Τελετή Λήξης Teachers 4 Europe 2014-2015, Θεσσαλονίκη

Στις 26 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της δράσης Teachers4Europe 2014-2015 στο Porto Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη παρουσία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και πλήθος εκπαιδευτικών από την Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η εργασία “Ετοιμάζω βαλίτσα και ταξιδεύω με το τρενάκι της Ευρωπαϊκής Ένωσης! – Παί-Ζω και Μαθαίνω!”, που υλοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Ν. Καλλικράτειας από μαθητές της Β1 Τάξης και με υπεύθυνη Τ4Ε την εικαστικό Κατσιούρα Αικατερίνη, είχε την τιμητική διάκριση να εκπροσωπήσει τη 2η εκπαιδευτική περιφέρεια Χαλκιδικής παρουσιάζοντας το πρόγραμμά της στην παραπάνω ημερίδα. Υπέυθυνος Ambassador4Europe ήταν ο κ. Κελεσίδης Ευάγγελος.

Σε αυτήν την τελική φάση της επιμόρφωσης, οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν επιλεγμένες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών. Οι τάξεις ασχολήθηκαν με επίκαιρα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οι Ευρωεκλογές, το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή, οι διακρίσεις, η ενότητα στην πολυμορφία, οι γλώσσες, ο πολιτισμός. Με τη χρήση βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας, οι μαθητές κατανόησαν την ουσιαστική συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και ασχολήθηκαν ενεργά με διάφορες πλευρές των Ευρωπαϊκών θεμάτων που σχετίζονται με προβλήματα της καθημερινότητας. Οι μαθητές που συμμετείχαν και οι δάσκαλοί τους απέδειξαν ότι με θέληση, ταλέντο και πάθος, η χώρα μας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ατενίζουμε όλοι μαζί το μέλλον με αισιοδοξία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Άρης Περουλάκης απένειμε στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς την κάρτα-μέλους της ομάδας “Teachers4Europe” και τις βεβαιώσεις συμμετοχής στο επιμορφωτικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης: Final_agenda_Thessaloniki (2)

Απονομή τίτλου Τ4Ε από τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Άρη Περουλάκη.απονομή τίτλου Τ4Ε

Οι Τ4Ε του Ν. Χαλκιδικής και οι Α4Ε, κ. Ευάγγελος Κελεσίδης και κ. Γεώργιος Μπότσας.ομάδα Τ4Ε

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τμήμα της παρουσίασης στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

 

 

3 Σχόλια

  1. Ασπασία Παπαμίχου
    Δημοσιεύμένο 8 Αυγούστου 2015 στις 12:17 | #

    Συγχαρητήρια. Τόσο μικρά παιδιά και καταφέρνουν τόσα πολλά με την κατάλληλη καθοδήγηση. Μπράβο στην εκπαιδευτικό

    • Δημοσιεύμένο 8 Αυγούστου 2015 στις 12:25 | #

      Σας ευχαριστούμε πολύ! Τα παιδιά είναι πηγή ενέργειας και έμπνευσης!

  2. Δημοσιεύμένο 8 Αυγούστου 2015 στις 13:47 | #

    Όσοι τα αγαπάμε συμφωνούμε σε αυτό. Καλή συνέχεια..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση