Συμμετοχή του σχολείου μας στην 99η Διεθνή Σύνοδο του ΕΚΝΕ

Γεμάτος μοναδικές γνώσεις και εμπειρίες επέστρεψε ο μαθητής μας Νικόλας Στρατουδάκης από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου συμμετείχε στην 99η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (ΕΚΝΕ), 4-14 Αυγούστου. Ο μαθητής μας είχε επιλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων της χώρας μας, ανάμεσα σε 114 Έλληνες μαθητές και μαθήτριες, ως ένας από τους εκπροσώπους της χώρας μας για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

                                                                                Welcome Booklet – BAKU 2023

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ          BAKU 2023

Στην 99η Διεθνή Σύνοδο του ΕΚΝΕ συμμετείχαν 270 νέοι από 35 χώρες, οι οποίοι συζήτησαν σε ομάδες εργασίας επίκαιρα θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη Ευρώπη, όπως ο πόλεμος, η προστασία του περιβάλλοντος, η παιδεία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ασφάλεια, το εμπόριο. Κάθε ομάδα ετοίμασε ένα νομοσχέδιο το οποίο εστάλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς μελέτη και συζήτηση.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Παρόλο που το πρόγραμμα της Συνόδου ήταν πολύ γεμάτο, ο Νικόλας είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει και να ανταλλάξει απόψεις με νέους και νέες από πολυάριθμες χώρες, καθώς και να γνωρίσει τον σπουδαίο πολιτισμό του Αζερμπαϊτζάν.

Σε συνέχεια της εξαιρετικής συμμετοχής του στις εργασίες της Συνόδου,  δέχτηκε προσκλήσεις να συμμετάσχει σε περιφερειακά συνέδρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στη Φιλανδία και στην Τσεχία.

Συγχαρητήρια, Νικόλα! Σου ευχόμαστε να συνεχίσεις τη δράση σου!

Ευχόμαστε και άλλοι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας να ζήσουν αυτή την εμπειρία!

Ολοκλήρωση εγγραφής στην επόμενη τάξη για το σχολ. έτος 2023-24

Οι κηδεμόνες όλων των μαθητών και των μαθητριών της Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξης παρακαλούνται να προσκομίσουν στο σχολείο από την 1η Σεπτεμβρίου έως την έναρξη των μαθημάτων ή να αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail του σχολείου lykvouli@sch.gr ( έως την έναρξη των μαθημάτων) τα εξής:

1. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

2. ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ – ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

3. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 2ου ΓΟΝΕΑ

Σε περίπτωση διακοπής της συμβίωσης, ο δεύτερος γονέας θα πρέπει να συμπληρώσει την ακόλουθη Υπεύθυνη Δήλωση:  ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 2ου ΓΟΝΕΑ

4. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΘΗΤΗ / ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ

(Μόνο για αλλοδαπούς) Πρωτότυπο πιστοποιητικό γέννησης από τη χώρα προέλευσης και επίσημα μεταφρασμένο.

 

Οι γονείς των μαθητών και των μαθητριών της Α΄ Τάξης θα προσκομίσουν επιπλέον:

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή / Μαθήτριας (Α.Δ.Υ.Μ.) Η έκδοση του Α.Δ.Υ.Μ. από δημόσια υπηρεσία υγείας γίνεται δωρεάν  (Ασκληπιείο Βούλας – Τηλ. ραντεβού: 14970 / Κέντρο Υγείας Βάρης- Τηλ.: 213 2030300).

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Α) Στην περίπτωση που προσκομίσετε τα έγγραφα στο σχολείο, παρακαλούμε η υπογραφή της Υπεύθυνης Δήλωσης να γίνεται στο σχολείο. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσκομίσετε Υπεύθυνη Δήλωση που έχει εκδοθεί μέσω του gov.gr.

B) Στην περίπτωση που αποστείλετε τα έγγραφα ηλεκτρονικά στο e-mail του σχολείου, απαιτείται η έκδοση της Υπεύθυνης Δήλωσης μέσω του gov.gr.

Καλή σχολική χρονιά!

Διάκριση μαθητή μας

Ο μαθητής μας και αθλητής του Ν.Ο.Β. Γιαννάτος Νίκος στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα Εφήβων πόλο!

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ U17

Στη Μανίσα της Τουρκίας, τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, η εθνική ομάδα μας νίκησε με 9-8 τη Σερβία στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U17 και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού πόλο τον τίτλο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Συγχαρητήρια, Νίκο!