Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

Σεπ 201612

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

Παρακαλώ όπως να επιστρέψετε υπογεγραμμένο το παρακάτω ενημερωτικό φυλλάδιο έως την Παρασκευή 23/9/2016 στην Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής:

Η Φυσική Αγωγή στο Νέο Λύκειο

 

img-banner-3

Κράτα το

Κράτα το

κάτω από: Προγράμματα Σπουδών Φ.Α., Προγραμματισμός Φ.Α., Φυσική Αγωγή, Φυσική Αγωγή | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2016-17

Σεπ 201612

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟς 2016-17

per_axiol per_axiol2

 

Κράτα το

Κράτα το

κάτω από: Προγράμματα Σπουδών Φ.Α., Φυσική Αγωγή | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2016-17

Καλή Σχολική Χρονιά!!!

Σεπ 20162

Εύχομαι Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Πειραματικού Λυκείου Αθήνας

volleyball on the beach

Ενημέρωση για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄Λυκείου:

Για την έγκυρη εγγραφή σας στο σχολείο, χρειάζεται να προσκομίσετε το Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή/Μαθήτριας (Α.Δ.Υ.Μ.) το οποίο μπορείτε να εκτυπώσετε εδώ. Το Α.Δ.Υ.Μ. είναι απαραίτητο δικαιολογητικό, ισχύει για τρία έτη, τηρείται στο Σχολείο και αντίγραφό του φυλάσσεται στο Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού. Το περιεχόμενο του είναι απόρρητο. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο εδώ.

Το Α.Δ.Υ.Μ. μαζί με το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης χρειάζεται να συμπληρωθεί με υπογραφή και σφραγίδα από παθολόγο ιατρό ή γενικό ιατρό, εφόσον ο μαθητής/η μαθήτρια έχει κλείσει τα 16 έτη. Στο σχολείο προσομίζεται μόνο το Α.Δ.Υ.Μ., ενώ το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης το κρατάτε στο αρχείο σας.

Το Α.Δ.Υ.Μ. είναι απαραίτητο για την ασφαλή συμμετοχή των μαθητών/τριών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, στους «Αγώνες Αθλοπαιδείας», καθώς και τις λοιπές Σχολικές Αθλητικές και άλλες Δραστηριότητες και Σχολικούς Αγώνες εκτός των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων και Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων.

Η γνωμάτευση για συμμετοχή σε αθλητικές και άλλες δραστηριότητες του σχολείου στις ενότητες (3) και (4) του Α.Δ.Υ.Μ. δεν ισχύει για τη συμμετοχή στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες και Πανελλήνια Πρωταθλήματα (φάσεις Α΄, Β΄ και Γ΄), ούτε για δραστηριότητες που υλοποιούνται από άλλους φορείς πλην του σχολείου ή του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η παράλειψη κατάθεσης του Α.Δ.Υ.Μ. μετά το Σεπτέμβριο, συνεπάγεται τη φυσική παρουσία χωρίς ενεργή συμμετοχή του μαθητή/τριας στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, χωρίς ο/η μαθητής/τρια να θεωρείται αδικαιολογήτως απών, κατόπιν σχετικής απόφασης του συλλόγου διδασκόντων ύστερα από εισήγηση του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής και του Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Καλφάκη Μαρία

posterblogphysed

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

Παρακαλώ όπως να επιστρέψετε υπογεγραμμένο το παρακάτω ενημερωτικό φυλλάδιο έως την Παρασκευή 23/9/2016 στην Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής:

Η Φυσική Αγωγή στο Νέο Λύκειο

img-banner-3

Δήλωση Αθλητικών Δραστηριοτήτων στο μάθημα Φυσικής Αγωγής σχολ.έτους 2016-17

Επιλέξτε εδώ τις Αθλητικές Δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχετε κατά τη διάρκεια του μαθήματος Φυσικής Αγωγής (Φ.Α.) Α΄ και Β΄ τετραμήνου για το σχολικό έτος 2016-17 μέχρι και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016.

index

Προγραμματισμός Ενδοσχολικού Πρωταθλήματος σχολ.έτους 2016-17

Δηλώσετε συμμετοχή εδώ μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 για να  πάρετε μέρος στα Ενδοσχολικά Πρωταθλήματα του Λυκείου. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ΜΟΝΑΧΑ σε ΕΝΑ ομαδικό άθλημα ή σε ΕΝΑ ατομικό άθλημα ή σε μία οργανωτική επιτροπή ΕΝΟΣ αθληματος ή σε ΜΙΑ επιτροπή διαιτητών.

Κράτα το

Κράτα το

κάτω από: Προγράμματα Σπουδών Φ.Α., Προγραμματισμός Φ.Α., Φυσική Αγωγή, Φυσική Αγωγή | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλή Σχολική Χρονιά!!!

Νέα Προγράμματα Σπουδών Φ.Α. Λυκείου

Οκτ 201513

Ενημερωθείτε για τα

Νέα  Προγράμματα Σπουδών Φ.Α.

στο Λύκειο εδώ

img-banner-3

κάτω από: Προγράμματα Σπουδών Φ.Α., Φυσική Αγωγή, Φυσική Αγωγή | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέα Προγράμματα Σπουδών Φ.Α. Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Σεπ 201530

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

της Καθηγήτριας Μαρίας Καλφάκη

dance(ΕΛΑΧΙΣΤΑ – ΑΡΚΕΤΑ – ΠΟΛΥ – ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ)

 

 • Δείχνει ενδιαφέρον για το μάθημα
 • Συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του μαθήματος
 • Προσπαθεί να βελτιωθεί
 • Σέβεται τους κανόνες των αθλημάτων
 • Συνεργάζεται με τους συμμαθητές και τον καθηγητή
 • Αποδέχεται τους άλλους
 • Σέβεται την προσπάθεια των συμμαθητών
 • Σέβεται το αθλητικό υλικό και τις εγκαταστάσεις του σχολείου
 • Συμμετέχει στις συζητήσεις – διαλόγους την ώρα του μαθήματος
 • Εμπλέκεται σε συγκρούσεις με τους συμμαθητές
 • Ακολουθεί τις οδηγίες
 • Δείχνει αθλητικό πνεύμα και φέρεται ευγενικά
 • Είναι φιλότιμος και τις περισσότερες φορές δείχνει καλή διάθεση.
 • Φορά αθλητική περιβολή και αθλητικά παπούτσια.

ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΔΩ!!!

weight_lifter_2

κάτω από: Προγράμματα Σπουδών Φ.Α., Φυσική Αγωγή, Φυσική Αγωγή | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Αναλυτικό Πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής Λυκείου

Σεπ 201511

Ο προσανατολισμός της μάθησης στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο διαφοροποιείται, ακολουθώντας την εξελικτική πορεία των μαθητών και μαθητριών και τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην σωματική, πνευματική, κοινωνική και συναισθηματική τους ανάπτυξη. Οι δεξιότητες που αναπτύσσουν οι μαθητές και μαθήτριες, καθώς μεγαλώνουν, διευρύνονται και ποικίλλουν. Η ανάπτυξή τους αποτελεί μέρος των δεξιοτήτων που αναπτύσσουν συνολικά στο σχολείο, το οποίο οφείλει να δώσει νόημα στο μαθησιακό περιβάλλον, οργανώνοντας και διευκολύνοντας τη μάθηση και ανάπτυξη των μαθητών.

Το Πρόγραμμα Σπουδών στη Φυσική Αγωγή στο Λύκειο έχει τέσσερα βασικά συστατικά:

 • Ευκαιρίες για μάθηση μέσα από την κίνηση
 • Κατάλληλη διδασκαλία με έμφαση στη συμμετοχή, στην συνεργασία, στην προσωπική βελτίωση, στη θετική κοινωνική αλληλεπίδραση σε ομαδοσυνεργατικές πρακτικές και στην ενεργητική εμπλοκή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία
 • Περιεχόμενο και αντικείμενα με νόημα για τους μαθητές/μαθήτριες
 • Αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση του μαθητή για την προαγωγή της αυτορρύθμισης της συμπεριφοράς του

Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς κάθε μαθητής και μαθήτρια δηλώνει 1 έως 4 αντικείμενα με τα οποία θέλει να ασχοληθεί στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ο εκπαιδευτικός της Φ.Α. εντάσσει στον προγραμματισμό του (σε κάθε τετράμηνο) έως 4 αντικείμενα, ανάλογα με την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου και ανάλογα με τις δηλώσεις των μαθητών. Οι ομάδες «άσκησης» σε κάθε αντικείμενο λειτουργούν παράλληλα. Ο εκπαιδευτικός συντονίζει το εισαγωγικό μέρος του μαθήματος (προθέρμανση), επιβλέπει τις ομάδες και επεμβαίνει όπου χρειάζεται για να δώσει οδηγίες τεχνικής, τακτικής, κανονισμών, συμπεριφοράς, κλπ. (χωρίς να διακόπτει την άσκηση των ομάδων).

     Ο εκπαιδευτικός Φ.Α. προγραμματίζει τη συμμετοχή του σχολείου στους σχολικούς αγώνες, φροντίζοντας να περιλάβει τα αντίστοιχα αντικείμενα στο 1ο τετράμηνο, ώστε να κάνει ταυτόχρονα και την προετοιμασία των αθλητικών ομάδων. Τα σχέδια εργασίας μπορούν να ενσωματώνονται, εν μέρει σε ώρες Φ.Α., εν μέρει σε εργασία για το σπίτι και εν μέρει σε ώρες προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων (αγωγή υγείας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής σταδιοδρομίας, κλπ).

Tα κριτήρια που επηρεάζουν τη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας του μαθήματος της Φ.Α. στο 10 Πειραματικό Λύκειο Αθήνας είναι:

 1. Αντικείμενα επιλογής: 50% με άριστα 10 βαθμοί
 2. Παρουσίες, προσπάθεια, ενδιαφέρον στο μάθημα φυσικής αγωγής και στις αθλητικές δραστηριότητες του μαθήματος: 50% με άριστα 10 βαθμοί

   Σύνολο: 100% με άριστα 20 βαθμοί

Ο προγραμματισμός των αθλητικών δραστηριοτήτων στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθήνας περιλαμβάνει:

 • Έως 4 αντικείμενα που θα λειτουργούν παράλληλα σε κάθε τετράμηνο
 • Τον αριθμό των διδακτικών ωρών (ώρες Φ.Α. τετραμήνου)
 • Τους αγώνες, ενδοσχολικά πρωταθλήματα στα οποία θα πάρει μέρος ο μαθητής/η μαθήτρια
 • Τα σχέδια εργασίας (projects) που θα υλοποιηθούν παράλληλα ή σε συνδυασμό με τη Φυσική Αγωγή

κάτω από: Προγράμματα Σπουδών Φ.Α., Φυσική Αγωγή, Φυσική Αγωγή | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής Λυκείου

Πρόσφατα άρθρα

Αρχείο

Οκτώβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Translate

Τι είναι η γνώση?

Knowledge is power

Brain Gymnastics – Σκακιστική άσκηση

logo5

logo5


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων