Feed
Άρθρα
Σχόλια

Επανέναρξη μαθημάτων δια ζώσης 10 Μαΐου 2021

Αγαπητοί Γονείς Χριστός Ανέστη!

Το  νηπιαγωγείο μας ξεκινά και πάλι το πρόγραμμά του στην τάξη, την Δευτέρα 10-5-2021 και ώρα 08:15-8:30 τηρουμένων όλων των γνωστών μέτρων όπως:

– η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

– η χρήση αντισηπτικών,

– οι σχολαστικοί καθαρισμοί,

– οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καιρός βοηθά,

Επιπλέον:

Είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ κορωνοϊού δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό του σχολείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία.

Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. (θα γίνεται έλεγχος από την νηπιαγωγο κατά την προσέλευση το πρωί ).

Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο.

Το self-testing είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή. Τα βήματα είναι τα εξής:

(Βλέπε σχετικό βίντεο https://youtu.be/uqy9EtE1uuE)

1. Γονείς, κηδεμόνες  θα παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ του παιδιού.

2. Οι μαθητές θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους.

3. Οι γονείς θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω τις πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τις κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, το πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

4. Αν το self-test είναι αρνητικό:

1. Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω τις πλατφόρμας self-testing.gov.gr Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και οι γονείς θα την επιδεικνύουν  στη νηπιαγωγό κατά την ώρα της προσέλευσης  κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Στην περίπτωση που οi μαθητές μεταφέρoνται θα την έχουν στην τσάντα τους να την δείξουν στη νηπιαγωγό.

Εννοείται πως κάθε Δευτέρα και Πέμπτη θα πρέπει να ανανεώνεται με αντίστοιχη ημερομηνία και αποτέλεσμα τεστ.

2. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/ τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

5. Αν το self-test είναι θετικό:

1. Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω τις πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην παραπάνω πλατφόρμα

2. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

 

 

Κατεβάστε την κάρτα μαθητή:

https://drive.google.com/file/d/1K-t4wpdKQ_FaGL-NB9cMVUBkc15qXWJZ/view?usp=sharing

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων