Feed
Άρθρα
Σχόλια

 

Αγαπητοί Γονείς,

Έφτασε επιτέλους η στιγμή να βρεθούμε όλοι μαζί ξανά μέσα στην τάξη!

Όλοι?…. Μμμμ,όχι ακριβώς….

Έχετε ήδη ενημερωθεί πως η τάξη μας θα χωριστεί πλέον.

Νοιώθουμε πως αυτό σας έκανε να νιώσετε πιο ήσυχοι και ασφαλείς.

Κι εμείς,πραγματικά, χαιρόμαστε και σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, ως προς την ασφάλεια των παιδιών σας.

Έτσι, η πλειοψηφία των παιδιών μας θα ξανασυναντηθεί, επιτέλους, στο σχολείο,έπειτα από σχεδόν 3 μήνες καραντίνας.

Όμως….

Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να γνωρίζετε ,αλλά και να μεριμνήσετε,πριν στείλετε τα παιδιά σας σχολείο ξανά.

Έτσι:

  • Σχηματίζονται δύο πλέον τμήματα  που θα φοιτούν  μέρα παρά μέρα,εναλλάξ, στο σχολείο. (θα ενημερωθείτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος για την ονομαστική λίστα των τμημάτων καθώς και το πότε θα έρχονται τα παιδιά σας στο σχολείο).
  • Αν, για οποιονδήποτε λόγο, αποφασίσετε να διακόψετε την φοίτηση του παιδιού σας ,έως το τέλος της διδακτικής χρονιάς(26/6/2020),θα πρέπει να κάνετε μια υπεύθυνη δήλωση προς το νηπιαγωγείο,αναφέροντας την αιτία,προκειμένου το παιδί να μην χρεωθεί απουσίες.
  • Τα τμήματα χωρίζονται με βάση τις ομάδες παιδιών που συνηθίζουν να παίζουν μαζί καθημερινά,ώστε να μην χρειάζεται να αλλάζουν παρέες(για εύλογους λόγους, αναφορικά με την διασπορά του ιού,αποφεύγουμε την επαφή με πολλά παιδιά).
  • Οι πιο πολλές δραστηριότητες του προγράμματος επιδιώκεται να πραγματοποιούνται στην αυλή.
  • Τα παράθυρα της τάξης παραμένουν ανοιχτά καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος του νηπιαγωγείου.
  • Κάθε μέρα ,τα παιχνίδια που χρησιμοποιούνται καθαρίζονται και απολυμαίνονται, ώστε να είναι έτοιμα προς χρήση,για το τμήμα της επόμενης μέρας. Παιχνίδια που δεν μπορούν να πλυθούν αποσύρονται από την τάξη.
  • Αν το παιδί εκφράσει την επιθυμία να φέρει ένα δικό του παιχνίδι,ή βιβλίο από το σπίτι,θα πρέπει αυστηρά και μόνο να χρησιμοποιηθεί από το ίδιο-από κανένα άλλο παιδί. Πόσο αποδεκτό θα γίνει αυτό από τα υπόλοιπα παιδιά? Πολύ δύσκολο….
  • Περιορίζεται η χρήση χαρτιού,ως υλικό δραστηριοτήτων, στο καθημερινό πρόγραμμα της τάξης(στο μέτρο που αυτό έρχεται σε επαφή με πολλά χέρια).
  • Κάθε παιδί έχει τα δικά του χρώματα,μολύβι,κόλλα,ψαλίδι στο δικό του συρτάρι και δεν τα μοιράζεται.
  • Τα παιδιά ενθαρρύνονται να συνηθίσουν να πλένουν με νερό και σαπούνι τα χέρια,αλλά και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό,μετά το πέρας κάθε δραστηριότητας.
  • Η χρήση των κλιματιστικών γίνεται μόνο σε συνθήκες ακραίας ζέστης και πάντα με τα παράθυρα ανοιχτά.
  • Ο καθαρισμός και η απολύμανση της τάξης γίνεται μια φορά κατά την διάρκεια του προγράμματος και μια φορά μετά το πέρας αυτού,από την καθαρίστρια του σχολείου,και πάντα με τα κλιματιστικά κλειστά(λόγω του χλωρίου που χρησιμοποιείται).
  • Κατά την πρωινή προσέλευση ,μα και την αποχώρηση,ο γονιός δεν επιτρέπεται να μπει μέσα στην τάξη. Παραδίδει το παιδί στις νηπιαγωγούς ,στην πόρτα της τάξης, και αποχωρεί. Κατά τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα,προσέλευσης-αποχώρησης,προσέχουμε ιδιαίτερα να τηρούμε την απόσταση του 1,5 μ. εμείς και το παιδί μας,από όλους τους υπόλοιπους.
  • Κάθε πρωί,πριν την προσέλευση στο σχολείο,συνιστάται η θερμομέτρηση των παιδιών. Στο παραμικρό ύποπτο σύμπτωμα (δέκατα,βήχας,μπουκωμένη μύτη,κόπωση,δυσκολία αναπνοής,διάρροια,εμετός) κρατάμε το παιδί μας σπίτι και το στέλνουμε ξανά σχολείο,μόνο,όταν το επιτρέψει ο παιδίατρος.Αν κατά την διάρκεια του προγράμματος του νηπιαγωγείου,ένα παιδί εμφανίσει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα,ειδοποιείστε ώστε να το παραλάβετε αμέσως και ενημερώνετε το νηπιαγωγείο καθ’ όλη την  πορεία της ασθένειάς του(αν υφίσταται).
  • Ειδικότερα για όσα παιδιά μεταφέρονται με ταξί: Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική,τόσο για τον ταξιτζή,όσο και για τα παιδιά. Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός παιδιών που μεταφέρονται: 4

Αγαπητοί γονείς,πιθανότατα καθώς διαβάζετε αυτές τις γραμμές,να νιώσατε (όπως κι εμείς) κάτι από τον φόβο του covid να επιστρέφει,αλλά και να μείνατε έκπληκτοι,καθώς βλέπουμε,όλοι μας, πολλά από όσα μοχθήσαμε καθημερινά μέσα στην τάξη,όπως η κοινωνικοποίηση,το πέρασμα από το εγώ στο εμείς,η χαρά της συναναστροφής και του μοιράσματος,η αυθόρμητη επαφή,η αγκαλιά και το άγγιγμα ,να ακυρώνονται εξαιτίας του κορωναϊού και να αντικαθίστανται από -μια επικίνδυνη,ίσως- εσωστρέφεια.

Στο μέτρο που μας αφορά,αυτός θα είναι ο κύριος στόχος μας ,από εδώ και πέρα,μέσα στην τάξη,έως το τέλος του σχολείου….να παραμείνουμε ανθρώπινοι,μικροί-μεγάλοι,να μετριάσουμε τα άγχη της παιδικής ψυχής,που ιχνηλατούνται (νέα λέξη του συρμού!) στην αγωνία μας να προστατέψουμε την υγεία των παιδιών μας.

Η επάνοδος θα είναι δύσκολη,μα ας προσευχηθούμε,από καρδιάς,να έχει ένα αίσιο τέλος.

Ελπίζοντας στην συνεργασία σας ,στην θετική σας διάθεση και στο χαμόγελό σας, για όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω,μα και για όλα όσα ακόμη μένουν να έρθουν…

…ευχόμαστε…

Καλή Αντάμωση-επιτέλους!- στην κανονικότητα της σχολικής μας ρουτίνας!

2 σχόλια προς “Μένουμε Ασφαλείς-Ενημέρωση και οδηγίες προς τους γονείς για την επάνοδο στο νηπιαγωγείο”

  1. Ο/Η Κρύστα λέει:

    Αγαπητοί συνάδελφοι,όσον αφορά την μεταφορά των παιδιών με ταξί,μας ενημέρωσαν από την Περιφέρεια ότι μόνο 2 παιδιά επιτρέπεται να μεταφέρει ο ταξιτζής κι εμείς έχουμε 10! Και κατά συνέπεια έχουμε πρόβλημα γιατί δεν δικαιολογεί η ισχύουσα σύμβαση των ταξιτζήδων 5 δρομολόγια.
    Αν ξέρετε ποιο είναι το σχετικό φεκ που μιλάει για 4 παιδιά,θα με διευκολύνατε…
    Ευχαριστώ πολύ!

    • Ο/Η ΑnaCooKay λέει:

      Αγαπητή Κρύστα
      Έτσι μου απάντησε ο διευθυντής Α/θμιας σε σχετική ερώτηση σττην τηλεδιάσκεψη. Είπε οτι για τα σχολεία δεν ισχύει ο αριθμός δύο….περαιτέρω δεν γνωρίζω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων