Οι τρεις Ιεράρχες, Άγιοι Προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων, Μεγάλοι Δάσκαλοι αλλά και Πατέρες της Εκκλησίας!

ierarches

Οι τρεις Ιεράρχες, είναι ο Βασίλειος ο Μέγας, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Νανζιανζηνός. 

Για τη σοφία τους ,τη χριστιανική τους ζωή, την κοινωνική  τους προσφορά και το φιλανθρωπικό τους έργοη Εκκλησία τους ονόμασε Αγίους.

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών, εκτός από τον εκκλησιαστικό χαρακτήρα, έχει και εκπαιδευτικό. Ήταν άνθρωποι μορφωμένοι, φημισμένοι ρήτορες και συγγραφείς. Πρόσφεραν πάρα πολλά στα γράμματα, διαθέτοντας ολόκληρη  την περιουσία τους..

Μάθαμε τα ονόματά τους, αναφερθήκαμε στη ζωή τους, στην προσφορά τους στα γράμματα, είδαμε εικόνες και κάναμε μια κατασκευή.

DSC02710DSC02712Viber 2023 01 30 12 59 59 720

Χρόνια πολλά!! Καλή φώτιση!!

Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Στη θεματική ενότητα: “Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ –Κοινωνική Συναίσθηση & ευθύνη” με υποθεματική: “Ανθρώπινα δικαιώματα” ο τίτλος του εργαστηρίου μας είναι:Η οικογένεια στην οδό Φιλίας”

ma famille 40102980

Πατώντας πάνω στην εικόνα θα γνωρίσουμε τις μορφές της οικογένειας, τα εργαστήρια και τις δραστηριότητες   που πραγματοποιήθηκαν, παραμύθι, παιχνίδια…. και πολλά άλλα!!

 

DSC02604

Την Παρασκευή λάβαμε ένα δέμα!!

Μαντέψτε…..από ποιον;;

Από τον Αϊ Βασίλη και τους τέσσερις μυστικούς βοηθούς του, τον Καρυοθραύστη, τον Αρλεκίνο, το Αλογάκι και τη Μπαλαρίνα.

Ο Αϊ Βασίλης έλαβε το γράμμα που του είχαμε στείλει!!

 Και όπως μας έγραψαν οι βοηθοί του, ήταν τόσο χαρούμενος, διαβάζοντας το,που τα μάγουλα του έγιναν πιο κόκκινα ακόμα. .jpg

DSC02614

Και εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας απάντησες !!

Σε αγαπάμε Αϊ Βασίλη!!!

Την Πέμπτη 12  Ιανουαρίου, στο νηπιαγωγείο μας, τηρήσαμε το έθιμο  της Βασιλόπιτας. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  ετοίμασε ατομικά βασιλοπιτάκια και χυμούς για τους μικρούς μας μαθητές, μαζί με τρία δώρα, καθώς και  μια βασιλόπιτά για μας.

DSC02490 3

DSC02489

DSC02488

Ο Άγγελος, ο Αλέξανδρος και η Ευανθία ήταν οι τυχεροί.

Ευχόμαστε υγεία, τύχη, καλή πρόοδο και κάθε καλό στη ζωή των παιδιών που κέρδισαν το φλουρί αλλά και σε όλους τους μαθητές.

Ευχαριστούμε  το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Καλή χρονιά !!!