Με το μυαλό στον… τελικό η ομάδα Πόλο του σχολείου μας!

Με το μυαλό στην… τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Πόλο που θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο, 22 και 23 Απριλίου, όπου και θα υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή, η ομάδα Πόλο του ΓΕΛ Βουλιαγμένης νίκησε και στον 4ο αγώνα της στην κεντρική πισίνα του ΟΑΚΑ με σκορ 19-10 την ομάδα της Γ’ Αθηνών και προχώρησε στην Γ’ φάση της 11ης Απριλίου στην Πάτρα.

πολο 4

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στον καταπληκτικό coach, τον Γυμναστή μας κ. Αντώνη Δήμου! Πολλά μπράβο και στον κ. Αλέξανδρο Βαρούχα για την υποστήριξη που παρέχει, φροντίζοντας για τα διαδικαστικά!

Το Λύκειο Βουλιαγμένης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου!

Έλαμψε με την παρουσία του, όπως κάθε χρόνο, το Λύκειο Βουλιαγμένης στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που κορυφώθηκαν με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Καθηγητές, γονείς, συγγενείς και φίλοι καμάρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριές του σχολείου μας!

παρελαση 1

παρελαση 2

παρελαση 3

Χρόνια Πολλά, Ελλάδα μας! Χρόνια πολλά στους μαθητές και τις μαθήτριές μας! Και του χρόνου!

Η εορτή της 25ης Μαρτίου στο Λύκειο Βουλιαγμένης

Με ουσία, καταπληκτική παρουσίαση και δυνατές ομιλίες γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας. Η εορτή ξεκίνησε με ομιλία του εκπαιδευτικού μας, Δρος Δημητρίου Γκίκα, Φιλολόγου, ο οποίος τόνισε πως η επέτειος μας διδάσκει ότι η ενότητα, η ομοψυχία και η συλλογικότητα επέφεραν την πολυπόθητη απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό και ότι ο αγώνας για την ελευθερία μας δεν σταματά ποτέ! Το λόγο έλαβε κατόπιν ο Αναπληρωτής Διευθυντής και Υποδιευθυντής του σχολείου Δρ Κωνσταντίνος Τσινταβής, ο οποίος σημείωσε πως στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες, γιορτάζουμε την αρχή των πολεμικών γεγονότων κι όχι το τέλος τους, στοιχείο που αναδεικνύει ιδιαίτερα τη σημασία της αγωνιστικότητας του λαού μας.

25 1

Στη συνέχεια, οι μαθήτριες της Α΄ Τάξης Αλκμήνη Γιαννοπούλου και Σίλια Θεοδόση παρουσίασαν με γλαφυρό και εύληπτο τρόπο τα βασικά γεγονότα, αλλά και τις πιο ουσιώδεις πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης.

25 3
25 2
25 4

Τέλος, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έψαλλαν όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο!

Η ομάδα Πόλο του Λυκείου Βουλιαγμένης στο δρόμο προς την κορυφή

Για μία ακόμη χρονιά, η ομάδα Πόλο του Λυκείου Βουλιαγμένης βρίσκεται στο δρόμο προς την κορυφή! Με δύο συνεχόμενες νίκες, έδειξε τα… δόντια της, επικρατώντας με σκορ 15 – 5 επί της 2ης Σχολικής ομάδας Ανατολικής Αττικής και με σκορ 17 – 4 επί της 1ης Σχολικής ομάδας Ανατολικής Αττικής, κατακτώντας την πρώτη θέση στην Ανατολική Αττική.

πολο 2

Η ομάδα μας ξαναπαίζει την Τρίτη 26/3, στοχεύοντας σε μία ακόμα ξέφρενη πορεία προς τα τελικά, με σκοπό να κατακτήσει για άλλη μια χρονιά το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Πόλο!

πολο 1
πολο 3

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά! Πολλά μπράβο και στον γυμναστή του σχολείου μας και coach της ομάδας, κ. Αντώνη Δήμου, αλλά και στον κ. Αλέξανδρο Βαρούχα, που συνόδευε τα παιδιά, φροντίζοντας για τα διαδικαστικά!

Ερωτηματολόγιο για τη Φωτοαξιολόγηση

Στα πλαίσια της συμμετοχής του Λυκείου Βουλιαγμένης στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο της ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής, παρακαλούμε τους μαθητές να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, μέρος της εργασίας μαθητών του σχολείου μας, πατώντας τον παρακάτω υπερσύνδεσμο:
https://forms.gle/Shbwk33MHbTVBcCr8
Το Ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και ολιγόλεπτο.
Παρακαλούμε να απαντηθεί μέχρι αύριο (Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024) το μεσημέρι.

Ευχαριστούμε!

Επίσκεψη στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς

Το σχολείο μας, στο πλαίσιο 5ήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής, επισκέφτηκε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωκοινοβούλιο με σκοπό τη βιωματική γνωριμία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Η εκδρομή μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αποδείξαμε ότι ενωμένοι και ενωμένες μπορούμε να πραγματοποιούμε τα όνειρά μας.
Ξεκινήσαμε με μια υπέροχη μέρα στην Χαϊδελβέργη, στις 4/3/2024.
Επισκεφτήκαμε το κάστρο της πόλης.
6

2

Θαυμάσαμε το τεράστιο βαρέλι!
3

Και περπατήσαμε στο μονοπάτι των φιλοσόφων!
4

5 1

Τη 2η μέρα, 5/3/2024, ξεκινήσαμε για τη Φρανκφούρτη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Περπατήσαμε στην όμορφη πόλη της Φρανκφούρτης.
6 1

Και πήραμε το δρόμο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
7 1

Η είσοδός μας στην Τράπεζα ήταν εντυπωσιακή!
8 1

9 1

Ενημερωθήκαμε για το ευρώ.
10 1

Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τον πληθωρισμό!
11 1

12 1

Ταξιδέψαμε στις χώρες του ευρώ.
13

Συνεδριάσαμε και λάβαμε αποφάσεις!
14

Και φύγαμε με γνώσεις και όρεξη … για ψώνια σε ευρώ!!!
15

Την 3η μέρα, 6/3/2024, επισκεφτήκαμε το Ευρωκοινοβούλιο.
Περπατήσαμε στην όμορφη πόλη του Στρασβούργου.
16

Ενημερωθήκαμε για τον ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου στη ζωή μας.
17

Και φύγαμε δίνοντας την υπόσχεση να ξαναγυρίσουμε!
18

Την 4η ημέρα, 7/3/2024, αποδείξαμε τι σημαίνει να είμαστε ΟΜΑΔΑ!
Όλοι και όλες μαζί αντιμετωπίσαμε την απεργία της αεροπορικής εταιρείας που μας κρατούσε μακριά από την Ελλάδα και με θάρρος, δύναμη, συνεργασία και αισιοδοξία καταφέραμε να ζήσουμε υπέροχες στιγμές στην πανέμορφη Πράγα!
19

Ήταν για όλες και όλους μια αξέχαστη εμπειρία!
Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την αμέριστη συμπαράστασή του.
Ευχαριστούμε τη ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής, τη Διεύθυνση του σχολείου και τον Σύλλογο Διδασκόντων για την υποστήριξή του.
Ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών και των μαθητριών για την εμπιστοσύνη τους και την ανταπόκρισή τους στις δύσκολες στιγμές.
Ευχαριστούμε το ταξιδιωτικό γραφείο Happy Days Travel για την επιτυχημένη διοργάνωση.
Ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς κ. Κατσάμπα, κ. Κωσταρίδου και κ. Ζαφειράδου που συνέλαβαν την ιδέα της εκδρομής και την υλοποίησαν με επιτυχία.
Και τέλος, ευχαριστούμε τα υπέροχα παιδιά του ΓΕΛ Βουλιαγμένης για την άψογη στάση τους, για τη σοβαρότητά τους, για την ζωντάνια και το γέλιο τους, που αποτελούν για μας πηγή έμπνευσης για την πραγματοποίηση παρόμοιων εκπαιδευτικών δράσεων στο μέλλον!

Απόφαση Ανάθεσης Εκδρομής στην Πάτρα

Στο παρακάτω έγγραφο μπορείτε να βρείτε το Πρακτικό για την απόφαση Ανάθεσης που αφορά στην πραγματοποίηση της Τριήμερης Εκπαιδευτικής Εκδρομής στην Πάτρα της Ά και Β΄ Τάξης του ΓΕΛ Βουλιαγμένης.



Λήψη αρχείου

Οδηγίες για τους μαθητές που γεννήθηκαν το 2006

Στον παρακάτω υπερσύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τις Οδηγίες Κατάθεσης Δελτίου Απογραφής Στρατεύσιμων Κλάσης 2027 (γεννημένοι το έτος 2006). Οι Οδηγίες αφορούν μαθητές Γ΄ ή και Β΄ Λυκείου που έχουν γεννηθεί εντός του 2006.

Υπερσύνδεσμος: https://myschool.sch.gr/help/myschool_prosklisi_strateusimwn_klasi_2027.pdf

Επείγουσα ανακοίνωση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024

Παρακαλούνται οι τελειόφοιτοι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων, να προσκομίσουν τέσσερις (4) φωτογραφίες (μικρές, όχι τύπου διαβατηρίου) έως και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ.

Οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία των Πανελλήνιων Εξετάσεων θα χρειαστεί, επίσης, να προσκομίσουν δύο (2) φωτογραφίες, στην καταληκτική ημερομηνία που αναγράφεται παραπάνω.

Εκ της Διευθύνσεως

Τσικνοπέμπτη με παραδοσιακούς χορούς και γλέντι!

Μέσα σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μας! Τραγούδια, παραδοσιακοί χοροί, ψήσιμο και πολύ κέφι αποτέλεσαν τα βασικά συστατικά της!

τσικνο1

Οι “ψήστες” μαθητές μας ανέλαβαν, μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή, κ. Αντώνη Δήμου, το δύσκολο έργο να ψήσουν με παραδοσιακό τρόπο τα κρεατικά που προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας! Η επιτυχία ήταν δεδομένη!

τσικνο2

Η κα Γιώτα Λυμπέρη, υπεύθυνη καθηγήτρια της Μουσικής Ομάδας του Σχολείου, προετοίμασε, μαζί με τους μαθητές, τραγούδια, αλλά και παραδοσιακούς χορούς που ξεσήκωσαν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς!

τσικνο5

Το κλίμα ήταν μαγευτικό και υπέροχο!

τσικνο3

Και του χρόνου!