Δημιουργούμε… φιλολογικά

4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

Οι ιστορίες μας με τίτλους των λογοτεχνικών κειμένων του σχολικού ανθολογίου

Κάνοντας μια πρώτη γνωριμία με το βιβλίο της Λογοτεχνίας της Α΄ Γυμνασίου, επιλέξαμε τίτλους κειμένων από τα Περιεχόμενα του βιβλίου και γράψαμε τις δικές μας ιστορίες:

Ο Κωνσταντής και η Δάφνη

Ο Κωνσταντής, το ξανθό παιδί, ξύπνησε μια μέρα κοιτώντας την Αθήνα. Εκείνο το πρωί πήγε στον φούρνο να αγοράσει το πιο γλυκό ψωμί και γνώρισε τη Δάφνη, που ήταν στρίγγλα και καλλονή. Η Δάφνη φορούσε τα κόκκινα λουστρίνια, που της είχε αγοράσει η Βαγγελιώ -δεν- είσαι- εντάξει. Η Δάφνη και ο πιστός της φίλος, ο Κωνσταντής, γνώρισαν  τη γάτα του παπά. Εκείνη την ώρα η γάτα του παπά κυνηγούσε ένα πουλάκι. Ο Κωνσταντής και η Δάφνη πέταξαν ένα τόπι χρωματιστό στη γάτα για να σταματήσει να κυνηγάει το πουλί. Η Δάφνη πριν από λίγο καιρό είχε χάσει τη μαμά της. Γι΄αυτό, μαζί με τον Κωνσταντή επισκέφτηκαν το μνήμα της μάνας της. Στο τέλος της ημέρας κάθισαν στον κάμπο και κοιτούσαν μαζί το ηλιοβασίλεμα.

Αλέξανδρος Α., Κὠστας Κ., Κυριακή Α., Λευτέρης Δ. – Α1

 

Ένας αϊτός περήφανος

Κάτω στης μαργαρίτας το αλωνάκι, ο παππούς και το εγγονάκι διάβαζαν το στερνό παραμύθι με τίτλο “Ένας αϊτός περήφανος”. Το παραμύθι μιλούσε για έναν αϊτό που έκανε ταξίδι χωρίς επιστροφή. Κοιτώντας την Αθήνα από ψηλά είδε και μια όμορφη εκκλησία και αποφάσισε να πάει εκεί για να ξεκουραστεί. Καθώς ξεκουραζόταν, η γάτα του παπά του επιτέθηκε. Τότε, ένα κορίτσι, η Δάφνη, τον έσωσε από τη γάτα. Μετά από δύο χρόνια ο αϊτός ήταν έτοιμος να φύγει. Έτσι, λοιπόν, το ηλιοβασίλεμα η Δάφνη τον έστειλε με πλοίο μακριά.

Χρύσα Κ., Αλεξία Κ., Αλέξης Μ., Απόστολος Κ. – Α2

 

Η ζωή της Δάφνης

Στη Δάφνη άρεσαν τα θαλασσινά τραγούδια. Τραγουδούσε το ηλιοβασίλεμα μαζί με  τον Κωνσταντή, που ήταν ο πιστός της φίλος. Η ζωή στη Σύμη ήταν πολύ δύσκολη για την οικογένειά της. Ζούσε στο σπίτι μαζί με τον παππού και το εγγονάκι του και την αδελφή της. Η μητέρα της Δάφνης απεβίωσε πριν από πολλά χρόνια. Κάθε Παραμονή Χριστουγέννων πήγαιναν στο μνήμα της μάνας για να της ευχηθούν Καλά Χριστούγεννα. 

Πηνελόπη Π., Ζωή Τζ., Αλέξανδρος Π., Νικόλας Σ. – Α5

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων