Λειτουργία πλατφόρμας edupass

 

 

Για τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 1-11-2021 τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα edupass.gov.gr, μέσω της οποίας θα εκδίδεται η Σχολική Κάρτα για COVID-19.  Συγκεκριμένα:

  • οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών θα εισέρχονται στην πλατφόρμα μέσω της ιστοσελίδας  edupass χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet ή τραπεζικούς κωδικούς και το ΑΜΚΑ του ανήλικου μαθητή.
  • για  τους μαθητές που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά.
  • για τους υπόλοιπους μαθητές δύο φορές την εβδομάδα πρέπει να δηλώνεται στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του self-test και να εκδίδεται η Σχολική Κάρτα για COVID-19. Στη συνέχεια η σχολική κάρτα είτε θα εκτυπώνεται είτε θα συμπληρώνεται  χειρόγραφα και θα υπογράφεται από τον κηδεμόνα. Η κάρτα θα επιδεικνύεται  κάθε Τρίτη και Παρασκευή κατά την είσοδο των μαθητών στο σχολείο.
  • Επίσης από Δευτέρα 1/11/2021 έως και το Σάββατο 6/11/2021 οι γονείς/κηδεμόνες, μπορούν να προμηθευτούν 5 self-test από τα φαρμακεία για τους μαθητές.