ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Σας παρουσιάζονται  κοινωνικές ιστορίες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε κοινωνική ιστορία πρέπει να προσαρμόζεται και να εφαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα, την ιδιοσυγκρασία και τις δυνατότητες του κάθε παιδιού. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί την συνεργασία όλων όσων εμπλέκονται με την εκπαίδευση του παιδιού.

1) Κοινωνικές Ιστορίες

Η μητέρα της Εύας μοιράζεται και προσφέρει έτοιμο υλικό και ιδέες.

Το εκπαιδευτικό υλικό αποτελείται από κοινωνικές ιστορίες και οπτικοποιημένες καρτέλες που έχουν ως στόχο τη διευκόλυνση της κατανόησης και της επικοινωνίας των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού. Παρέχεται σε δύο μορφές: α) όπως χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2011-2012 στα πλαίσια του προγράμματος παράλληλης στήριξης και β) μόνο με τη μορφή εικόνων, δίχως το γραπτό περιεχόμενο, για παιδιά μικρότερης ηλικίας που δεν έχουν μάθει ακόμα να διαβάζουν και για κάθε ενδιαφερόμενο (γονέα ή επαγγελματία) που επιθυμεί να προσαρμόσει το υλικό στις ανάγκες και δυνατότητες του κάθε παιδιού.

Οι κοινωνικές ιστορίες σχετίζονται με 1) Αρρώστεια, 2) Διαχείριση εκρήξεων, 3) Ενδιαφέροντα, 4) Ευγένεια, 5) Θόρυβος, 6) Κανόνες, 7) Κοινωνική αλληλεπίδραση, 8) Μύτη, 9) Ξένοι, 10) Περιμένω τη σειρά μου, 11) Συναισθήματα, 12) Σχολείο, 13) Φίλοι

Δείτε τις Κοινωνικές Ιστορίες κάνοντας κλικ εδώ

Πηγή eva-edu.gr/main/index.php/koinwnikes-istories

2) Ψηφιακή αφήγηση ιστοριών

Πως χαιρετώ

Πότε τακτοποιώ το δωμάτιό μου

Πηγή www.youtube.com/channel/UCTXckq0xCichaqxqa-c6InQ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *