Ενημέρωση

menoumespiti2

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΥΜΝΟΥ

Αγαπητοί γονείς
Απολαύστε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του παιδιού σας, ανακαλύψτε τις δεξιότητές του. Είστε οι καλύτεροι παιδαγωγοί που προσφέρουν τη φυσική μάθηση. Ανεκτίμητο πολιτισμικό κεφάλαιο της κάθε οικογένειας και καθοριστικό για τη μετέπειτα ανάπτυξη.
Απολαύστε τις μέρες που σας δίνεται η ευκαιρία να χαρείτε μαζί τα πρωϊνά ξυπνήματα. Μαγειρέψτε μαζί με τα παιδιά, αναθέστε ευθύνες της καθημερινής ζωής μέσα στο σπίτι και βάλτε όρια και κανόνες. Φτιάξτε μαζί το ωρολόγιο πρόγραμμα της καθημερινής ρουτίνας στο σπίτι. Θα τα βοηθήσετε να αναπτύξουν αυτοεκτίμηση.
Φτιάξτε μαζί τη λίστα για τα ψώνια στο super market -τα βοηθάτε στην ανάδυση του γραμματισμού, προωθείτε την δεξιότητα της γραφής και της ανάγνωσης.
Το σπίτι είναι γεμάτο στερεά και σχήματα, επαναλαμβανόμενα μαθηματικά μοτίβα, αριθμούς που σημαίνουν κάτι, στην κουζίνα, στο πλυντήριο στα κοντρόλ. Ευκαιρία για μαθηματικές έννοιες.
Ο σχολιασμός των καιρικών συνθηκών είναι το καταπληκτικότερο μάθημα των φυσικών επιστημών.
Τη σχέση με το κοινωνικό περιβάλλον την αναπτύσσεται μέσα από τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, προσεκτικά μαθαίνοντας τους κανόνες ατομικής υγιεινής και αποφεύγοντας να δείχνεται το φόβο σας.
Καλλιεργείστε τη σχέση του με το διαδίκτυο μέσα από εκπαιδευτικές ιστοσελίδες. Θα σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε μαζί με το παιδί δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης στον υπολογιστή σας.
Διαβάστε παραμύθια και σχολιάστε ιδιαίτερα τα συναισθήματα και τη στάση των ηρώων. Πέστε μια γλυκιά καληνύχτα και κοιμηθείτε με την αισιόδοξη σκέψη ότι η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη.

                                                                                                                               Καλή δύναμη σε όλους σας!
                                                                                                                                             Οι Νηπιαγωγοί

2 σχόλια στο “Ενημέρωση

  1. Μπράβο σας πολύ ωραία σκέψη.
    Τέλειο το βιντεάκι
    Ευχαριστούμε πολύ

    • Σας ευχαριστούμε πολύ!
      Ας είναι αυτό το ιστολόγιο ένας τρόπος να κρατήσουμε ζωντανή την επικοινωνία, τόσο με εσάς τους γονείς, όσο και με τα παιδάκια μας που μας έχουν λείψει πολύ! Ευελπιστούμε στο μέλλον (Θεού και κορονοϊου θέλοντος) να εμπλουτίσουμε τις αναρτήσεις μας και με δραστηριότητες από την σχολική μας τάξη.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.