Γιορτή Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα τραγούδησε η μουσική ομάδα του σχολείου μας στη γιορτή των Χριστουγέννων υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Λυμπέρη. Τη γιορτή παρακολούθησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1 3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 5 2

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η λαχειοφόρος αγορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με πλούσια δώρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 4 2

Το μεγάλο δώρο, ένα PLAYSTATION 5, κέρδισε ο μαθητής της Β τάξης Μπανέλλης Δημήτρης.

Συγχαρητήρια στη μουσική ομάδα και στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Λυμπέρη.

Συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την εξαιρετική διοργάνωση της λαχειοφόρου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Υποδιευθυντής και η Διευθύντρια σας εύχονται Χρόνια πολλά!

Και του χρόνου!

Πολυήμερη εκδρομή Γ Τάξης

Πολυήμερη εκδρομή στα Χανιά της Κρήτης πραγματοποίησε η Γ τάξη του σχολείου μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν μνημεία και σημαντικούς χώρους της πόλης όπως το γερμανικό νεκροταφείο Μάλεμε και του Τάφους των Βενιζέλων, αλλά και την πόλη Ηρακλείου με το εντυπωσιακό ενυδρείο της, τον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, τη Μονή Αρκαδίου στο Ρέθυμνο. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου.

IMG 7150 IMG 7151 IMG 7153 1 IMG 7154

Οι μαθητές και οι μαθήτριες γύρισαν γεμάτοι πλούσιες εικόνες και δυνατές αναμνήσεις.

Αρχηγός εκδρομής ήταν ο κ. Βαρούχας.

Συνοδοί οι εκπαιδευτικοί κ. Ραυτοπούλου, κ. Καράμπελας και κ. Χριστοδούλου.

Πανελλαδικές εξετάσεις: Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Ανακοινώθηκαν οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων, μουσικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για τη συμμετοχή των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων και στις Α.Σ.Τ.Ε. του Υπουργείου Τουρισμού, από το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 και εφεξής.

Διαβάστε το παρακάτω έγγραφο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ – 2024

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

«Έλα στη θέση μου»: Δράση ευαισθητοποίησης για τη συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2023, στο σχολείο μας διενεργήθηκε δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία και με τίτλο «Έλα στη θέση μου». Μέσω αυτής της δράσης, οι μαθητές, αφού παρακολούθησαν σχετικό βίντεο, συμμετείχαν ενεργά στη δράση με τον εξής τρόπο: κλείνοντας τα μάτια με ένα μαντίλι και χρησιμοποιώντας Λευκό Μπαστούνι, προσπάθησαν να κινηθούν στους χώρους του σχολείου. Μάλιστα, κάποιοι από τους συμμαθητές τους ανέλαβαν το ρόλο του οδηγού, προκειμένου να εξασκηθούν οι ίδιοι στο πώς να βοηθήσουν κάποιον με Οπτική Αναπηρία να διασχίσει ένα δρόμο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1 1 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3 1

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στη δράση με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, διατυπώνοντας μάλιστα πολλές ερωτήσεις αλλά και παρατηρήσεις βασισμένες στη δική τους εμπειρία για τα καθημερινά προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 4 1 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 5 1

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Άτομα αυτά στην καθημερινότητά τους. Τη δράση σχεδίασε και υλοποίησε ο εκπαιδευτικός μας Δρ Δημήτριος Γκίκας.

Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια δράσης ευαισθητοποίησης για τη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία που είχε υλοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, όταν το σχολείο μας επισκέφθηκε η κ. Δήμητρα Κοντοβά, εμψυχώτρια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο», το οποίο υλοποιείται από τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ).

Το Λύκειο Βουλιαγμένης αποτελεί σχολική μονάδα ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα συμπερίληψης των Ατόμων με Αναπηρία. Προσδοκούμε να διαμορφώσουμε αντίστοιχη κουλτούρα στους μαθητές μας, έτσι ώστε ο σεβασμός προς το συνάνθρωπο, άσχετα με τις όποιες ιδιαιτερότητές του, να είναι αυτονόητος.

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου θα γίνει στο σχολείο μας ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων.

Οι γονείς και κηδεμόνες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας

για την πρόοδο των παιδιών τους κατά τις ώρες 11:45-14:00.

ΓΕΛ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 240x300 1

Πανελλαδικές εξετάσεις: Μαθητές/τριες με σοβαρές παθήσεις (5% χωρίς εξετάσεις)

Ενεργοποίηση επταμελών επιτροπών για έκδοση Πιστοποιητικού Διαπίστωσης Πάθησης για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, για το σχολ. έτος 2024-25

Διαβάστε τις οδηγίες στο παρακάτω έγγραφο.

Προσοχή στις ημερομηνίες: 11 Δεκεμβρίου 2023 – 31 Ιανουαρίου 2024

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ 7ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

 

Φιλολογικές δράσεις

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία σειρά από  δράσεις στις τάξεις της Α και Γ λυκείου του σχολείου μας με προσκεκλημένη την κ. Νικολοπούλου Μαρία, διδάσκουσα στο τμήμα της Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.

Στην Α λυκείου έλαβε χώρα διαδραστική διδασκαλία στα πλαίσια του μαθήματος της νεοελληνικής λογοτεχνίας και στη θεματική  «τα φύλα στη λογοτεχνία» με παρουσίαση της εξέλιξης των ρόλων των δύο φύλων στην ελληνική κοινωνία και την απεικόνιση αυτών στην λογοτεχνία. Μέσω της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου  και της δραματοποίησης οι μαθητές και μαθήτριες ανέλαβαν ρόλους και  βιωματικά  παρουσίασαν στην τάξη τους διαφορετικές καταστάσεις από αντίστοιχα ενδεικτικά κείμενα διαφορετικών χρονικών περιόδων.

IMG 7044 1  IMG 7047

Στη Γ λυκείου και στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας ως μάθημα γενικής παιδείας πραγματοποιήθηκε δράση με αντικείμενο την αξία της προφορικής μαρτυρίας στην ιστορία ως στοιχείο ταυτότητας ή ως σημείο αναφοράς για την ερμηνεία των σύγχρονων γεγονότων. Οι μαθητές και μαθήτριες μοιράστηκαν  μαρτυρίες και στοιχεία που συγκέντρωσαν από το άμεσο περιβάλλον τους που αφορούν στη χρονική περίοδο του Β παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής από τους Γερμανούς και Ιταλούς στις περιοχές καταγωγής τους. Αναδείχθηκε η σημασία και το αποτύπωμα  των προσωπικών ιστοριών των ατόμων και πώς αυτές φωτίζουν διαφορετικά τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα.

IMG 7040 4 IMG 7043

Επίσης η κ. Νικολοπούλου απευθύνθηκε στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε εποικοδομητική συζήτηση και ενημέρωση για τις σπουδές στο τμήμα της Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών του ΕΚΠΑ.

Υπεύθυνη για την οργάνωση και συντονισμό των δράσεων είναι η φιλόλογος του σχολείου μας κ. Τζανετοπούλου Ασπασία.

Επιμορφωτική συνάντηση

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Διαχείριση τάξης και επικοινωνία στη σχολική ζωή», που διοργάνωσε ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης φιλολόγων Ανατολικής Αττικής κ. Κουτρούμπας Αθανάσιος. Ομιλήτρια ήταν η κ. Κωνσταντίνα Κουτρούμπα, Τακτική Καθηγήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος στο Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης ανάπτυξης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3

Η κ. Κουτρούμπα αναφέρθηκε στην εισήγησή της -μεταξύ άλλων- στους παράγοντες που καθιστούν δύσκολο το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, στον κομβικό ρόλο του εκπαιδευτικού για τη διαμόρφωση του παιδαγωγικού κλίματος της τάξης, στις αιτίες που οδηγούν στην απειθαρχία των μαθητών, στη σημασία της πρόληψης της απειθαρχίας. Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τους προβληματισμούς τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 7

Την επιμορφωτική συνάντηση παρακολούθησαν νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, μέντορες, ενδοσχολικοί συντονιστές καθώς και άλλοι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία παιδαγωγικής ευθύνης του κ. Κουτρούμπα.