Feed
Άρθρα
Σχόλια
Το Υ.ΠΑΙ.Θ. καλεί τους μόνιμους εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής που υπηρετούν σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή/και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, να υποβάλλουν στις αντίστοιχες Π.Δ.Ε. αίτηση για τη διάθεση (μερική ή ολική) ή/και την απόσπασή τους, έως την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, προκειμένου να απασχοληθούν στην υλοποίηση του αντικειμένου της Κολύμβησης, στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.
Τα κριτήρια επιλογής κατά σειρά προτεραιότητας για τους αιτούντες είναι:
1. να υπηρετούν στην Π/θμια Εκπ/ση με πρώτη ειδικότητα στην κολύμβηση,
2. να υπηρετούν στην Δ/θμια Εκπ/ση με πρώτη ειδικότητα στην κολύμβηση,
3. να υπηρετούν στην Π/θμια Εκπ/ση με δεύτερη ειδικότητα στην κολύμβηση,
4. να υπηρετούν στην Δ/θμια Εκπ/ση με δεύτερη ειδικότητα στην κολύμβηση,
5. να έχουν ειδικότητα στα αθλήματα του υγρού στίβου (υδατοσφαίριση, καταδύσεις, καλλιτεχνική κολύμβηση και τεχνική κολύμβηση),
6. να κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στο άθλημα της κολύμβησης [σύμφωνα με τον Ν.2725/1999 (Α ́121), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει] από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, για να γίνει εφικτή η υλοποίηση της Κολύμβησης, σε όσο το δυνατόν περισσότερα Δημοτικά Σχολεία και περιοχές της χώρας, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ., λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές εισηγήσεις που υπέβαλλαν στο τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής, σχετικά με παραμέτρους (σύμφωνα με τις προκηρύξεις παρελθόντων ετών) που καθιστούσαν σχεδόν ανέφικτη την υλοποίηση της Κολύμβησης σε περιοχές με ιδιαιτερότητες (έλλειψη εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Κολύμβηση, δυσκολίες στις μετακινήσεις μαθητών/τριων κ.ά.) όπως είναι οι νησιωτικές, προχώρησε σε σοβαρές τροποποιήσεις που αφορούν στις διαδικασίες οργάνωσης και υλοποίησης του αντικειμένου, υποβοηθώντας, ουσιαστικά, τη δυνατότητα επέκτασης του, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να μάθουν να κολυμπούν σωστά, με στόχο (μεταξύ άλλων) την ασφάλεια και τη διατήρηση της  υγείας τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων