Let’s make a better world

” Let’s make a better world! ” Global project 2022-2023

logo global

Το σχολείο μας αποτελεί επίσημο μέλος  της συμμαχίας  Global School Alliance που αποτελεί μια παγκόσμια κοινότητα ενθουσιωδών εκπαιδευτικών, που λειτουργούν έχοντας ως κοινό στόχο την παροχή παγκόσμιας μάθησης στους μαθητές. Ως μέλη αυτού του Δικτύου οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται διαδικτυακά στο πλαίσιο κοινών εκπαιδευτικών  προγραμμάτων ανταλλάσσοντας ιδέες, δράσεις και τεχνικές.Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας συμμετείχαμε στο έργο “Let’s make a better world!  Ιδρυτές του περιβαλλοντικού αυτού προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί  Άννα Μαγκιώση και Muhammad Indrees και  κύριος στόχος του είναι να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ φυσικού περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής και να τα ευαισθητοποιήσει, ώστε να κατανοήσουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας. Στo έργο συμμετείχαν  190 εκπαιδευτικοί από 54 χώρες από όλο τον κόσμο που μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους για τα παγκόσμια προβλήματα και παρουσίασαν τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε σχολείο κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου μέσα από  παρουσιάσεις και βίντεο. Η ηλικία των μαθητών ήταν από 4 έως 18 ετών.

 Χώρες που συμμετείχαν: Ελλάδα, Πακιστάν, Aγγλία ,Λετονία, Λιθουανία, Ινδία, Ουγκάντα, Νιγηρία, Κίνα, Ινδονησία, Νεπάλ, Καλιφόρνια, Βιρμανία, Αραβικά Εμιράτα, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία, Αιθιοπία, Μολδαβία, Τζαμάϊκα ,Φιλιππίνες, Αργεντινή, Τανζανία, Περού, Ρωσία, Μπαγκλαντές, Καμερούν, Καζακστάν, Γκάνα, Αίγυπτος, Τουρκία, Ταυλάνδη, Ρουμανία ,Κροατία, Τυνησία, Μαρόκο, Κύπρο, Ταϊβάν, Μεξικό, Γκάνα ,Ρουάντα ,Καλιφόρνια (USA),Oυκρανία ,Ζάμπια, Ομάν, Νορβηγία , Σαουδική Αραβία Πολωνία ,Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία

Κατά τη διάρκεια του έργου τα παιδιά πειραματίστηκαν, γνώρισαν τα στοιχεία της φύσης και πρότειναν τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος. Επιπλέον, μέσα από την αλληλεπίδραση με σχολεία από άλλες χώρες είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε στοιχεία του πολιτισμού τους. Το έργο ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2023 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο 2023. Μπορείτε να δείτε τις δράσεις του σχολείου μας  στο παρακάτω βίντεο:

GLOBAL SCHOOL ALLIANCE LETS MAKE A BETTER WORLD

https://youtu.be/VZe_4k33PE8

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, παραλάβαμε πιστοποιητικό Αριστείας για τη συμμετοχή μας

global certificate