ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Οι προτεινόμενες δραστηριότητες δίνουν τη δυνατότητα τροποποίησης ώστε να ανταποκριθούν στις ικανότητες των παιδιών. Η εισαγωγή γίνεται πάντα σταδιακά (χαρά, λύπη, θυμός, φόβος) ώστε να διακρίνονται καλύτερα με στόχο να αναγνωρίζουν και να κατανοούν τα συναισθήματά τους και τα συναισθήματα των άλλων. Η έκφραση του προσώπου και του σώματος είναι σημαντική για την κατανόηση τους καθώς επίσης και η μίμηση. Μπορείτε να εκτυπώσετε το υλικό που σας ταιριάζει, αλλά όταν αυτό δεν είναι εφικτό υπάρχουν εύκολες κατασκευές που μπορείτε να κάνετε με πολύ απλά υλικά.

2 Εύκολες κατασκευές για τα συναισθήματα

1. Σε ένα χάρτινο πιάτο ή σε ένα χαρτόνι κολλάω τα μαλλιά, ζωγραφίζω τα μάτια και το στόμα. 2) Κόβω μικρούς κύκλους με τη βοήθεια ενός καπακιού από NESCAFE ή κάτι παρόμοιο και ζωγραφίζουμε τα συναισθήματα και τα κολλάμε σε γλωσσοπίεστρα ή ξύλινα καλαμάκια. Και στις δυο περιπτώσεις δείχνουμε στα παιδιά τα συναισθήματα και μετά ζητάμε να μας το δείξουν.

Τα πιάτα των συναισθημάτων

Κόβουμε πλαστικά πιάτα στο μισό, τους κολλάμε γλωσσοπίεστρο και στην συνέχεια με έναν μαρκαδόρο ζωγραφίζουμε στόμα, μύτη και γλώσσα ανάλογα με τα συναισθήματα. Στη συνέχεια τα κρατάμε μπροστά από το πρόσωπο μας και προσπαθούμε με τα φρύδια και τα μάτια μας να υποκριθούμε το συναίσθημα που έχει το πιάτο! Δείτε την φωτογραφία για να καταλάβετε τι εννοούμε!

Πηγή www.oneirovates.com/post/paixnidia-sinaisthimatwn

Ο τροχός των συναισθημάτων

Μια όμορφη κατασκευή, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι δύο κύκλοι από χαρτόνι έναν άσπρο και ένα χρωματιστό σημειώνοντας το κέντρο τους, μαρκαδόρους, ένα ψαλιδάκι, ένα μολύβι, και ένα καλαμάκι.  Χωρίζουμε με το μολύβι τον άσπρο κύκλο από το κέντρο του σε 3 μέρη. Σε κάθε μέρος ζωγραφίζουμε και γράφουμε τα συναισθήματα όπως στη φωτογραφία. Τον χρωματιστό κύκλο τον κόβουμε τόσο όσο να χωράει ένα ζωγραφισμένο συναίσθημα και πιο κάτω από το κέντρο του. Στο κέντρο και των δυο κύκλων ανοίγουμε τρύπα ώστε να χωρέσει ένα κομματάκι από καλαμάκι ανοίγοντας τα άκρα του με ψαλιδάκι.

Ιδέες και υλικό για εκτύπωση

Κάνε κλικ στους συνδέσμους

Το ζάρι των συναισθημάτων

Τι νομίζεις ότι νιώθει το παιδάκι; Κάρτες με συναισθήματα

Συναισθήματα εικόνες

Καρτέλες με συναισθήματα

Πηγή prwtokoudouni.weebly.com

Κάρτες αλφαβήτα για συναισθήματα

Πηγή www.kindykids.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *