ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ_ΚΥΚΛΟΙ_ΧΡΩΜΑΤΑ

ABG

Φθινοπωρινές Δημιουργίες: Όταν η Τέχνη του Kandinsky «Ανθίζει» στο Νηπιαγωγείο μας!

Με έμπνευση από το έργο του σπουδαίου ζωγράφου Wassily Kandinsky, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας πειραματίστηκαν με τα χρώματα, τα σχήματα και τις συνθέσεις, δημιουργώντας τους δικούς τους μοναδικούς ομόκεντρους κύκλους.

Στη συνέχεια, οι ατομικές δημιουργίες των μικρών μας καλλιτεχνών ενώθηκαν σε ένα μεγάλο, συλλογικό έργο: ένα Φθινοπωρινό Δέντρο Τέχνης και Συνεργασίας!

Παιδαγωγικός Στόχος: Η συγκεκριμένη δραστηριότητα προσέφερε στα παιδιά μια πολυπλευρη μαθησιακή εμπειρία:

  • Αισθητική Καλλιέργεια & Έκφραση: Ήρθαν σε επαφή με την αφηρημένη τέχνη, καλλιέργησαν τη δημιουργικότητά τους και εξασκήθηκαν στην επιλογή και ανάμειξη των φθινοπωρινών χρωμάτων.

  • Λεπτή Κινητικότητα & Γεωμετρικές Έννοιες: Εξασκήθηκαν στον συντονισμό χεριού-ματιού και εξοικειώθηκαν βιωματικά με το σχήμα του κύκλου και την έννοια του μεγέθους (μικρός, μεσαίος, μεγάλος).

  • Συνεργασία & Ομαδικότητα: Αντιλήφθηκαν τη δύναμη της ομάδας, βλέποντας πώς η ατομική προσπάθεια του καθενός συμβάλλει στη δημιουργία ενός εντυπωσιακού συλλογικού αποτελέσματος.

Το δέντρο μας τώρα κοσμεί το σχολείο μας, υπενθυμίζοντάς μας καθημερινά ότι η τέχνη ενώνει και η συνεργασία ομορφαίνει τον κόσμο μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *