ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ 2

Δραστηριότητα 1

Τα υλικά μας όσπρια διαφόρων ειδών, μακαρονάκι κοφτό, χωνάκι για λάδι, κουταλάκια διαφόρων ειδών, πλαστικά μπουκαλάκια. Αρχικά παίζουμε ελεύθερα χρησιμοποιώντας ακόμα και τα χέρια. Με την βοήθεια του χωνιού τα βάζουμε στα μπουκαλάκια. Σε επόμενο στάδιο μπορείτε να βάζετε τα υλικά στα μπουκαλάκια ανά ομάδα (τα φασόλια μαζί με τα φασόλια κ.α)

 

Δραστηριότητα 2

Χρειαζόμαστε ρολά από χαρτί υγείας, διάφορα λεπτά χαρτονάκια ή από περιοδικά και ένα ψαλιδάκι. Τα χαρτονάκια τα κολλάμε και τα κόβουμε λουρίδες. Τα παιδιά απλά κουρεύουν τα μαλλάκια τους. Βοηθάμε όπου χρειάζεται.

 

Δραστηριότητα 3

Μαθαίνω τα ζώα της φάρμας και τους ήχους τους. Βλέποντας το βίντεο ρωτάμε τα παιδιά ποιο ζώο είναι, πως πχ κάνει το παπάκι. Μιμούμαστε τους ήχους των ζώων.

 

Δραστηριότητα 4

Τα υλικά μας ένα κομμάτι χαρτόνι, ένας μαρκαδόρος και διάφορα παιχνίδια ή αντικείμενα της αρεσκείας σας. Σε ένα κομμάτι χαρτονιού σχεδιάζετε με έναν μαρκαδόρο το περίγραμμα των αντικειμένων που έχετε επιλέξει (π.χ κουτάλι, σπάτουλα, πιρούνι κλπ.) . Στην συνέχεια, τοποθετείται τα αντικείμενα μπροστά στο παιδί και το παιχνίδι ξεκινάει.

 

Δραστηριότητα 5

Χρειαζόμαστε ένα σκοινάκι και ύφασμα που γλυστρά στην επιφάνεια του δαπέδου. Αρχικά ξεκινήστε ελεύθερα μετακινώντας εσείς με το σκοινάκι το παιδί στο χώρο μέχρι να νιώσει άνετα. Δώστε στο παιδί το χρόνο για να μάθει να τραβά το σκοινάκι. Να το χαρεί με όποιο τρόπο μπορεί.

Αφήστε μια απάντηση