Μαρ 16
16

«Με ανοιχτά τα σύνορα της ψυχής… Περιβάλλον και Πόλεμος»

Παράταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος! 

AfisaΤο Κ.Π.Ε. Νέας Κίου, σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, προσκαλεί τους μαθητές/-τριες να εκφραστούν δημιουργικά, συμμετέχοντας στη δράση: «Με ανοιχτά τα σύνορα της ψυχής… Περιβάλλον και Πόλεμος».

Η δράση διεξάγεται με αφορμή το επίκαιρο ζήτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας. Το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου, λόγω της Μικρασιατικής καταγωγής των κατοίκων της μικρής πόλης που το φιλοξενεί και της διαρκούς αναζήτησης των αλησμόνητων πατρίδων τους, ευαισθητοποιημένο στο θέμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, επιχειρεί με αυτή τη δράση να συμβάλλει στην ενίσχυση του περιβαλλοντικού, κοινωνικού και πολιτικού γραμματισμού των μαθητών/-τριών με κυρίαρχες τις έννοιες της κοινωνικής δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, δημοκρατίας και διαπολιτισμικότητας.

Οι μαθητές/-τριες μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, τις σκέψεις τους, τις ανησυχίες τους και τις προτάσεις τους, δουλεύοντας ομαδικά (κατά τμήμα, περιβαλλοντική ομάδα σχολείου) είτε

α) με ένα άρθρο που μπορεί να δημοσιευτεί, είτε

β) με Εικαστική Δημιουργία (Ζωγραφική, φωτογραφίες, κολάζ, αφίσα κ.ά.)

Ενδεικτικοί θεματικοί άξονες, προτεινόμενοι και από το ΥΠ.Π.Ε.Θ:Afisa2

  • Ανθρώπινα δικαιώματα και αξίες
  • Προσφυγικό/ μετανάστευση
  • Περιβάλλον και πόλεμος
  • Φυσικές καταστροφές και ανθρώπινη παρέμβαση
  • Περιβαλλοντικοί πρόσφυγες
  • Πρόσφυγες και υγεία
  • Ενεργός πολίτης, Κοινωνία των πολιτών, εθελοντισμός
  • Ελληνικά μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα διαχρονικά

Τα έργα των μαθητών/-τριών θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή, αρχές Ιουνίου 2016 στο πλαίσιο της Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στο ΚΠΕ Ν. Κίου, η ημερομηνία της οποίας θα προσδιοριστεί και θα σας ανακοινωθεί έγκαιρα.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν με τις ομάδες μαθητών τους, παρακαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016.

Τα έργα των μαθητών/-τριών μπορούν να αποσταλούν προς:
Κ.Π.Ε. Νέας Κίου:
Χρήστου Δελή 8,
Τ.Κ 21053
Νέα Κίος

ή ηλεκτρονικά με e-mail στις διευθύνσεις: mail@kpe-arg.arg.sch.gr ή kpenkiou@yahoo.gr μέχρι 10 Μαΐου 2016.

 Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *