Δραστηριότητες 2018 – 2019


1. 5ος Δρόμος Μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή

 

“Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο”

 

 

 

Τα μέλη της Π.Ο.  του Κ.Π.Ε.  Νέας Κίου συμμετείχαν ως εθελοντές στη διοργάνωση του 5ου Δρόμου Μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 17:00.

 

Φωτογραφίες εδώ.

2. Ποδηλατάδα στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου

 

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη, από τις Διευθύνσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, το ΚΠΕ Νέας Κίου και το Δήμο Ναυπλιέων, ποδηλατάδα στο Ναύπλιο. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τη βόλτα με ποδήλατα, έδωσαν το μήνυμα για μια βιώσιμη πόλη με περιορισμένους ρύπους και ένα φιλικό προς τον άνθρωπο περιβάλλον!

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

 

Φωτογραφίες εδώ.

 

3. Ποδηλατάδα:  Άργος – Κεφαλάρι – Άργος

Mε αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, το ΚΠΕ Νέας Κίου με τη συμπαράσταση του Δήμου Άργους -Μυκηνών και του ΝΠΔΔ, Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός, πραγματοποίησε την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη, ποδηλατοδρομία στον αργολικό κάμπο. Το μήνυμα, για μια εναλλακτική μετακίνηση μέσα στην πόλη, για έναν υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της άθλησης αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος από τους ρύπους, δόθηκε στους συμμετέχοντες όλων των ηλικιών.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

 

Φωτογραφίες εδώ.

 

 

4. “Πνοές ανέμων”

Η συμβολή του αέρα στην εξέλιξη  του Ναυπλίου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας  σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας, το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου και την Εθνική Πινακοθήκη Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου – παράρτημα Ναυπλίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πνοές Ανέμων», πραγματοποίησε 18-19 Οκτώβρη,  εκδηλώσεις στο Ιστορικό κέντρο της πόλης του Ναυπλίου και στην Ακροναυπλία.

Σε συγκεκριμένες στάσεις θέασης, έγιναν αναφορές σε θέματα όπως:  Η κατεδάφιση των τειχών του ιστορικού κέντρου και ο ρόλος του αέρα στην πόλη, η ανάπτυξη του λιμανιού, η σημερινή χρήση του αέρα για την παραγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας καθώς και η τοπογραφία της Ακροναυπλίας  που συνέβαλλε στην  κατασκευή των ανεμόμυλων στον ιστορικό βράχο.

Στη συνέχεια υλοποιήθηκαν βιωματικά παιχνίδια προσανατολισμού, γνωριμία με την ονομασία των ανέμων και εργαστήρι κατασκευής παιχνιδιών που κινούνται με τον αέρα (φουρφούρια).

φωτογραφίες εδώ

 

5. Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”Φύση, Τέχνη και Πολιτισμός στην εκπαίδευση για την Αειφορία”

 

 

 

 

 

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    

     «Φύση, Τέχνη και  Πολιτισμός στην Εκπαίδευση για την Αειφορία»

 

              Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Κ.Π.Ε.) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εντάσσεται στον Άξονα προτεραιότητας 6 –ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ «Περιφέρειες σε Μετάβαση (ΜΕΤ)», διοργανώνει,  με την Υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, διήμερο (2ήμερο) Εισαγωγικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών, με τίτλο:

«Φύση, Τέχνη και  Πολιτισμός στην Εκπαίδευση για την Αειφορία»

Το σεμινάριο συνολικής διάρκειας 14 διδακτικών ωρών,  θα υλοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και ώρα 16:30 έως την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 15:00 στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου και σε πεδία της περιοχής.

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να επιμορφωθούν σε εννοιολογικές αρχές, μεθοδολογικές προσεγγίσεις και καλές πρακτικές της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, ώστε να υποστηρίξουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Θα περιλαμβάνει θεωρητικές προσεγγίσεις και βιωματικές εργασίες πεδίου, δίνοντας έμφαση στη Μουσειακή Αγωγή και στην εκπαιδευτική αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε  60 εκπαιδευτικούς από τις εξής Διευθύνσεις Εκπαίδευσης:

  1. Α/θμια Εκπαίδευση Αργολίδας(10 συμμετέχοντες),
  2. Β/θμια Εκπαίδευση Αργολίδας(10 συμμετέχοντες),
  3. Α/θμια Εκπαίδευση Αχαΐας(10 συμμετέχοντες),
  4. Β/θμια Εκπαίδευση Αχαΐας(10 συμμετέχοντες),
  5. Α/θμια Εκπαίδευση Αρκαδίας(10 συμμετέχοντες),

6.  Α/θμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας(10 συμμετέχοντες).

 

Φωτογραφίες εδώ