no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Φαράγγι Καρτερού

Συγγραφέας: | 31 Μαρτίου, 2013
| 2 σχόλια |

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 διασχίσαμε το φαράγγι του Μέσα Καρτερού, δίπλα στο Ηράκλειο.

Στην εκδρομή συμμετείχαν 48 μαθητές, με συνοδούς απο το Σύλλογο Γονέων την κα  Ειρήνη Μπολανάκη (γιατρός)  και την κα Δόμνα Καραγωγέως και από τους καθηγητές τους Νίκο Ψαρουδάκη, Παναγιώτη Αμβροσιάδη, Νίκο Σπανουδάκη και Γιάννη Καραδάμογλου.

Ξεκινήσαμε την πορεία μας από τον αναπαλαιωμένο νερόμυλο του Λαλάκου, και περπατώντας μέσα στον καταπότη του μύλου, με νότια πορεία, μέσα από λιβαδάκια και χωράφια με μαργαρίτες και παπαρούνες, φτάσαμε μετά από λίγο στο χώρο αναψυχής, όπου κάναμε και την πρώτη στάση, κάτω από τα πλατάνια. Επισκεφτήκαμε το παλιό,  ερειπωμένο, πετρόκτιστο χάνι και το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου.

Τα ψηλά, κάθετα τοιχώματα του φαραγγιού, διατηρούσαν το μικροκλίμα και την πρωινή δροσιά, προφυλάσσοντας μας από την δυνατή νοτιά,  προφυλάσσοντας τα αρώματα της ρίγανης, του φασκόμηλου, του κρητικού έβενου και των άλλων βοτάνων που άνθιζαν στις παρόχθιες περιοχές.

Το νερό του ποταμού μας συνόδευε σε όλο το περπάτημά μας, μέχρι το σημείο όπου ενώνονταν το Αστρακιανό με το φαράγγι της Μυρτιάς. Εκεί επιλέξαμε να πάμε προς τα δυτικά και να βγούμε μετά από λίγο στον αμαξωτό, κάτω από το Σκαλάνι, όπου και μας περίμενε το λεωφορείο της επιστροφής.

Δείτε τις φωτογραφίες της εκδρομής στο

κάτω από: Εκδρομές 2012 2013

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες