Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ    ΣΗΜΑΙΑ 1 1  28 oct 2023 vari 114 scaled 1  ΣΗΜΑΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ΣΗΜΑΙΑ

Ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε με την παρέλαση στη Βάρη. Σημαιοφόρος και παραστάτες συμμετείχαν στη δοξολογία στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Βάρη. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο και διεξαγωγή της Παρέλασης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τη συμμετοχή τους με προετοιμασία από τον γυμναστή του σχολείου μας κ. Δήμου.

Φωτογραφία με τυμπανιστές: πηγή 3vita.gr

Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Η γιορτή μας ξεκίνησε με τον πανηγυρικό λόγο που εκφώνησε ο φιλόλογος του σχολείου μας κ. Γκίκας.

«Η επέτειος του ΟΧΙ δεν είναι μια απλή εκδήλωση. Αποτελεί μια διαρκής υπενθύμιση του αγώνα που όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι οφείλουμε να δίνουμε, προκειμένου να διατηρούμε την ελευθερία μας, τόσο σε καιρό πολέμου, όσο και σε καιρό ειρήνης».

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

Μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση του  κ. Στέφανου Σκαρμίντζου, MA/Military History – Ιστορικός/Ειδικός Συνεργάτης του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, με θέμα «Το έπος του ’40 – Έλληνες και αντίπαλοι. Αναβίωση και Παρουσίαση», η οποία παρουσιάστηκε σε συνεργασία με τον μαθητή Στάθη Γκίκα.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2  ΠΟΙΗΜΑ 1

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επετειακά τραγούδια από τη μουσική μας ομάδα, που μας παρέσυρε να τραγουδήσουμε μαζί της τραγούδια όπως το Bella Ciao και το Κορόιδο Μουσολίνι. 

ΤΡΑΓΟΥΔΙ 1

ΤΡΑΓΟΥΔΙ 2 

ΤΡΑΓΟΥΔΙ 3

ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Συγχαρητήρια στον εκπαιδευτικό κ. Γκίκα για τη διοργάνωση της γιορτής και στην εκπαιδευτικό κ. Λυμπέρη, συντονίστρια της μουσικής μας ομάδας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στη γιορτή.

Σας ευχόμαστε «Καλή Επέτειο»!

Εορτή της σημαίας

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου γιορτάσαμε στο σχολείο μας την Εορτή της σημαίας.

Η σημαιοφόρος και οι παραστάτες του σχολείου μας παρέλαβαν τη σημαία.

ΣΗΜΑΙΑ 1

Τα αριστεία και τα βραβεία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δόθηκαν στους μαθητές και τις μαθήτριές μας που αρίστευσαν και πρώτευσαν το σχολ. έτος 2022-23. Ανάμεσά τους οι απόφοιτοι της περσινής χρονιάς που παρέλαβαν τα αριστεία και τα βραβεία τους από τους εκπαιδευτικούς τους.

ΑΡΙΣΤΕΙΑ 1   ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2   ΑΡΙΣΤΕΙΑ 3

Επιπλέον, σε κάθε μαθητή και μαθήτρια δόθηκαν από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Κοντιλιέρη τα αριστεία και τα βραβεία του Συλλόγου. Θερμές ευχαριστίες!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 1 1   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2

Χρόνια Πολλά, Ελλάδα!

Διδακτικές επισκέψεις

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν σε διδακτικές επισκέψεις.

Η Α΄ Τάξη επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο και την Προεδρική Φρουρά, καθώς και τους χώρους όπου κατασκευάζονται οι στολές των ευζώνων.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ 2 1

                           ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 1                             ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2

Υπεύθυνη διοργάνωσης η εκπαιδευτικός κ. Κατσάμπα.

Η Β΄ Τάξη επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας CityLab στον Άλιμο, όπου συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καθώς και το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού.

IMG 6727 IMG 6728

IMG 6726 IMG 6725

Υπεύθυνη διοργάνωσης η εκπαιδευτικός κ. Δουμένη.

Η Γ΄ Τάξη επισκέφθηκε το Ορυκτολογικό Μουσείο Αγίου Κωνσταντίνου και τη μεταλλευτική στοά «Παρών» στο Λαύριο.

ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 1 ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 2

ΣΤΟΑ 1  ΣΤΟΑ 2

Υπεύθυνος διοργάνωσης ο εκπαιδευτικός κ. Καράμπελας.

Συνεργάστηκε η εκπαιδευτικός κ. Κιτριλάκη.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές εκπαιδευτικούς, στους συνοδούς εκπαιδευτικούς για τη συνεργασία τους και στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για την ενεργό συμμετοχή τους.

Έναρξη θεατρικής ομάδας

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου η θεατρική ομάδα του σχολείου μας ξεκίνησε τις συναντήσεις της. Με χαρά οι μαθητές και οι μαθήτριες υποδέχθηκαν την ηθοποιό και σκηνοθέτη κ. Νικολέτα Βλαβιανού, η οποία θα αναλάβει τη φετινή χρονιά τη θεατρική ομάδα του σχολείου μας.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 1

Στην πρώτη συνάντηση, συνάντηση γνωριμίας, η κ. Βλαβιανού συζήτησε με την ομάδα για το έργο που θα ανεβάσουν και τον τρόπο συνεργασίας. Τα παιδιά δέχθηκαν με χαρά την πρότασή της να συνεργαστούν μαζί της στη διασκευή του κειμένου.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2

Ευχόμαστε στη θεατρική ομάδα μας να απολαύσει τη «διαδρομή» μέχρι την παράσταση όσο την ίδια την παράσταση!

Εθελοντική συμμετοχή του σχολείου μας στην αθλητική διοργάνωση IRONMAN®70.3® Vouliagmeni

Μια ξεχωριστή ημέρα ήταν η Κυριακή 22 Οκτωβρίου για 40 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν ως εθελοντές και εθελόντριες στην αθλητική διοργάνωση IRONMAN®70.3® Vouliagmeni.

Το σχολείο μας ήταν υπεύθυνο για τον σταθμό υδροποσίας στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Όλοι μας απολαύσαμε κάθε στιγμή της ημέρας, από νωρίς το πρωί με το στήσιμο του σταθμού,

ΣΤΑΘΜΟΣ 1 ΣΤΑΘΜΟΣ 2 ΣΤΑΘΜΟΣ 3  ΣΤΑΘΜΟΣ 4

κατά τη διάρκεια του πρωινού δίνοντας στους αθλητές και τις αθλήτριες ροφήματα και τροφή και εμψυχώνοντάς τους κατά την υπερπροσπάθειά τους, μέχρι νωρίς το απόγευμα που πέρασαν οι τελευταίοι αθλητές.

ΣΤΑΘΜΟΣ 5  ΣΤΑΘΜΟΣ 6  ΣΤΑΘΜΟΣ 7  ΣΤΑΘΜΟΣ 8

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριές μας που αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους την Κυριακή στην εθελοντική δράση.

Συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό υπεύθυνη για τη διοργάνωση της δράσης κ. Κωσταρίδου.

ΟΜΑΔΑ 1 ΟΜΑΔΑ 2

Συνδιοργάνωση: ο γυμναστής του σχολείου μας κ. Δήμου.

Συνοδός: η Διευθύντρια του σχολείου κ. Κασκαντάμη.

Βιωματικό μάθημα για την Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιωματικό μάθημα για την Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας! Ο φιλόλογος του σχολείου μας, Δημήτριος Γκίκας, με τη βοήθεια μιας αρχαίας ασπίδας και μιας περικεφαλαίας κορινθιακού τύπου, δίδαξε μέσω βιωματικής μάθησης το μάθημα της Ιστορίας στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Λυκείου.

ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 1

Στο μάθημα έγινε αναφορά στον τρόπο μάχης της οπλιτικής φάλαγγας και στη σημασία που είχε αυτός ο τρόπος για την αντιμετώπιση της Περσικής εισβολής. Ο κ. Γκίκας έδειξε στα παιδιά πώς σχηματίζεται μια φάλαγγα, ενώ κάλεσε και τους μαθητές να σηκώσουν την ασπίδα και να φορέσουν την περικεφαλαία, ενθουσιάζοντας τα παιδιά!

ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 2 ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 3

Αναφέρθηκε, επίσης, στην αξία της πολύχρονης εκπαίδευσης που απαιτούσε αυτός ο τρόπος μάχης, στην αίσθηση της συλλογικότητας αλλά και της κοινωνικής ισότητας που δημιουργούσε, καθώς και στο γεγονός ότι στην Αρχαία Ελλάδα η έννοια του πολίτη ήταν συνυφασμένη με την έννοια του οπλίτη, ο οποίος υπερασπιζόταν την πατρίδα του από κάθε απειλή.

Έναρξη του Επιχειρηματικού Ομίλου του σχολείου μας

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Επιχειρηματικού Ομίλου του Σχολείου μας με συμμετοχή μαθητών και μαθητριών και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Είχαμε τη χαρά να καλωσορίσουμε στη φετινή μας ομάδα μαθητές και μαθήτριες της Α’ Λυκείου, καθώς και μαθητές και μαθήτριες της περσινής μας ομάδας.

Στο πλαίσιο του ομίλου μας θα εκπονήσουμε το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» υπό την αιγίδα του Οργανισμού Junior Achievement Greece, που έχει ως στόχο να προάγει τον οικονομικό εγγραμματισμό, το πνεύμα συνεργασίας και ποικίλες άλλες δεξιότητες στο σχολικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα θα συντονίσουν οι καθηγήτριες κ. Ελένη Ραυτοπούλου, οικονομολόγος και κ. Μαρία Κιτριλάκη, βιολόγος.

Καλή επιτυχία στις εργασίες του ομίλου!

Έναρξη του Λογοτεχνικού Ομίλου του σχολείου μας

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι εργασίες του Λογοτεχνικού Ομίλου του σχολείου μας!

IMG 6600 1

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, ο Λογοτεχνικός Όμιλος του σχολείου μας στοχεύει στην καλλιέργεια των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών και των μαθητριών μας καθώς και της αγάπης για τη λογοτεχνία ειδικότερα. Στα πλαίσια αυτά, σκοπός του Ομίλου είναι και η επαναδραστηριοποίηση του Web Radio του σχολείου, με την ονομασία “Lake Radio”, η οποία χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη!

Η κεντρική θεματολογία του Λογοτεχνικού Ομίλου για το έτος 2023 – 2024 είναι:  Η Ανατολίτικη Ποίηση και η πρόσληψή της από Έλληνες ποιητές.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Δημήτριος Γκίκας (ΠΕ02) και Παναγιώτης Βούζης (ΠΕ02).

Ευχόμαστε στους υπεύθυνους καθηγητές, στους μαθητές και τις μαθήτριές μας καλά λογοτεχνικά και ραδιοφωνικά «ταξίδια»!