ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Ιστολόγιο (Blog) του ΓΕΛ Χρυσούπολης

η θεατρική ομάδα στη Θεσσαλονίκη

Μαρ 201921

Η θεατροπαρέα ανάμεικτη γυμνασιόπαιδα και λυκειόπαιδα ταξιδέψαμε στη Θεσσαλονίκη Τρίτη 19-3 για να δούμε.  Από την πρώτη στιγμή σιωπήσαμε, συγκεντρωθήκαμε, καθηλωθήκαμε.Ο Κρίστοφερ Μπουν ,ένας παράξενος νέος υψηλής λειτουργικότητας συνδρόμου Asperger ξέρει πάρα πολλά για τα μαθηματικά και πολύ λίγα για τους ανθρώπους.  Ψάχνοντας να βρει ‘’ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα’’ βρίσκει τη μητέρα του. Η θεατρική παράσταση ήταν συγκλονιστική. Άγγιξε ψυχές γιατί ο αυτισμός πρόβαλε τους εαυτούς -γονείς , -εφήβους, -δασκάλους. Οι μαθητές μας συζήτησαν με τους συντελεστές της παράστασης και η κριτική τους έγινε συννεφόλεξα!

Φθάσαμε στη Χρυσούπολη, αναλογιζόμενοι ‘’μπορούμε;’’

 

υγ. Ευχαριστούμε όλη τη θεατρική ομάδα μας γιατί ήταν υποδειγματικοί μαθητές, επισκέπτες, συζητητές, τουρίστες, χορευτές, θεατές!

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ

ΓΙΑΡΙΜΠΑΠΑ Β.     ΟΦΡΥΔΟΠΟΥΛΟΥ Α.

Etwinning School Label

Μαρ 201919

Το σχολείο μας ανήκει πλέον στην μικρή ομάδα των σχολείων-ηγετών της ΕΕ. Μας απονεμήθηκε η ετικέτα Etwinning School. Ιδού μια μικρή στατιστική που αποδεικνύει το μέγεθος του επιτεύγματός μας. Στην ΕΕ υπάρχουν πάνω από 100.000 σχολεία όλων των βαθμίδων. Από αυτά, μόνο το 20% πραγματοποιεί κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και από αυτά, μόνο 1004 βραβεύτηκαν με την ετικέτα etwinning school (70 από όλες τις βαθμίδες στην Ελλάδα). Πρόκειται για μια πραγματικά μεγάλη επιτυχία.

Η ετικέτα Etwinning School αποδεικνύει τη δέσμευση του σχολείου μας στις αρχές της ομαδικότητας και της συνεργατικότητας. Πιστοποιεί ότι στο σχολείο μας εφαρμόζονται καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές και δραστηριότητες που έχουν σημαντικές θετικές επιπτώσεις τόσο στο εκπαιδευτικό έργο του όσο και στην ευρύτερη κοινωνία της πόλης μας. Διαβεβαιώνει τους μελλοντικούς μαθητές μας ότι σε αυτό το σχολείο θα λάβουν μια φροντισμένη μόρφωση που θα τους προσφέρει δυνατότητες και προοπτικές.

Τα βραβευμένα σχολεία:

 • Θα προβληθούν σημαντικά σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο
 • Θα σχηματίσουν ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο ηγετικών σχολείων του eTwinning που θα εμπνεύσει τη μελλοντική εξέλιξη του eTwinning
 • Θα αναγνωριστούν ως ηγέτες στους εξής τομείς:
  • Ψηφιακή πράξη
  • Πρακτική ψηφιακής ασφάλειας
  • Καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις
  • Προώθηση της συνεχούς επαγγελματικής επιμόρφωσης του προσωπικού
  • Προώθηση συνεργατικών μαθησιακών πρακτικών με το προσωπικό και τους μαθητές
 • Θα μπορούν να επιδεικνύουν την Ετικέτα Σχολείου eTwinning σε όλα τα προωθητικά και ενημερωτικά υλικά.
 • Το προσωπικό και οι διευθυντές των βραβευμένων σχολείων θα προσκαλούνται σε προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για την επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία που δίνει στο σχολείο μας νέες δυνατότητες για το μέλλον.

Επιστροφή από την 6ήμερη εκδρομή των μαθητών της Γ’ τάξης.

Μαρ 201918

Μια πρόβα για το επόμενο στάδιο της ενηλικίωσης, της φοιτητικής ζωής, της ξεγνοιασιάς.

Δόθηκε στους μαθητές μας ένα δώρο, από αυτά που θα τους συντροφεύουν στο μέλλον και πιστεύουμε ότι μετά από κάποιο διάστημα θα επιστρέψουν να το ξανανιώσουν.

Ως Διευθυντής αισθάνομαι την ανάγκη δημόσια να ευχαριστήσω τους μαθητές για την άψογη συνεργασία τους αλλά και τους συνοδούς καθηγητές: την κ. Μακρογιάννη Λίτσα, την κ. Κοντοκωνσταντή Βαλεντίνη, την κ. Κεφαλά Αναστασία και τον κ. Κωτούλα Αριστείδη για την ευσυνειδησία, την αγάπη και το ειλικρινές ενδιαφέρον που επέδειξαν, ευρισκόμενοι πάντα με προθυμία στο πλάι των μαθητών.

Κάντας  Νίκος.

«Το αίνιγμα της ποίησης»

Μαρ 201912

Την Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019, μαθητές από όλες τις τάξεις «συναντήθηκαν» με δύο σπουδαίες Ελληνίδες ποιήτριες, την Ζωή Καρέλλη και την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας, με τη συμμετοχή των υπέροχων Κατερίνας Συμεωνίδου, Ναταλίας Άννας Βασιλέκα, Κυριακής Μακέδου και Κατερίνας Τσίρμπα, έδωσαν στα παιδιά του σχολείου την ευκαιρία να «ακούσουν» το λόγο των δύο ποιητριών, να συγκινηθούν με την εικόνα τους, να διαβάσουν ποιήματά τους και να εμπνευστούν από αυτά, ώστε να εικονοποιήσουν τους στίχους τους.

Για του λόγου το αληθές:

Ενημέρωση για τις στρατιωτικές σχολές.

Μαρ 20196

Σε συνεργασία με την υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής του ν.Καβάλας, κα  Αποστολίδου Φανή, οργανώθηκε ενημέρωση από την Μεραρχία της Καβάλας για τις στρατιωτικές σχολές.

Την ενημέρωση πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου, ο Επίλαρχος Βιδούρας Κωνσταντίνος, επιτελής  της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, με έδρα την Καβάλα

Την ενημέρωση παρακολούθησαν μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου μας .

Ενημερωτική συνάντηση.

Μαρ 20195

Αγαπητοί γονείς,

οι συνοδοί καθηγητές της 6-ήμερης εκδρομής της Γ’ Λυκείου, σας προσκαλούν την Τετάρτη 6/3/2019 και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο του Λυκείου μας για ενημέρωση σχετικά με την εκδρομή των παιδιών σας στην Κρακοβία/Πράγα.

Ο  Δ/ντής

Νικόλαος Σ. Κάντας.

 

Νέα διαδικασία εισαγωγής φοιτητών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών.

Φεβ 201922

Με τη νέα διαδικασία εισαγωγής στα 3 μουσικά Τμήματα,

– Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου,

– Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας,

– Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων

πέρα από τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα στο μάθημα «Νεοελληνική Γλώσσα» ΓΕΛ ή «Νέα Ελληνικά» ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα εξεταστεί και στα 2 μουσικά μαθήματα «Μουσική Εκτέλεση και Ερµηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση». Διαβάστε όλο το άρθρο »

Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος με προσφορές για τη διοργάνωση εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Θεσσαλονίκη.

Φεβ 201922

Ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης προκηρύσσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος με κλειστές προσφορές, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 33120/ΓΔ4 (ΦΕΚ Β 681/ 06-03-2017) για την διοργάνωση εκπαιδευτικής επίσκεψης  στην Θεσσαλονίκη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Προορισμός: Θεσσαλονίκη.

► Ημέρα και ώρα αναχώρησης: Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 στις 07:15.

► Ημέρα και ώρα επιστροφής: Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 στις 21:00.

► Αριθμός συμμετεχόντων μαθητών: 44 (20 Αγόρια, 24 Κορίτσια)

► Αριθμός συνοδών καθηγητών: Τέσσερις (4) (Αρχηγός εκδρομής και 3 συνοδοί καθηγητές)

 

Ολόκληρη την προκήρυξη μπορείτε να τη δείτε παρακάτω.

 Λήψη αρχείου

Διαγωνισμός Χημείας 2019

Φεβ 201921

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 8:30πμ, και θα διαρκέσει τρεις (3) ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το έγγραφο

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ Α2 (ΑΡΧΑΙΑ)

Φεβ 201920

Τα παιδιά του Α2 εργάστηκαν με κέφι και μελέτησαν το απόσπασμα από τα Ελληνικά του Ξενοφώντα, 2, 3, 50-56. Σας παρουσιάζουμε τις εργασίες τους κι εγώ προσωπικά τους ευχαριστώ για τη συνεργασία τους.

 

« Παλιότερα άρθρα

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Αρχείο

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας της σχολικής μονάδας του ΓΕΛ Χρυσούπολης με τους μαθητές ή/και τους κηδεμόνες τους.Λογότυπο Σχολείου4

Διεύθυνση:   ΘΡΑΚΗΣ 10 ΤΚ 64200 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 2591024197 -2591022021

Τηλεομοιότυπο (Fax): 2591022021

e-mail: mail [at] lyk-chrys.kav.sch.gr

 

Δείτε το Ωράριο Λειτουργίας του σχολείου μας. Οι Γονείς και Κηδεμόνες μπορούν να ενημερώνονται από την πλειονότητα των καθηγητών του σχολείου μας κάθε Τετάρτη στο 1ο διάλειμμα (09:45-10:00), στο 2ο διάλειμμα (10:40-10:50) και στο 3ο διάλειμμα (11:30-12:15) από το σύνολο σχεδόν των διδασκόντων καθηγητών. Επιπλέον ώρες που θα είναι διαθέσιμοι οι εκπαιδευτικοί για ενημέρωση μπορείτε να δείτε πατώντας  στον επόμενο σύνδεσμο  Διαθέσιμες ώρες για επίσκεψη γονέων

 

facebook

Ενημερωθείτε

από το Facebook!!

Βρείτε μας στο χάρτη.

 

.

Πρόγνωση του Καιρού

RSS Τεχνολογικά … ΝέαTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων