ΒΡΑΒΕΥΣΗ ETWINNING

Το ταξίδι μας στη γνώση, την απόκτηση δεξιοτήτων και εμπειριών, το σχολικό έτος 2021-2022, ολοκληρώθηκε με τον πιο όμορφο τρόπο!

Στις 05/9/2022 απονεμήθηκε στην Εκπαιδευτικό του σχολείου μας Μπάτσιου Κυριακή, από την Εθνική Υπηρεσία Etwinning, Ετικέτα Ποιότητας για το έργο safe water skills

Η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται στους Εκπαιδευτικούς για το υψηλό επίπεδο ποιότητας του έργου τους, πληρώντας μια σειρά από κριτήρια που έχουν τεθεί από την κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης της δράσης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου στο έργο, στην Ευρώπη και την Ελλάδα και τον οργανισμό safe water sports,για την αμέριστη συμπαράσταση, τη συνεργασία, την καθοδήγηση, την επικοινωνία, τη δημιουργικότητα και την αλληλεπίδραση κατά τη διάρκεια εφαρμογής του τόσο σημαντικού έργου, που αφορά στην προστασία των παιδιών στη θάλασσα, το κολυμβητήριο και τα θαλάσσια σπορ.

Ευχαριστώ πολύ και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο έργο και ελπίζω το βραβείο αυτό να αποτελέσει εφαλτήριο για τη συνέχιση του ταξιδιού μας στον όμορφο κόσμο του etwinning , παρέα με σχολεία από όλη την Ευρώπη.

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

af19383dadace88a_nql_el af19383dadace88a_nql_el

 

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Καλή σχολική χρονιά, υγεία και δύναμη σε όλους/όλες!

.jpg

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ:dim-klenias-new.kor.sch.gr

Ο καθιερωμένος αγιασμός του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12/9/2022 και ώρα 9:00 π.μ., στον αύλειο χώρο του συγκροτήματος, από κοινού με το Δημοτικό και το Γυμνάσιο.

Μετά την τέλεση του αγιασμού θα ακολουθήσει ενημέρωση για την λειτουργία του Νηπιαγωγείου.

Η Προϊστάμενη

ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

ETWINNING ΈΡΓΟ SAFE WATER SKILLS

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7ο SAFE WATER SPORTS / – ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ

Στο παρακάτω σύνδεσμο δείτε τα πειράματα που αφορούν στον καιρό και στην κολύμβηση:


book title
Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper

ETWINNING ΈΡΓΟ SAFE WATER SKILLS

6ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΧΤΑΠΟΔΙΟ  ΣΈΙΦ

Σύντομη περιγραφή δραστηριοτήτων του στ’ κεφαλαίου «διασκεδάζω και μαθαίνω με τον χταπόδιο σέιφ, μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:


book title
Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper

etwinning έργο safe water skills

Εικονική έκθεση συνεργαζόμενων σχολείων

Οι μαθητές/τριες των Εκπαιδευτηρίων  Ανδρεάδη, του Νηπιαγωγείου Προμάχων, του 14ου Νηπιαγωγείου Σταυρούπολης και του Νηπιαγωγείου Σκοτίνας στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για το περιβάλλον. Για να δείτε την έκθεση πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.artsteps.com/view/6279586a0b13a8a0065faf72/?currentUser

Για να ξεκινήσετε, πατήστε πάνω στην πόρτα να ανοίξει. Για την περιήγηση σας πατήστε play  η περιηγηθείτε μόνοι σας  πατώντας το  next guide point

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

etwinning έργο safe water skills

Η θάλασσα είναι χαρά!

Έτοιμο το τραγούδι μας! Τα συνεργαζόμενα σχολεία: Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη, Νηπιαγωγείο Προμάχων Πέλλας, Νηπιαγωγείο Σκοτίνας Πιερίας,14ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, Νηπιαγωγείο Νέας Σάντας Κιλκίς, έγραψαν στίχους και μελοποίησαν το  τραγούδι σε μουσική ραπ. Ανοίξτε την εφαρμογή σε πλήρη οθόνη, κάντε κλικ πάνω στην τραγουδίστρια για να ακούσετε το τραγούδι. Για να δείτε τους στίχους πατήστε enter

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

https://docs.google.com/presentation/d/15RgFLR671UlPPJQmWmwZjcMAUDTjCzJnP5t46zBswlI/edit#slide=id.g12c99d1042a_0_0

 

etwinning έργο safe water skills

 Σύντομες ιστορίες παιδιών με αφορμή μία φωτογραφία

 Τι να συνέβη άραγε?

Με μεθοδολογικά εργαλεία τις ρουτίνες σκέψεις, τα παιδιά  των Νηπιαγωγείων Προμάχων-Πέλλας, Σκοτίνας Πιερίας, Νέας Σάντας Κιλκίς, 14ο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και των Δημοτικών σχολέίων Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη και 10ο Δημοτικό σχολείο Πτολεμαίδας, βλέπουν, σκέφτονται, αναρωτιούνται και δημιουργούν ιστορίες, με αφορμή φωτογραφίες που έβγαλαν τα ίδια. Οι ιστορίες αυτές, μαζί με τα  ιστογράμματα (αρχικά-τελικά),  αποτελούν δείκτη κατάκτησης της μεταγνώσης του προγράμματος safe water skills.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

Διαβάστε τις υπέροχες ιστορίες των παιδιών στο storyjumper


book title
Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper

11 ΜΑΪΟΥ – ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΝΙΓΜΩΝ

 ETWINNING ΈΡΓΟ SAFE WATER SKILLS

image 2022 05 09T212512.604

πηγή εικόνας: safe water sports

Στο πλαίσιο της 11ης Μαϊου, εθνικής  ημέρας πρόληψης θαλάσσιων ατυχημάτων και πνιγμών, τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος, δημιούργησαν αφίσες και μηνύματα και πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία, ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, στους δρόμους και την πλατεία του χωριού. Τα μηνύματα αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία τραγουδιού για την ασφάλεια στη θάλασσα σε ρυθμούς ραπ. Ευχή όλων τα μηνύματα αυτά να εισακουστούν και να γίνουν βίωμα σε όλους μας, ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα και πνιγμοί στις θάλασσες μας!

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

etwinning έργο safe water skills

Επιτραπέζια παιχνίδια: Παράλληλη δράση συνεργαζόμενων σχολείων: Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη, Νηπιαγωγείο Προμάχων- Πέλλας, 14ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης- Θεσσαλονίκης, Νηπιαγωγείο Νέας Σάντας -Κιλκίς, Νηπιαγωγείο Σκοτίνας -Πιερίας.Για να δείτε και να παίξετε τα επιτραπέζια παιχνίδια πατήστε στα εικονίδια

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

etwinning έργο safe water skills

5o ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Γνωρίζω τη χώρα μου και συμμετέχω ως εθελοντής στην πληροφόρηση

Στο 5ο κεφάλαιο  του  etwinning έργου,  safe water skills, τα παιδιά, μέσα από το website του safe water sports και το  google earth πλοηγήθηκαν στις παραλίες της Πιερίας, καθώς θέλησαν να μάθουν πληροφορίες για τις κοντινότερες παραλίες και περισσότερο για την παραλία Σκοτίνας, το χωριό των αγαπημένων τους συνεργατών στο etwinning. Δημιούργησαν έναν πίνακα με τον κώδικα θαλάσσιας συμπεριφοράς, που περιλαμβάνει αντιστοίχηση   κάθε εικονογράμματος  με τον κανόνα. Στάλθηκε ενημερωτικό e-mail στους γονείς με οδηγίες, για να εγκαταστήσουν την εφαρμογή safe water sports app, στο κινητό τους και να συζητήσουν με τα παιδιά τους, τις εντυπώσεις τους, και να τις μεταφέρουν, στη συνέχεια, για ανατροφοδότηση στο σχολείο.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

Collage 2022 05 09 17 48 27 1 Collage 2022 05 09 17 13 39