preload
Μαΐ 15 04
Φίλτρο Καφέ

Πρωί-πρωί ένας καφές βοηθάει. Σε ξυπνάει, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Σε αναζωογονεί. Αλλά και το απογευματάκι μια χαρά είναι. Είτε αμέσως μετά το φαγητό, είτε μετά τον σύντομο απογευματινό ύπνο.
Για να απολαύσεις όμως πραγματικά τον καφέ σου πρέπει να είναι φτιαγμένος με τον σωστό τρόπο. Εγώ, ως λάτρης του καφέ, ακολουθώ μερικά βασικά βήματα για να πάρω την μέγιστη απόλαυση.
Διάβασε τα «μυστικά» μου για να απολαύσεις και εσύ τον καφέ σου στο μέγιστο.

Καφές Φίλτρου

  • Να αγοράζεις μικρές ποσότητες φρεσκοκομμένου καφέ ώστε να διατηρείται φρέσκος.
  • Αποθήκευσε τον καφέ στο ψυγείο, σε αεροστεγές γυάλινο βαζάκι για να είναι φρέσκος, να μην αλλοιώνεται και να διατηρείται το άρωμά του.
  • Βρέξε το φίλτρο ελαφρά με κρύο νερό. Έπειτα πρόσθεσε τον καφέ. Έτσι θα πάρεις περισσότερα γευστικά συστατικά.
Κόκκοι Καφέ

Κόκκοι Καφέ

Ελληνικός καφές

  • Ξεκίνησε με κρύο νερό. Ακόμα και από το ψυγείο.
  • Χρησιμοποίησε μπακιρένιο μπρίκι και καμινέτο για να ζεσταίνεται ο καφές από όλες τις μεριές. Απέφυγε το μάτι της κουζίνας στο οποίο ο καφές βράζει μόνο από κάτω.
  • Ανακάτεψε! Αλλά ανακάτεψε καλά. Ο καφές πρέπει να διαλυθεί τελείως.
  • Όταν αρχίζει να φουσκώνει, τράβηξε το μπρίκι από το καμινέτο, χτύπησέ το δυο-τρεις φορές στον πάγκο της κουζίνας και ξαναβάλτο στο καμινέτο. Μόλις πέτυχες ένα καλύτερο φούσκωμα.
  • Για φουσκάλες ρίξε τον καφέ στο φλιτζανάκι από ψηλά και απότομα.

Νες ή Φραπέ

  • Αντικατέστησε τον καφέ με απορρυπαντικό πιάτων. Λιγότερες παρενέργειες, αφρός με χρώμα της επιλογής σου, εντονότερο άρωμα και πιο δυνατή γεύση. (Ε, μα και εσύ! Φραπέ;)

Αφήστε μια απάντηση

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top