«Μικροί φύλακες της φύσης: στο ΚΕΠΕΑ Ομηρούπολης»
Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης για συνεργασία και κοινωνικοποίηση, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας μαζί με το Δημοτικό Σχολείο Καταρράκτη, επισκεφτήκαμε το ΚΕΠΕΑ Ομηρούπολης συμμετεχοντας στην περιβαλλοντική δράση «Αναζητώντας το μαντίλι της πληγωμένης νεράιδας». Μέσα από παιχνίδια, γρίφους και αναζητήσεις στη φύση, τα παιδιά έμαθαν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και να παίρνουν αποφάσεις ομαδικά.
Η δράση ενίσχυσε την κοινωνικοποίηση, καθώς κάθε μαθητής έπρεπε να ακούει τους συμμαθητές του, να σέβεται τις ιδέες τους και να συμμετέχει ενεργά στην ομάδα. Παράλληλα, η φαντασία και η παρατηρητικότητα των παιδιών καλλιεργήθηκαν μέσα από την αναζήτηση του μαντιλιού της νεράιδας, ενώ ταυτόχρονα τα παιδιά ένιωσαν την χαρά της ομαδικής προσπάθειας και της επίλυσης προβλημάτων.
Με αυτόν τον τρόπο, η δράση συνέβαλε όχι μόνο στη σύνδεση με το περιβάλλον, αλλά και στη διαμόρφωση θετικών κοινωνικών δεξιοτήτων, προάγοντας τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και την αλληλοϋποστήριξη ανάμεσα στα παιδιά.



