράση φιλαναγνωσίας που φέρνει το διάβασμα… στο σπίτι!

Εκτός από τον καθιερωμένο δανεισμό βιβλίων κάθε Παρασκευή, από εδώ και στο εξής, κάθε Δευτέρα ένα νήπιο θα παίρνει στο σπίτι του τον σάκο της Σίας της Φιλαναγνωσίας, τον οποίο θα κρατά έως την Παρασκευή.

Ο σάκος περιέχει:

  • την κούκλα Σία, τη  φιλαναγνωσία

  • δύο παιδικά βιβλία

  • ένα μπλοκ ζωγραφικής

  • κασετίνα με μαρκαδόρους

  • ένα φυλλάδιο με οδηγίες

  • έναν φάκελο με δημιουργικές προκλήσεις

  • Το παιδί, μαζί με την οικογένειά του, επιλέγει ένα από τα βιβλία για να διαβάσουν, ζωγραφίζει εμπνευσμένο από την ιστορία στο μπλοκ και διαλέγει μία από τις προκλήσεις για να την υλοποιήσει. Με αυτόν τον τρόπο, η ανάγνωση γίνεται μια ευχάριστη, δημιουργική και βιωματική εμπειρία.

    Στόχος της δράσης είναι να ενισχύσουμε τη φιλαναγνωσία, να καλλιεργήσουμε τη φαντασία των παιδιών και να ενδυναμώσουμε τη σχέση σχολείου–οικογένειας μέσα από το βιβλίο και το παιχνίδι.

    Ανυπομονούμε να δούμε τις ζωγραφιές, τις ιδέες και τις δημιουργίες των παιδιών μας και να μοιραστούμε όλοι μαζί όμορφες αναγνωστικές στιγμές!

    ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΣΙΑΜΑΝΤΗ ΡΑΦΑΕΛΛΑ-ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

IMG 7c425a6de1883b1cb13b2d6f10ad84e4 V IMG 5dae15c4a99fff6f04c4821180915977 V 1 20260123 141701 20260123 141317 20260123 141411

 

Τα κάλαντα έγιναν βιβλία!!!

Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να μοιραστούμε μια όμορφη δράση που πραγματοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο μας.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τα κάλαντα αξιοποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Μαζί με δύο εκπροσώπους των γονέων, προχωρήσαμε στην αγορά παιδικών βιβλίων για τον εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης του νηπιαγωγείου μας.

Τα νέα βιβλία επιλέχθηκαν με αγάπη και φροντίδα, ώστε να καλύπτουν τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών, να ενισχύουν τη φαντασία τους και να καλλιεργούν την αγάπη για το διάβασμα από μικρή ηλικία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους γονείς για τη συνεργασία και τη στήριξή τους, καθώς και τα παιδιά μας, που με τη συμμετοχή τους στα κάλαντα συνέβαλαν σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία. Χάρη σε όλους, η βιβλιοθήκη μας έγινε ακόμα πιο πλούσια και φιλόξενη!

Συνεχίζουμε με δράσεις που προάγουν τη γνώση, τη συνεργασία και τη χαρά της μάθησης!

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΣΙΑΜΑΝΤΗ ΡΑΦΑΕΛΛΑ

ΝΕΙΛΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

20260119 153557