no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Επίσκεψη προετοιμασίας εκδρομής στο Ρούβα

Συγγραφέας: | 12 Οκτωβρίου, 2013
| 2 σχόλια |

Λόγω Σεισμού

και πιθανής πτώσης βράχων μέσα στο φαράγγι, η εκδρομή στο Ρούβα δε θα γίνει.

Αντί γι αυτό θα περπατήσουμε από το Λαγού (οροπέδιο Λασιθίου) στο Κράσι, περνώντας από τη Βιτσιλόβρυση και το Καρφί.

Το Σάββατο 12/10/2013 περπατήσαμε το φαράγγι του Ρούβα με το συνάδελφο Αντώνη Γιακουμάκη. Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν η προετοιμασία της εκδρομής των μαθητών την επομένη και η τελική αποτίμηση της δυσκολίας της διαδρομής και των πιθανών προβλημάτων που θα μπορούσαν να προκύψουν.

Ξεκινήσαμε την πορεία μας στις 14.00 από το χώρο αναψυχής δίπλα στη λίμνη του Βότομου. Το μονοπάτι μας οδήγησε στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου απ’ όπου μπήκαμε στο φαράγγι.  Η αρχική ζέστη περιορίστηκε από το δροσερό αέρα του φαραγγιού και τις σκιές τον βράχων καθώς ο ήλιος άρχισε να πηγαίνει προς τη δύση. Μετά από πορεία μιας ώρας περίπου, το μονοπάτι μας οδήγησε ψηλά, στα πλάγια τοιχώματα του φαραγγιού, σε ένα πέρασμα που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς το μεγαλύτερο μέρος των προστατευτικών ξύλινων  στηθαίων έχει καταστραφεί και δεν έχουν γίνει εργασίες συντήρησης.  Στη συνέχεια το μονοπάτι επανέρχεται μέσα στο φαράγγι, το οποίο πλέον στενεύει αρκετά. Πλούσια βλάστηση, προμήνυμα του δάσους κάνει την εμφάνιση της. Μετά από μια ακόμα ώρα απολαυστικής διαδρομές μέσα στη σκιά των ψηλών τοιχωμάτων και των δέντρων φτάσαμε στις παρυφές του δάσους, όπου σταματήσαμε να ξεκουραστούμε. Εκεί μας πρόλαβε και μας ταρακούνησε ο δυνατός σεισμός των 6,3 R. Αποφασίσαμε να επιστρέψουμε προσέχοντας για σημάδια από πτώσεις βράχων.

Στο ειδυλλιακό τοπίο δίπλα στη λίμνη συζητήσαμε για τη διαδρομή και αποφασίσαμε, για την ασφάλεια των μαθητών, να προτείνουμε την αναβολή της αυριανής πορείας και την αντικατάσταση της από άλλη διαδρομή.

Νίκος Ψαρουδάκης

Δείτε τις φωτογραφίες της εκδρομής στο

 

κάτω από: Ανακοινώσεις, Εκδρομές 2013 2014

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες