Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023

Τo νηπιαγωγείο μας είναι υποστηρικτής και συμμετέχει

στον εορτασμό των 20 Χρόνων Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023!

sid1

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

sin 1

Η Αθηνά και ο @Παπάκης θα ενημερώσουν τους μικρούς μαθητές  για το ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε ό,τι διαβάζουμε στο διαδίκτυο. Μέσα από το παραμύθι ο @Παπάκης Ντετέκτιβ και μια διαδραστική παρουσίαση οι μικροί μαθητές θα έρθουν σε επαφή με το φαινόμενο της παραπληροφόρησης και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση για το πως πρέπει να αντιδρούν στην περίπτωση που δουν κάτι στο διαδίκτυο το οποίο τους ανησυχήσει/αναστατώσει/τρομάξει.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7/2/2023 και ώρα 10:00-11:00.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.

CC BY-NC 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά-Μη Εμπορική Χρήση 4.0.