Σεπ 16
27

Συμμετοχή στη δράση: “Wheeling2help”

Κάτω από (Περιβάλλον) από στις 27-09-2016 και με ετικέτα , ,

wheeling2help-vol.2

Συμμετοχή του ΚΠΕ Νέας Κίου στη δράση “Wheeling2help”

 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου θα συμμετάσχει στην εθελοντική δράση του Wheeling2help vol.ll (7/9- 9/10) με στόχο την ενημέρωση για παιδιά με αναπηρία, η οποία θα λάβει χώρα σε είκοσι ελληνικές πόλεις, ανάμεσά τους και το Ναύπλιο.

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Φιλελλήνων στο Ναύπλιο, στις 18:00- 20:00 τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου θα βρίσκονται εκεί, οργανώνοντας καλλιτεχνικό εργαστήρι που απευθύνεται σε μαθητές/-τριες και ενήλικες, με στόχο την προβολή της αξίας του εθελοντισμού για το Περιβάλλον και τον Άνθρωπο. Οι συμμετέχοντες, θα δημιουργήσουν μια αφίσα με μηνύματα ευαισθητοποίησης για τον εθελοντισμό, την αναπηρία, το περιβάλλον, θα φτιάξουν το «Δέντρο των ευχών» και το «Δέντρο του εθελοντισμού»…

Τί είναι το «wheeling2help vol 2»;

Η δράση ξεκίνησε το 2015 με το wheeling2help, όπου ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση μαζί με μία μικρή ομάδα εθελοντών ξεκίνησαν ποδηλατώντας από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα διασχίζοντας 2.500 χλμ σε 35 ημέρες και περνώντας από 8 χώρες. Ο σκοπός τους, ο οποίος και επιτεύχθηκε, ήταν να μαζέψουν χρήματα για τα παιδιά της «Φλόγας». Το ταξίδι τους συνεχίζεται με το wheeling2help vol 2 με στόχο αυτή τη φορά να συγκεντρωθεί το ποσό το 19.000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, εκ των οποίων πέντε θα λάβει η κάθε πόλη σταθμός, προκειμένου να παραχωρηθούν σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Θα ξεκινήσουν ποδηλατώντας στις 7 Σεπτεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη και θα καταλήξουν στις 9 Οκτωβρίου στην Κρήτη. Σταθμοί τους θα είναι 20 πόλεις μεταξύ των οποίων και η δική μας, όπου θα πραγματοποιηθούν γιορτές εθελοντισμού, αθλητισμού και ευαισθητοποίησης όχι μόνο για τη συγκέντρωση του ποσού των 19.000 ευρώ αλλά και για να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα άτομα με αναπηρία.

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *