no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Αλόιδες Βώσακος 2013

Συγγραφέας: | 27 Απριλίου, 2013
| 2 σχόλια |

Το μεσημέρι της Παρασκευής 26/4/2013,  μετά το κλείσιμο για τις διακοπές του Πάσχα, πραγματοποιήσαμε τον καθιερωμένο ετήσιο περίπατο στο παλιό μοναστήρι στο Βώσακο.

vossakos2013_ 016

Συμμετείχαν 49 μαθήτριες και μαθητές. Αρχηγοί  της εκδρομής ήταν οι καθηγητές Νίκος Ψαρουδάκης και Παναγιώτης Αμβροσιάδης του ΠΠΛΗ, με συνοδούς τους καθηγητές Νίκο Σπανουδάκη, Γιάννη Καραδάμογλου, Τακουή Βακιρτζιάν,  Αναστασία Πρατικάκη, Ειρήνη – Ιωάννα Σφακιανάκη, τη Σύμβουλο του ΠΠΓΗ Λήδα Ζαμπετάκη και την ιατρό Ρένα Μπολωνάκη  γραμματέα του Συλλόγου Γονέων.

Ξεκινήσαμε έξω  από το χωριό Αλόιδες, διασχίσαμε μέρος των Ταλαίων Ορέων και καταλήξαμε μετά από 4 ώρες περίπου  στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στο Βώσακο.  Ακολουθήσαμε την ίδια διαδρομή, μέσα από τα κακοτράχαλα κρητικά βουνά, απολαμβάνοντας το φως και τη δροσιά του δειλινού. Ακολουθήσαμε αργό ρυθμό, με πολλά διαλείμματα, οπότε δεν προλάβαμε το Απόδειπνο στο μοναστήρι. Όμως οι καλόγεροι και ο ηγούμενος, ο παπα Τιμόθεος μας αντάμειψαν με τη φιλοξενία τους, το δροσερό νερό, την πορτοκαλάδα, τα κουλουράκια και τη ρακί με λουκουμάκι για τους μεγαλύτερους.  Αξέχαστη θα μας μείνει η γαλήνη και η ηρεμία του τοπίου και των ανθρώπων, όταν καθισμένοι στο λιακωτό της Μονής συζητούσαμε πλέκοντας  τα σταυρουδάκια των Βαγιών για τη γιορτή της μεθεπομένης.

Ακολουθήστε το μονοπάτι μέσα από το
EveryTrail

Δείτε τις φωτογραφίες της εκδρομής στο

 

κάτω από: Εκδρομές 2012 2013

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες