Βιβλία σε ρόδες: “Συναισθήματα”

Αγαπητοί γονείς

Στο πλαίσιο της  εκπαιδευτικής  δράσης ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ , στην οποία συμμετέχει το Νηπιαγωγείο μας, για τις επόμενες δύο εβδομάδες τα παιδιά θα δανείζονται βιβλία για τα συναισθήματα.

Ως προς το δανεισμό, ακολουθείται η  συνηθισμένη διαδικασία:

  • δανειζόμαστε τα βιβλία την Παρασκευή και τα επιστρέφουμε τη Δευτέρα
  • προσέχουμε τα βιβλία και τα επιστρέφουμε ακριβώς στην κατάσταση που τα είχαμε παραλάβει
  • συμπληρώνουμε το συνοδευτικό φύλλο εργασίας

Είναι πολύ σημαντικό τα βιβλία να επιστρέφονται εγκαίρως, αφενός για να μπορούν να τα δανειστούν και άλλα παιδιά και αφετέρου για μπορεί και το παιδί σας να δανειστεί νέο βιβλίο.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Οι νηπιαγωγοί

 

 

Τι είναι τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν το 2012 από την πολιτιστική εταιρεία Η ΠΥΡΝΑ με τη συνεργασία του Γραφείου Περιβάλλοντος της Α’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών.

Σκοπός του προγράμματος είναι  να ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία και να «ταξιδέψουν» μαζί τους, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Η ύπαρξη διαφορετικών βιβλίων γύρω από το ίδιο θέμα προσφέρει στα παιδιά ποικιλία πληροφοριών και ερεθισμάτων δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν κριτική σκέψη, ενώ το έργο καταξιωμένων εικονογράφων καλλιεργεί την αισθητική τους και προάγει μορφές επικοινωνίας όπως η μη λεκτική.

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® εισάγουν τους μαθητές στον κόσμο της λογοτεχνίας και της έρευνας, και τους παρέχουν την επιλογή να δανειστούν τα βιβλία στο σπίτι και να μοιραστούν την απόλαυση του διαβάσματος με την οικογένειά τους.

ΠΗΓΗ: https://www.vivliaserodes.gr/ti-einai-ta-vivlia-se-rodes/