“Young Meteorologists” 2024-25

ym2

Το έργο Young Meteorologists e-twinning είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει 6 ενότητες και επικεντρώνεται στην εκπαίδευση STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) και τη βιώσιμη εκπαίδευση.

Συνδυάζει τη διαδικασία της αφήγησης με τη μάθηση που βασίζεται σε προβλήματα, μέσω συνεργατικών δραστηριοτήτων. Έτσι, οι  μαθητές σχολείων από την Ευρώπη θα γίνουν ενεργοί συμμετέχοντες σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία λόγω του κλίματος. Θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα καιρικά φαινόμενα, την κλιματική αλλαγή και πώς μπορούν και οι ίδιοι να γίνουν μικροί “μετεωρολόγοι”, συμβάλλοντας στη φροντίδα του πλανήτη μας.

Το eTwinning έργο “Young Meteorologists” στοχεύει στην ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων που απαιτούνται για την αναγνώριση και τη συμμετοχή στη δημιουργική επίλυση τοπικών περιβαλλοντικών προκλήσεων σε αυθεντικά πλαίσια.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο επιδιώκει:

– Την κατανόηση των βασικών εννοιών που σχετίζονται με τον καιρό και το κλίμα.
– Την εκμάθηση των συμβόλων και των εργαλείων που χρησιμοποιούν οι μετεωρολόγοι.
– Την κατασκευή και τον πειραματισμό με μετεωρολογικά εργαλεία.
– Την παρατήρηση του καιρού σε μικροκλίμακα, καθώς και τη συλλογή και ερμηνεία των σχετικών δεδομένων.
– Την ανάληψη ενεργού ρόλου στην τοπική κοινότητα για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων.

♦♦♦♦♦♦

Project Promotional Video

https://youtu.be/ZzKg3f4gff4

 

♦♦♦♦♦♦

Τον Οκτώβριο, οι μαθητές ξεκίνησαν το έργο “Young Meteorologists” και γνώρισαν την ιστορία των δύο ηρώων, της Baz, που αγαπά την εξερεύνηση και του Beez,  μιας μέλισσας που λατρεύει τα ταξίδια.

Μέσα από την ιστορία, έμαθαν πώς οι δύο φίλοι γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας ξαφνικής δυνατής βροχής και αποφάσισαν να γίνουν μικροί μετεωρολόγοι, για να κατανοήσουν καλύτερα τις αλλαγές στον καιρό και το κλίμα.

♦♦♦♦♦♦

1η συνάντηση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο eTwinning πρόγραμμα “Young Meteorologists”, όπου συζητήθηκαν οι στόχοι και οι πρώτες δράσεις του έργου.

 

 

♦♦♦♦♦♦

Για τη συμμετοχή των μαθητών, οι γονείς και κηδεμόνες υπέγραψαν γονική συναίνεση (Parental Permits), δίνοντας τη συγκατάθεσή τους για τη λήψη και χρήση εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και για τη συμμετοχή των παιδιών σε σχετικές δραστηριότητες.

pp

♦♦♦♦♦♦

Στο Χάρτη Συνεργατών του Έργου – “Πού Βρισκόμαστε;”, παρουσιάζονται οι τοποθεσίες όλων των συμμετεχόντων σχολείων!

WWA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CC BY-NC 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά-Μη Εμπορική Χρήση 4.0.