Ανθρωπινα Δικαιώματα & Δικαιώματα του Παιδιού

Ιούλ 201615

ΜΑΘΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

κάτω από: Προγράμματα και Διαθεματικότητα Φ.Α., Φυσική Αγωγή | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανθρωπινα Δικαιώματα & Δικαιώματα του Παιδιού

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Διαδρομές με πυξίδα την Υγεία»

Νοέ 201520

poster_from_postermywall

Το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα «Διαδρομές με πυξίδα την Υγεία» ξεκινά τις δράσεις του την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών στις δράσεις και τις δραστηριότητες του προγράμματος είναι η κατάθεση της παρακάτω Υπεύθυνης Δήλωσης Συμμετοχής με υπογραφή γονέα/κηδεμόνα που θε βρείτε εδώ ή/και εδώ.

Μέρος των δράσεων του Προγράμματος εντάσσεται στο eTwinning Project «Run with us». Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

routes in health

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει μέρος των δραστηριοτήτων άθλησης, αναψυχής και επιμόρφωσης που επέλεξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Πειραματικού Λυκείου Αθήνας για το σχολικο έτος 2015-16.

Προγραμματισμός

κάτω από: Προγράμματα και Διαθεματικότητα Φ.Α., Φυσική Αγωγή, Φυσική Αγωγή | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Διαδρομές με πυξίδα την Υγεία»

Δηλώσεις συμμετοχής στον Όμιλο Νευροφυσιολογία της Συμπεριφοράς & της Κίνησης

Σεπ 201516
Ελάτε σε ένα εσωτερικό «νευρωνικό ταξίδι τύπου matrix» στη φυσιολογία των νευρώνων, σε μια προσπάθεια κατανόησης της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου, του τρόπου που οι εμπειρίες μας διαπλάθουν τον εγκέφαλό μας και ρυθμίζουν τις νοητικές λειτουργίες, την αντίληψη, τη μνήμη, τη μάθηση, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.
Εκτός από την υποβολή της  φόρμας επιλογής των Ομίλων στην ιστοσελίδα του 1ου Πειραματικού λυκείου Αθήνας, παρακαλώ πολύ όπως να συμπληρώσετε και την παρακάτω φόρμα και να εκτυπώσετε τη βεβαίωση συμμετοχής υπογεγραμμένη από το γονέα/κηδεμόνα σας για την έγκυρη συμμετοχή σας στον Όμιλο Νευροφυσιολογία της Συμπεριφοράς και της Κίνησης έως 24 Σεπτεμβρίου 2015.

https://docs.google.com/forms/d/1hJxikvCIePg31FcbCxWXXtbr8H9gSO1T5BFWDtbFj88/viewform

https://docs.google.com/document/d/1cW3SSeTi0OYv9-h_Z_HpyWxd-DkBHPxvv690NkbuJqY/edit?pli=1

 

κάτω από: Προγράμματα και Διαθεματικότητα Φ.Α., Φυσική Αγωγή, Φυσική Αγωγή | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δηλώσεις συμμετοχής στον Όμιλο Νευροφυσιολογία της Συμπεριφοράς & της Κίνησης

Η Φυσική Αγωγή στο Κοινωνικό Σχολείο

Οκτ 20146

Οι Αλλαγές της Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο – Το Κοινωνικό σχολείο

για το σχολικό έτος 2014-15

  • Βίντεο εδώ
  • Πρόγραμμα «Κοινωνικό σχολείο» εδώ
κάτω από: Προγράμματα και Διαθεματικότητα Φ.Α., Φυσική Αγωγή, Φυσική Αγωγή | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Φυσική Αγωγή στο Κοινωνικό Σχολείο

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ «Αθλητικός Manager»

Ιούλ 20149

1Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΓΕΝΝΑΔΕΙΟ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2014-2015

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

«Αθλητικός Manager»

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΟΥ

 «Αθλητικός Manager»

Στα πλαίσια της διοργάνωσης των αγώνων του Ενδοσχολικού Πρωταθλήματος σχ.έτους 2013-14, προέκυψε η ανάγκη για τη δημιουργία ενός διαχρονικού πλαισίου διοργάνωσης των Σχολικών Πρωταθλημάτων. Η ανάγκη αυτή έγινε πρόταση από τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν στις σχολικές επιτροπές αγώνων για τη δημιουργία Ομίλου Αθλητισμού με θεματική «Αθλητικός Manager», ο οποίος θα λειτουργήσει το σχ.έτος 2014-15 σε αίθουσα του 1ου ΠΠ ΓΕΛ Αθήνας «Γεννάδειο».

Ο Αθλητικός Manager (Αθλητικό Στέλεχος) ασχολείται με την οργάνωση, διοίκηση και διαχείριση του Αθλητισμού, τα οικονομικά, την έρευνα και την ανάλυση αποφάσεων σε θέματα Αθλητικής Οργάνωσης και Διαχείρισης, το ανθρώπινο δυναμικό(αθλητές, διαιτητές, θεατές, προπονητές), την οργανωσιακή συμπεριφορά και μάθηση, τις φυσικές και αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και τις κοινωνικο-πολιτιστικές δομές του αθλητισμού.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΟΜΙΛΟΥ

 

  1. Απόκτηση δεξιοτήτων και  γνώσεων στην Αθλητική Επιχειρηματικότητα, τις Αρχές Διοίκησης και Μάρκετινγκ, την Δημιουργία Σχολικών Συνεταιρισμών, Διοργάνωση Αθλητικών Αγώνων και Αθλητικών Γεγονότων
  2. Διοργάνωση του Ενδοσχολικού &   του Διασχολικού Πρωταθλήματος  Πετοσφαίρισης, Καλαθοσφαίρισης, Ποδοσφαίρου και Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης σχ.έτους 2014-15
  3. Δημιουργία  Σχολικού Συνεταιρισμού με στόχο τη διοργάνωση Αθλητικών Αγώνων, Πολιτιστικών και Αθλητικών δραστηριοτήτων και γεγονότων

ΩΡΕΣ

2-4ώρες/εβδομάδα: 1-2 ώρες δια ζώσης ή/και διαδικτυακής εκπαίδευσης και 1-2 ώρες/εβδομάδα πρακτική άσκηση και εφαρμογή

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Εάν είσαι μαθητής/μαθήτρια των τάξεων Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου/ΕΠΑΛ και ενδιαφέρεσαι για τον Αθλητισμό και τη Διοργάνωση Αθλητικών Αγώνων και Γεγονότων, δήλωσε συμμετοχή στον Όμιλο «Αθλητικός Manager» στο παρακάτω link :

https://docs.google.com/forms/d/1ogWUnE1UqgFSc9-ofR9fva4WT6MpU_2xaHVJEG_JaY8/viewform

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή στον Όμιλο είναι η εκτύπωση της αίτησης – βεβαίωσης συμμετοχής με την υπογραφή του γονέα/κηδεμόνα και η κατάθεσή της στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠ/ΚΟΣ

ΚΑΛΦΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΠΕ11)

ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ & ΤΟΝ  ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

keep-calm-i-m-a-sport-manager

 

Πηγή Αφίσας: http://www.keepcalm-o-matic.co.uk/p/keep-calm-i-m-a-sport-manager/

κάτω από: Προγράμματα και Διαθεματικότητα Φ.Α., Φυσική Αγωγή, Φυσική Αγωγή | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ «Αθλητικός Manager»

Συμμετοχή στο Διαγωνισμό «Εγώ και εσύ μαζί, για ένα κόσμο ειρηνικό, χωρίς βία και ρατσισμό»

Μαρ 201417

Στα πλαίσια του Ενδοσχολικού Πρωταθληματος «Ευ Αγωνίζεσθαι» σχ.έτους 2013-14, το σχολείο μας θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό «Εγώ και εσύ μαζί, για ένα κόσμο ειρηνικό, χωρίς βία και ρατσισμό», που διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και η UNICEF για την προώθηση των αξιών της ειρήνης, της ανοχής, της διαλλακτικότητας, της αλληλεγγύης, κατά της βίας και του ρατσισμού και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Η υποβολή των δράσεων γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση about@olympictruce.org έως τις 15 Μαϊου 2014. Η αξιολόγηση θα γίνει από ειδική Επιτροπή και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή το φθινόπωρο 2014, με τη συμμετοχή μαθητών, καλλιτεχνών και Ελλήνων Ολυμπιονικών. Όλα τα σχολεία που θα συμμετάχουν θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ή να επικοινωνείτε με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Πληροφορίες: http://www.olympictruce.org/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=84&Itemid=392&lang=el

 

EGWESY1

 

Σχετικοί Διαγωνισμοί και ιστότοποι για τον Αθλητισμό ενάντια στον Ρατσισμό και την Βία:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=im5gXI18hpI

http://www.pdeamth.gr/paratiritiriovias/

http://i-create.gr/component/k2/item/879-kokini_karta

http://i-create.gr/component/k2/item/950-kokini_karta

http://www.unhcr.gr/ekpaideysi/mathitikoi-diagonismoi/md2012-2013.html

 

κάτω από: Προγράμματα και Διαθεματικότητα Φ.Α., Φυσική Αγωγή, Φυσική Αγωγή | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμετοχή στο Διαγωνισμό «Εγώ και εσύ μαζί, για ένα κόσμο ειρηνικό, χωρίς βία και ρατσισμό»

Η Τεχνολογία των Η/Υ στη Φυσική Αγωγή

Ιαν 20141

Xania.jpg

κάτω από: Προγράμματα και Διαθεματικότητα Φ.Α., Φυσική Αγωγή, Φυσική Αγωγή | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Τεχνολογία των Η/Υ στη Φυσική Αγωγή

Πρόσφατα άρθρα

Αρχείο

Οκτώβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Translate

Τι είναι η γνώση?

Knowledge is power

Brain Gymnastics – Σκακιστική άσκηση

logo5

logo5


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων