ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Ιστολόγιο (Blog) του ΓΕΛ Χρυσούπολης

ΓΕΛ  Ζωσιμαίας Σχολής – Εκδήλωση για τον ψηφιακό γραμματισμό.

Φεβ 202422

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 το ΓΕΛ Χρυσούπολης στα πλαίσια του προγράμματος Σχολεία Πρέσβεις, παρακολουθήσαμε τη συζήτηση σε στρογγυλή τράπεζα που διοργάνωσε το πρότυπο ΓΕΛ  Ζωσιμαίας Σχολής, για το ψηφιακό γραμματισμό.

Μετά το πέρας των συζητήσεων και τις παρεμβάσεις των επίσημων προσκεκλημένων κατανοήσαμε πως ένα τεράστιο πλήθος από ικανότητες και δεξιότητες απαιτούνται ώστε να αναζητήσουμε, να διαχειριστούμε, να αναλύσουμε, να αξιολογήσουμε και να κατανοήσουμε τις πληροφορίες ψηφιακού περιεχομένου, αλλά και πόσες πολλές διαδικασίες και δυνατότητες μας παρέχει ο ψηφιακός γραμματισμός, ώστε να δημιουργήσουμε,  να αναπτύξουμε και να συγγράψουμε το περιεχόμενό του. Έγινε κατανοητό το εύρος της έννοιας του και πόσο σημαντικός είναι στη σύγχρονη εποχή μας. Κατανοήσαμε πόσο χρήσιμο εργαλείο είναι για όλους μας και πόσο απαραίτητο να αξιολογούμε πάντα το περιεχόμενο που συναντούμε στο διαδίκτυο και πόσο μεγάλη σημασία έχει η ασφάλεια στην οποιαδήποτε περιήγηση μας στον κυβερνοχώρο.

Έτσι συμπεράναμε πως προκειμένου να αντλήσουμε στο έπακρο τα οφέλη που μπορεί η τεχνολογία να μας παρέχει, κρίνεται αναγκαίο να καλλιεργήσουμε τον ψηφιακό γραμματισμό, ειδάλλως διατρέχουμε αμέτρητους κινδύνους κατά την περιήγηση μας στον αχανή χώρο του κυβερνοχώρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλώς ήρθατε στο σχολείο μας!

Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Αρχείο

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας της σχολικής μονάδας του ΓΕΛ Χρυσούπολης με τους μαθητές ή/και τους κηδεμόνες τους.Λογότυπο Σχολείου4

Διεύθυνση:   ΘΡΑΚΗΣ 10 ΤΚ 64200 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 2591350628

e-mail: mail@lyk-chrys.kav.sch.gr

 

Δείτε το Ωράριο Λειτουργίας του σχολείου μας. Πρόγραμμα ενημέρωσης Γονέων & Κηδεμόνων για την Α’ τάξη, για την Β’ τάξη και για την Γ’ τάξη.  Φυσικά μπορείτε να ενημερώνεστε και οποιαδήποτε άλλη στιγμή, εφόσον  ο καθηγητής βρίσκεται στο σχολείο.

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα.

facebook

 

 

 

Βρείτε μας στο χάρτη.

 

.

Πρόγνωση του Καιρού



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων