Το ‘Ξύπνα Βασίλη’ του Γ.Ε.Λ Σάμου

συγχαρητήρια στα παιδιά και στους καθηγητές τους, παρα πολυ καλη δουλειά…μας εξεπληξαν χαρουμενα..ξανά στις 30/4 για αυτους που δεν καταφεραν να την δουν..

http://samosbook.blogspot.gr/2014/04/blog-post_12.html

Βιωματικό Εργαστήρι Γνωριμίας με το Ψυχόδραμα

 

ΘΕΜΑ: «  Πρόσκληση για συμμετοχή στο βιωματικό σεμινάριο «Βιωματικό Εργαστήρι Γνωριμίας με το Ψυχόδραμα»

 

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σάμου Δουλγέρη Χριστίνα διοργανώνει  βιωματικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της νήσου Σάμου , με θέμα:

 

«Βιωματικό Εργαστήρι Γνωριμίας με το Ψυχόδραμα»

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η καλλιέργεια της αυτογνωσίας, του αυθορμητισμού και της δημιουργικότητας, καθώς και η κατανόηση και επεξεργασία προτύπων έκφρασης και αλληλεπίδρασης. Τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν περιλαμβάνουν τη λεκτική επικοινωνία, αλλά την υπερβαίνουν εισάγοντας την κίνηση και τις αναπαραστάσεις. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, σκοπός είναι η εισαγωγή των συμμετεχόντων/-ουσών στις αρχές και την πρακτική της βιωματικής μάθησης.

 

Το σεμινάριο θα γίνει από τις ψυχολόγους – ψυχοδραματίστριες Δημητροπούλου Χριστίνα και Καϊσίδου Κατερίνα και θα πραγματοποιηθεί στο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου , το Σάββατο 3/5/2014 και ώρες 11.00-14.00 και 15.00-18.00.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα. Σε περίπτωση που θα υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση.

Για το σεμινάριο ο κάθε συμμετέχων να φοράει άνετα ρούχα και να έχει μαζί του ένα ζευγάρι κάλτσες .

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί στο σεμινάριο δε θα επιβαρυνθούν οικονομικά.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το ανωτέρω σεμινάριο να συμπληρώσουν την αίτηση που ακολουθεί και να την στείλουν με emailypsd@dide.sam.sch.gr ή με fax2273023589 εώς την Τρίτη 29/4/2014.

Παρακαλούνται οι Δ/ντές-ριες, των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου τους.

 

 

 

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων                                        

 

 

 

Δουλγέρη Χριστίνα                                                                        


Αίτηση για συμμετοχή στο σεμινάριο

 

                             «Βιωματικό Εργαστήρι Γνωριμίας με το Ψυχόδραμα»

 

Επώνυμο:……………………………………………………….

Όνομα:…………………………………………………………..

Σχολείο:…………………………………………………………

Ειδικότητα:…………………………………………………….

Τηλ. Επικοινωνίας:……………………………………………..

Email:………………………………………………………

 

 

Κατεβαστε την αίτηση συμμετοχης εδω

Θαλάσσια Θηλαστικά-ΕΠΑΛ Καρλοβάσου

Whales

Seals

Dolphins

Σεμινάριο στη Σάμο από το Δίκτυο Μεσόγειος SOS για εκπαιδευτικούς

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σάμου διοργανώνει  βιωματικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της νήσου Σάμου , με θέμα:
την εξοικονόμηση νερού WATERSAVE από το  Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,.
Η έλλειψη και η υποβάθμιση του νερού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας.  Τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων βιώνουν καθημερινά, πολλοί άνθρωποι σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο,  συμπεριλαμβανομένων και των χωρών της Μεσογείου. Σήμερα, η εξοικονόμηση νερού,  αναγνωρίζεται ως κεντρική προτεραιότητα διεθνώς.
Στόχος του εργαστηρίου είναι τόσο η ενημέρωση των εκπαιδευτικών αναφορικά με τα ζητήματα ορθής διαχείρισης των υδατικών πόρων, όσο και η εξοικείωσή τους με βιωματικές εκπαιδευτικές μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις τάξεις τους προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους νεότερους πολίτες.
Το σεμινάριο θα γίνει από την κ. Κουλουζάκη Στυλλιανή που είναι υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του δικτύου Μεσόγειος SOS, και θα πραγματοποιηθεί 2 ημέρες.
Α) την Τετάρτη 2/4/2014 και ώρα 17.30-20.30 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου (για τους εκπαιδευτικούς Σάμου, Πυθαγορείου)
Β) την Πέμπτη 3/4/2014 και ώρα 17.30-20.30 στο Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου Καρλοβάσου. (για τους εκπαιδευτικούς Καρλοβάσου, Πύργου, Μαραθοκάμπου)

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί στο σεμινάριο δε θα επιβαρυνθούν οικονομικά.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 30 άτομα. Προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν περιβαλλοντικό πρόγραμμα.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί στο σεμινάριο δε θα επιβαρυνθούν οικονομικά.
Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το ανωτέρω σεμινάριο να συμπληρώσουν την αίτηση που ακολουθεί και να την στείλουν είτε με email ypsd@dide.sam.sch.gr είτε με φαξ 2273023589 στην υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, το αργότερο έως την Πέμπτη 27/3/2014.

Αίτηση για συμμετοχή στο σεμινάριο

Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου-Παραδοσιακά Επαγγέλματα Μαραθοκαμπιτών που χάνονται στο χρόνο

Το Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου μέσα από πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων

με θέμα τα επαγγέλματα των μαραθοκαμπιτών που χάνονται στο χρόνο, έφτιαξε το παρακάτω ημερολόγιο

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΟ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΟ

 

Πολύ καλή δουλειά, ένα μεγάλο μπράβο για τους καθηγητές και τους μαθητές

του σχολείου.

Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας στη Σάμο

ΑΦΙΣΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 2013a

Σεμινάριο Φάρου στην Ικαρία

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής  Υγείας Π.Ε. Σάμου  «Φάρος», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου διοργανώνει διήμερο σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας με θέμα: «Δύσκολες συμπεριφορές στη τάξη: μια προσέγγιση βασισμένη στη δυναμική της ομάδας». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Γυμνασίου Αγίου Κηρύκου την Δευτέρα 24/2 και την Τετάρτη 26/2/2014 ώρες 16:00-20:30 μ.μ.

v     Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 18 άτομα.

 

2ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΑΜΟΥ 2014

χωρίς τίτλο

2ο  ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΑΜΟΥ 2014

  1. 1.      ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:  Το Μαυρογένειο Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Σάμου «Μέλισσος» και τον Δήμο Σάμου προκηρύσσουν το 2ο Σκακιστικό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σάμου 2014, το οποίο αποτελεί προκριματική φάση για το 26ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα του 2014 που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

 

  1. 2.      ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνουν Μαυρογένειο Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Σάμου «Μέλισσος» και το Δήμο Σάμου υπό την αιγίδα του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σάμου, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Σάμου, του Δήμου Σάμου και της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου  της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

 

  1. 3.      ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:  Οι αγώνες θα διεξαχθούν το διήμερο Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στο κλειστό γυμναστήριο του Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου.

 

  1. 4.      ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των  Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, της Σάμου.

 

  1. 5.      ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014. Οι δηλώσεις συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών μπορούν να είναι και μεμονωμένες αλλά για την ευκολότερη καταγραφή τους οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλωθούν και από το Σχολείο τους με σχετικό έγγραφο (που θα αποσταλεί από το Σχολείο τους), είτε στο τηλέφωνο: 2273035794 είτε στο email: nikosrokopanos@gmail.com

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Σεμινάριο «Κίνδυνοι προστασία από το ηλεκτρικό ρεύμα»

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ – Η ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σάμου Δουλγέρη Χριστίνα διοργανώνει  σεμινάριο για μαθητές και εκπαιδευτικούς της νήσου Σάμου , με θέμα:

«Κίνδυνοι προστασία από το ηλεκτρικό ρεύμα»

Σκοπός του σεμιναρίου αυτού είναι να αποκτήσουν οι επιμορφούμενοι γνώσεις σχετικά με την επικινδυνότητα του ηλεκτρικού ρεύματος, τους τρόπους προστασίας, τα μέρη της ηλεκτρικής εγκατάστασης και πως λειτουργούν αυτά και να απαντηθούν απορίες που ενδεχομένως να προκύψουν.

Το σεμινάριο θα γίνει από τους εκπαιδευτικούς : Αγγελής Νικόλαος ΠΕ17.03, Μποζώνας Αθανάσιος ΠΕ17.03, Τσιαγκλής Δημήτριος ΠΕ17.03, Γιαννάκης Δημήτριος ΠΕ17.07, Χασεκίδης Πέτρος ΠΕ17.07 και θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μαυρογένειου ΕΠΑΛ Σάμου τις παρακάτω ημέρες:

Πέμπτη 20 Μαρτίου στις 19.00 : ανοιχτό μάθημα για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Σάμου.

Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 18.00 : ανοιχτό σεμινάριο για καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Παρακαλούνται οι Δ/ντές-ριες, των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου τους.

 

Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Γυμνασίου Καρλοβάσου

ff