Πρόγραμμα “Υιοθεσίας Βυζαντινού Μνημείου” Άγιος Γεώργιος Ομορφοκκλησιάς

εικόνα Viber 2024 04 10 12 36 11 585

Οι μαθητές της Α τάξης συμμετείχαν και υλοποίησαν τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα της Ιεράς μητροπόλεως Καστοριάς “Υιοθεσία Βυζαντινού μνημείου”. Το μνημείο που επιλέχθηκε είναι ο Άγιος Γεώργιος Ομορφοκκλησιάς. Οι μαθητές με την καθοδήγηση και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Κωνσταντίνου Αθανασίου ΠΕ 04.02, Βασιόπουλου Σωκράτη ΠΕ 01 και Σταθοπούλου Βασιλικής  ΠΕ 02 χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν από ένα θέμα σχετικά με το ναό.

Μελέτησαν γενικά στοιχεία για το ναό που είναι διαθέσιμα στο ιντερνετ, αναζήτησαν πληροφορίες σε βιβλία σχετικά με τα μνημεία της Καστοριάς και ενημερώθηκαν στο σχολείο από την συντηρήτρια κα Αμαλία Γκιμουρτζίνα για το πως γίνεται η συντήρηση των μνημείων. Ειδικά για την Καστοριά, των εκκλησιών και των αρχοντικών. Στην επίσκεψη που οργανώθηκε για επί τόπου γνωριμία και έρευνα του μνημείου, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον αρχαιολόγο κ Ιωάννη Σίσσιο και να συζητήσουν με τον εφημέριο του ναού π Δημήτριο Αναγνωστόπουλο για τη λειτουργία του ναού σήμερα.

Στη συνέχεια αφού συγκέντρωσαν αρκετό πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό, κάθε ομάδα οργάνωσε από μια παρουσίαση για το θέμα της. Επίσης ετοίμασαν σύντομο βίντεο παρουσίασης του ναού.

  1. ΟΜΑΔΑ Α Ιστορία του ναού. 
  2. ΟΜΑΔΑ Β Αρχιτεκτονική του ναού
  3. ΟΜΑΔΑ Γ Εικονογραφία του Ναού 
  4. ΟΜΑΔΑ Δ Ανάγλυφη εικόνα του Αγίου Γεωργίου 
  5. ΟΜΑΔΑ Ε Συνεντεύξεις – Λειτουργία, συντήρηση

Το απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου :

Το Απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου από το Λύκειο Μεσοποταμίας (βίντεο) – Φούιτ.gr (fouit.gr)

 

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Πρόγραμμα “Υιοθεσίας Βυζαντινού Μνημείου” Άγιος Γεώργιος Ομορφοκκλησιάς”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *